Hjem » Trondheim » Reiser & opplevelser »  På Skifer hotel ønsker vi oss innevær

På Skifer hotel ønsker vi oss innevær

Skifer hotell på Oppdal åpnet i oktober med en full parkeringsplass utenfor. Forventningene har vært store til Buckhart og co’s storsatsning på et helårshotell med 177 rom i fjellbygda og førsteinntrykket er at dette er svært godt gjennomført.

– På åpningsdagen i fjor vinter sto over 800 mennesker på parkeringsplassen utenfor her, forteller hotellsjef Andreas Faaness ,
– det var nerverpirrende men viser samtidig den fantastiske holdningen folk i Oppdal har til at det skjer noe nytt her. Det var utrolig hyggelig!
Hotellet ligger rett ved togstasjonen i Oppdal sentrum og skal primært være et kurs og konferanse hotell, men lokker nok til seg like mange helgeturister og familier som vil kose seg i den magiske naturen området har og by på.

Article image

Opplev spektakulær natur

Oppdal ligger i et værskille og har derfor veldig mange fine dager sommer som vinter. Foruten et av Norges beste alpintannlegg byr stedet på villmarkscamp og flotte forhold for både langrenn og randonee på vinteren. Og har du ikke tenkt på Oppdal som et sommerdestinasjon må du tenke om igjen, turforholdene i fjellet er nydelige året rundt med høyfjellsutsikt både til Trollheimen og Dovrefjell.

Article image

Vi samles rundt peisen

Som konferanse hotell har Skifer opparbeidet seg et veldig godt belegg på rundt et halvår, og tilbakemeldingene så langt er at dette er noe man har ventet på her. Større norske konsern og mindre lokale firmaer legger både konferanser og julebord hit. Og det er lett å skjønne hvorfor man trives på Skifer som er et enkeltstående hotell ikke tilknyttet noen kjede. Idet du kommer inn døren på hotellet åpenbarer en nydelig salong seg. Myke kvalitets møbler rundt store bord og en flott skiferpeis fra gulv til tak er med på å skape en harmonisk atmosfære. Små sittegrupper med behagelige puter, levende lys og flott stemning gjør det vanskelig å rive seg løs når man først har inntatt miljøet.

Nye og gamle venner

I restauranten gjør lange benker at man får en unik sosial atmosfære hvor det er det lett å treffe nye venner samtidig som rommet føles lyst og luftig. Et digert åpent kjøkken skaper en god stemning og synligjør den hyggelige betjeningen som alltid er behjelpelig. Maten er alltid laget av ferske råvarer og så langt det er mulig blir disse hentet i nærområdet. Skifer Hotel jobber med service og har som mål omå være tilstede, tilrettelegge og skreddersy gjestenes ønsker og behov.
– Og det er klart at ved å være tilstede, er medpå å skape gode relasjoner og dessuten er vi avhengig av feedback også, sier Faaness
– Vi ønsker alltid å gå «the extra mile» for gjestene sier Faaness og legger til at de første dagene hotellet var åpent var spesielt hektiske siden de ansatte tross alt ikke hadde jobbet sammen så lenge.
– Men det har funket utrolig bra, sier han. – Vi har fått de rareste henvendelser, som å lage en diger stjernekake for et firma, men kokkene hev seg rundt og fikk det til.
– Vi samarbeider også tett med de lokale aktørene her, fra badeland 200 meter oppi gata til den lokale curling hallen, sier Faaness og påpeker at de kan sy sammen pakker på weekend eller ukes turer for gjestene.
For det er klart at man reiser ikke till Oppdal for å være på hotellet hele tiden, men den lune atmosfæren inne på Skifer gjør at man faktisk ønsker seg et par styggeværsdager også.

Tekst & foto: Hilde Palladino