Hjem » Oslo »  Øye for kvalitet og fokus på trygghet

Øye for kvalitet og fokus på trygghet

Ønsker du å se klart uten briller eller linser? Argus Syn tilbyr ulike synskorrigerende behandlinger, tilpasset den enkeltes behov. Teamet på klinikken er satt sammen av Norges mest erfarne øyeleger samt sykepleiere og optiker med mer enn 10 års erfaring innen feltet.

På denne klinikken er det ingen tvil om at du er i trygge hender. Jeg kommer inn i en varm atmosfære med hyggelige og serviceinnstilte ansatte. Øyelege Willy Pettersen forteller meg at han startet med synskorrigerende operasjoner for over tjue år siden. På klinikken behandler de nærsynthet, langsynthet, skjeve hornhinner, grå stær og alderssyn. De har alltid fokusert på å ha de flinkeste folkene innen deres fagfelt.
– For å sikre god og trygg behandling vil legen følge pasienten gjennom alle ledd knyttet til behandlingen, fra forundersøkelsen til etterkontroller. Det settes av god tid til grundig undersøkelse og informasjon slik at alle behov og forhold blir ivaretatt, forteller Willy Pettersen.

Laser- og linseoperasjon

Argus Syn tilbyr både laser- og linseoperasjon. Ved bruk av laserbehandling kan de korrigere nærsynthet til rundt -10, langsynthet til +4 og skjeve hornhinner til -7. Klinikken tilbyr også linseoperasjon til enkelte av disse pasientene. Dette er en teknikk der man ikke benytter laser, men hvor en kunstig linse plasseres inne i øyet. Linsen plasseres mellom hornhinnen og øyets naturlige linse. 
    Rundt 45-års alderen begynner mange å merke at de får problemer med å lese uten briller.
– Dette skyldes at med årene blir linsen øyet mindre fleksibel slik at det blir vanskelig å fokusere på det som er nært. Dette problemet kan man løse med en synsoperasjon der man plasserer en linse i øyet slik at man vil se godt både nært og på avstand, sier Willy Pettersen.

På jobb dagen etter

Øyelege Pettersen forteller at mange er redde for å ta synsoperasjon. Det ikke alle har fått med seg er at behandlingen er skånsom, at man har lite ubehag og at man raskt får godt syn. De aller fleste pasienter kan gå på jobb neste dag.
– Vi ser ofte pasienter som er positivt overrasket over hvor enkelt og smertefritt laserbehandlingene går, forteller Willy Pettersen engasjert.

Fremst på kunnskap

Etter å ha gjort en grundig forundersøkelse avgjør legene hvilken operasjonstype, som passer best for den enkeltes syn. Argus tilbyr alle behandlingsmetoder. Dette gjør at de kan skreddersy en individuelt tilpasset synskorrigering.
    Legene hos Argus Syn er til enhver tid oppdatert på det nyeste innen synskorrigerende kirurgi. De reiser blant annet jevnlig på internasjonale kurs, for å følge med på det som skjer innen dette fagområdet. Alt hjelpe- og behandlingspersonell hos Argus Syn er offentlig godkjent helsepersonell. Klinikken er ISO sertifisert. Det innebærer kontinuerlig kvalitetskontroll, kvalitetsutvikling og revisjon med godkjennelse av Dovre Sertifisering hvert år. De ansatte hos Argus Syn er først og fremt opptatt av at du skal ha en god og trygg opplevelse og med 20 000 vellykket opererte øyne, er det ingen tvil om at du er i trygge hender.

Tekst: Karoline Gjermundsen | Foto: Argus Syn, Sofia Lis Sterner & Nicolas Lello

Lik IN magasinet på Facebook