Hjem » Oslo »  Oslos motemekka fyller fem år

Oslos motemekka fyller fem år

De siste årene har Oslo utviklet seg til en motemetropol på høyde med de andre skandinaviske hovedstedene. Og det er liten tvil om at motemagasinet EGER på Karl Johan i stor grad har ledet an i denne utviklingen.

Eger feirer fem år med en utvidelse på 1000 kvadratmeter.

I år fyller magasinet fem år og feirer jubileet med en utvidelse på 1000 kvadratmeter. I tillegg kommer spennende nyheter som Zadig & Voltaire, Sandro, Maje og Michael Kors!
    EGER er ikke bare Norges største high-end motemagasin. Med sin sentrale beliggende på Egertorvet har det nærmest blitt som et landemerke å regne i hovedstadens paradegate. Men da magasinet åpnet dørene var det mange som uttrykte sin skepsis. Fem år senere er skeptikerne ettertrykkelig motbevist og EGER feirer jubileet med innvielsen av hele 1000 nye kvadratmeter.
    I løpet av høsten vil flere kjente merker som Michael Kors, Maje, Sandro Paris og Zadig & Voltaire flytte inn og med det ytterlig forsterke EGERs posisjon som Oslos motemekka. 
– Det har skjedd mye på disse fem årene og vi har utvidet flere ganger. For to år siden utvidet vi med et stort areal ut mot Akersgaten og nå i høst har vi bygd ut tredje etasje med 1000 kvadratmeter. Det var ikke så mange som hadde troen på oss da vi startet opp for fem år siden midt i finanskrisen. Og da er det litt ekstra gøy at det går så bra. Det har vært en jevn vekst i omsetningen hele tiden og i høst kommer det flere nye konsepter. Vi er også stolte av eierne av butikkene som er villige til å satse sammen med oss og være med på reisen, forteller magasin- og markedsdirektør Mona Elisabeth Gladhus.

I tredje etasje har Høyer utvidet med Høyer Trend

Spennende merker til Norge

Alt ligger til rette for en spennende høst for alle moteinteresserte når de nye butikkene åpner en etter en på EGER. Ikke minst er det nok mange som gleder seg over at Michael Kors nå åpner en egen butikk ved hovedinngangen. Dette er et svært populært merke i Norge og her vil man finne både vesker, klær og accessoirer.
    I tillegg vil EGER i løpet av høsten også kunne by på flere franske premium-merker som Maje, Sandro og Zadig & Voltaire. 
– Sandro og Maje er to franske søstermerker som nå åpner hver sin forretning for første gang i Norden. Det at det de har valgt å etablere seg først i Oslo istedenfor Stockholm eller København viser tydelig at Oslo er mer på kartet enn tidligere og vi ser at det er mye enklere å komme i kontakt med nye merker enn det har vært før. Også Zadig & Voltaire åpner sin første butikk i Norge over to etasjer på EGER. Vi synes selvfølgelig det er spennende med helt nye merker som ikke har vært her i landet tidligere. Dette er også litt av konseptet med EGER. Her skal man finne det unike som man ikke finner alle andre steder.

I forbindelse med utvidelsen har EGER nå også fått på plass en helt ny bransje med frisørsalongen Gevir.

Frisørsalongen Gevir til EGER

I forbindelse med utvidelsen har EGER nå også fått på plass en helt ny bransje med frisørsalongen Gevir. Mange kjenner nok allerede navnet fra deres salong på Grünerløkka og nå har de altså valgt å åpne en ny avdeling på EGER til glede for både gamle og nye kunder. I tillegg har også Høyer utvidet i tredje etasje, og med Høyer Trend kan de tilby en rekke spennende merker som Alexander Wang, Helmut Lang, Isabel Marant og Rag&Bone. Også Follestad åpnet en ny dameavdeling tidligere i år. 
– Follestad har jo holdt til i Akerstgaten i mange år og ønsket å bli en del av EGER når vi startet opp. Så vi åpnet opp en vegg slik at de kunne bli innlemmet i magasinet, og er veldig glade for at de har vært villige til å satse sammen med oss. 
    Det er med andre ord mye å glede seg til på EGER i tiden fremover. 
– Vi ser at hele området rundt EGER har blitt svært attraktivt og jobben med å finne merker som ønsker å etablere seg her blir stadig enklere. Nå har jo blant annet Hermès og Gucci etablert seg i nærheten og for mange av disse merkene er naboene viktig. Har først en etablert seg så følger gjerne de andre etter. Og det er utrolig morsomt å se at mange nå velger å satse på EGER og Oslo før andre skandinaviske byer, avslutter Mona Elisabeth.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Ansgar Valbø

Lik IN magasinet på Facebook