Hjem » Trondheim » Reiser & opplevelser »  Opplevelsene står i kø i Åre

Opplevelsene står i kø i Åre

Bare en kort kjøretur fra Trondheim ligger designhotellet Copperhill Mountain Lodge hvor du i idylliske omgivelser i Åre kan nyte fantastisk natur rett utenfor dørene, en unik spa-avdeling og en rekke spennende aktiviteter for både barn og voksne.
Photo: Mats Olofsson

Åre er kanskje aller best kjent som vintersportssted, men det mangler slett ikke på opplevelser om sommeren eller høsten heller. Bare et par timers kjøretur fra Trondheim ligger det prisvinnende designhotellet Copperhill Mountain Lodge, som er en del av Choice Hotels Scandinavia. Og enten du planlegger en romantisk weekendtur med din kjære, familieferie eller en tur med vennegjengen så er hotellet den perfekte rammen rundt en annerledes ferieopplevelse.
Hotellet, som har fått navnet etter områdets lange historie med koppergruver, er en opplevelse verdt turen i seg selv. Arkitekturen er unik og spennende, hvor både interiør og store vinduer gir deg en følelse av å være en del av naturen. I 2009 vant dessuten Copperhill Mountain Lodge den prestisjetunge European Hotel Design Award for beste spamiljø.
I tillegg kan du her oppleve kunst i verdensklasse. Sune Nordgren, tidligere sjef for Nasjonalmuseet i Oslo, har vært ansvarlig for utsmykningen og med to høye skulpturer av spanjolen Jaume Plensas som lyser opp foran hotellets terrasse som høydepunkt, kan Copperhill Mountain Lodge friste med kunst fra noen av verdens ledende kunstnere.
– Det skal være en opplevelse å komme hit til hotellet, hvor man kan se både flott arkitektur og gå en kunstrunde på hotellet, sier presseansvarlig Sara Ekdahl.
– Det er like vakkert både innendørs og utendørs, med fjellene i Åre rett utenfor dørene hvor man kan gå flotte turer. I tillegg ligger hotellet sentralt til, med bare 10 minutters kjøretur til sentrum av Åre med muligheter for shopping eller sightseeing.

INTrondheim_208x278.indd
Photo: Mats Olofsson

Prisbelønt spa-avdeling

På Copperhill Mountain Lodge kan du dessuten svømme i basseng med en utsikt du ikke har sett maken til, og du kan nyte den prisvinnende spa-avdelingen. Her kan du la skuldrene senke seg og glemme hverdagens stress og mas i omgivelser inspirert av den samiske kulturen. Tre av behandlingsrommene er innredet som tradisjonelle samiske gammer med stjernehimmel i taket og reinsdyrskinn på benkene, det er varme kilder både inne og utendørs, to basseng og avslappende sittegrupper. Alt med panoramautsikt over Åreskutan.
Inspirasjonen til konseptet er hentet fra den lokale sydsamiske kulturen. Naturens fire elementer, som i det samiske flagget og den tradisjonelle klesdrakten symboliseres med fargene grønn, rød, blå og gul, er alle representert i spa-miljøet. Grønt er et symbol på jorden og naturen, og interiøret i spa-avdelingen er holdt i naturmaterialer og en nedtonet fargeskala. Rødt står for ild og midt i rommet ligger et åpent ildsted som både skaper atmosfære og er et sted å hvile øynene på. Gul representerer luften og solen, og gjennom de store vinduene slippes dagslyset inn og gjør spa-avdelingen til en del av fjellheimen rundt hotellet. Blått symboliserer vann, og her finner du både varme kilder og fristende basseng.

Photo: Mats Olofsson

Weekendpakker

På Copperhill Mountain Lodge ligger dessuten alt til rette for en opplevelsesrik ferie. Utendørsaktivitetene og naturopplevelsene står i kø hele året, og i tillegg har Åre en anerkjent golfbane som er et yndet reisemål for mange. Hotellet byr dessuten på en rekke spennende weekendpakker i sommer og høst hvor de arrangerer aktiviteter rundt lokal mat, spa, yoga og kunst. Blant annet kan de friste vininteresserte med en helg med forelesninger og smaksprøver av vin i kombinasjon med middager og spabehandlinger. De tilbyr også oppdagelsesferder blant fjellets egne råvarer, yogapakker hvor man kan kombinere yogaklasser med aktive dager på fjellet og ikke minst den populære jämtländske smaksreisen.
– Jämtländsk smaksreise er en skikkelig gourmethelg hvor man får bli med på en smaksreise blant jämtländske mattradisjoner med besøk hos lokale matprodusenter som Åre sjokoladefabrikk og Åre Kaffe og Ysteri.
I sommer- og høstferien er det dessuten ekstra aktiviteter for barna, slik at foreldrene kan unne seg litt tid for seg selv mens barna er med på morsomme aktiviteter.
– Det skjer mye morsomt i barnas aktivitetsklubb, og vi har lang erfaring i å ta vare på barn slik at vi vet hva som gjør både de og foreldrene glade, sier Sara med et smil
– Det er både utendørsaktiviteter, kreativt verksted og ikke minst et besøk hos Njarka sameleir.
Copperhill Mountain Lodge har god kapasitet, og her er det også lagt til rette for konferanser. De har flere restauranter og barer, slik at det er noe for enhver smak.
– I tillegg kan man også leie Petter Stordalens private villa, som er et perfekt sted hvis man skal arrangere bryllup eller andre store selskaper. Vi håper at flere trøndere vil oppdage oss etter hvert. Selv om den svenske kronen har blitt sterkere, er det fremdeles billig her for nordmenn med dobbelt rom fra 610 NKR per person. Og vi kan love at man får mye opplevelse for pengene!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Jonas Kullman og Mats Olofsson