Hjem » Trondheim » Reiser & opplevelser »  Opplev mer – lev mer

Opplev mer – lev mer

Dette er noe av det Skifer hotell vil at gjestene skal føle når de kommer hit. Omringet av vakker natur og høye fjell er dette et idyllisk sted for ulike aktiviteter, mens hotellet kan tilby en avslappet tid i deres fellesområder og velværesenter.
I fjor, 20.10.2010 klokken 20.10 var den offisielle åpningen av Skifer hotell i Oppdal. Hotellet, som ligger midt i sentrum og 200 meter fra togstasjonen, er bygget opp av 500 tonn skifer. For eierne av hotellet var det viktig å bruke lokal arbeidskraft og tilgjengelig materiell, spesielt når Skandinavias største leverandør for skifer, Minera, ligger i Oppdal. Det er ikke bare i fasadene skiferen er iøynefallende, men den er også gjennomgangsmateriale på flere flater, i særpregede partier og i velværeavdelingen. Materiell og farger både innvendig og utvendig spiller på naturen, og uansett hvilken side av hotellet du har rom på så ser du rett ut i naturen og fjellheimen. 
Hotellet har 177 rom med 354 senger. De har hatt stor fokus på kvalitet og komfort med blant annet deilige duxmadrasser. 
– Her kan du sove som en stein, sier en stolt salgs og markedssjef, Monica Wenes.
Familierommene har praktiske nedfellbare barnesenger, og flere rom har en dør inn til et tilstøtende rom slik at de kan slås sammen. Mange rom er tilpasset handikappede og har universell utforming. Ønsker du noe mer eksklusivt har de suite med panoramautsikt, egen salong og spiseplass, og gasspeis kledd i skifer.
I lobbyen blir du møtt med en stor skiferpeis fra gulv til tak, lukten av bjørkeved, svak bakgrunnsmusikk og levende lys i store lykter. Myke sofaer med store puter i små sittegrupper hvor du kan slappe av med en varm sjokolade eller noe musserende. Lunhet og harmonisk atmosfære er noe som preger hotellets interiør.

Article image

Et sted med muligheter

Hotellet ønsker å være et kurs- og konferansesenter, men også et feire- og fritidssted.
– Oppdal har mange muligheter, både sommer og vinter, noe som vi håper vil appellere til folk, sier Wenes.
Oppdal ligger i et værskille og har derfor veldig mange fine dager sommer som vinter. Foruten å være en skidestinasjon med et av Norges beste alpinanlegg byr stedet på langrenn, scootersafari, kiting og curling. På sommeren er det også nok av aktiviteter som blant annet rafting, moskussafari, sykkelturer og golf. I tillegg er det flotte turforhold i fjellet året rundt med utsikt både til Trollheimen og Dovrefjell. Det er mye kulturliv i Oppdal, og Skifer hotell har et godt samarbeid med Oppdal kultursenter for ulike aktiviteter og underholdning. De kan sy sammen weekendpakker eller ukesturer for gjestene, som for eksempel kan bestå av konsertbilletter, bespisning og overnatting.
 Hotellets eiere og drivere synes det er viktig med et lokalt samarbeid og en destinasjonsutvikling, for sammen står de sterkere. Oppdal har en sterk posisjon i Trøndelag og Nord-Møre som ferie- og fritidssted og er et fint sted for kurs, konferanser og samlinger.
– Frisk luft klarner tankene og gir ny energi, og frisk luft er noe vi har mye av her i Oppdal, sier salgs og markedssjefen.
I tillegg trur hun at det er viktig for bedriftens ansatte å få en felles opplevelse, noe å snakke om, noe som setter spor.
Konferanseavdelingen kan tilby seks møterom med kapasitet fra 200-400 personer, og blir skreddersydd etter ønsker og behov.

Article image

Bli ivaretatt

 I den innbydende og koselige lobbybaren kan man nyte drikkevarer og snacks, mens hotellets restaurant byr på à la carte -meny. De har stor fokus på lokale råvarer slik som lam, sau, poteter og Oddrunns hjemmelagede fjellyoghurt. I tillegg blir det levert sjømat fra Molde og Kristiansund. Skifersmak, som hotellet jobber med å bygge opp, er et matkonsept for gjestene som ønsker det lille ekstra. Innledningsvis vil det bli arrangert temakvelder som for eksempel sushikveld. I tillegg har de selskapsmeny for dem som ønsker å leie lokale til selskaper som bryllup, konfirmasjon eller andre spesielle anledninger.

– Vi ønsker også at hotellet skal være et møtested for folk i Oppdal, forteller Wenes.
Utenom å oppleve natur, aktiviteter og god mat, er dette også et sted for å slappe av. Gjestene har fri adgang til velværesenter, samt treningsstudio. Her kan man nyte dampbad, opplevelsesdusj, spabehandling eller ta et fotbad og la føttene få hvile etter en lang tur på fjellet. Gjennom store panoramavinduer kan man fortsette å nyte den fantastiske naturen og Trollheimen. Skifer hotell har stor fokus på service og mener det er viktig at gjestene føler at de blir sett og ivaretatt.
– Man bør forvente det lille ekstra, synes Wenes.
Her kan vi garantere at opplevelsene lever opp til forventningene, så ikke nøl med å ta kontakt med den hyggelige betjeningen for en fantastisk weekend.