Hjem » Oslo »  Opplev KIA Soul EV

Opplev KIA Soul EV

KIA Soul EV ble kåret til Årets bil i 2015 og er en av landets mest populære elbiler. Tar du turen innom KIA Ensjø kan du oppleve både den og andre spennende nyheter fra merket!

KIA Ensjø er Europas største KIA-forhandler og holder til i et lyst og moderne bilanlegg i Ensjøveien. Bygget er det velkjente «glasshuset» på Ensjø som man ikke kan unngå å legge merke til. Her disponerer KIA en salgshall på hele 2300 kvm hvor du finner alle de siste modellene fra merket, i tillegg til et bredt utvalg bruktbiler. I underetasjen er det dessuten verksted og delelager. Med andre ord alt du trenger for et trygt og godt bilhold samlet på et sted. 
– Vi stortrives her på Ensjø og har ingen planer om å flytte på oss i nærmeste fremtid, forteller daglig leder Kristin Monsen.
Forhandleren er en del av Bertel O. Steen gruppen og har nå også åpnet en avdeling på Skøyen. Den nye filialen holder til i Bertel O. Steen lokalene like ved Oslo Maritime. I førsteetasjen er det fremdeles en Peugeot avdeling, mens KIA nå har overtatt hele andre etasje. 
– Til sammen leverer KIA Ensjø og den nyåpnede filialen på Skøyen til sammen over 600 biler i året, med nesten 400 nye KIA og 200 brukte.

Til sammen leverer KIA Ensjø og den nyåpnede filialen på Skøyen til sammen over 600 biler i året, med nesten 400 nye KIA og 200 brukte.

Årets bil 2015

Både av miljøhensyn og for økonomien er det svært gunstig å kjøre elbil, og etter hvert som rekkevidden har blitt lengre har populariteten for elbiler nådd stadig nye høyder her til lands. Og en av de mest populære er KIA Soul EV som ble kåret til Årets bil i 2015.
– KIA Soul er en tøff bil som ble lansert i slutten av mai i fjor og som allerede før lanseringen fikk mye oppmerksomhet, sier Kristin. 
– I slutten av august kom el-versjonen Soul Electric som har fått mye positiv omtale. Den har en rekkevidde på hele 21 mil og er den eneste elbilen med syv års garanti. Vi opplever stor etterspørsel etter denne og ser blant annet at vi nå leverer mye til firmaer og kommunen. Det er jo enorme besparelser å hente både for miljø og økonomi.

Populær hybrid

Også hybridbiler er populære og når IN Magasinet er på besøk i bilanlegget på Ensjø kan Kristin røpe at de akkurat solgte den siste KIA Optima Hybrid som var på lager i Norge. KIA Optima ble lansert på det norske markedet i juni 2014 og fikk mye ros i motorpressen. Ikke bare får den skryt for flott design og et romslig interiør, det blir ofte trukket frem at den «ser dyrere ut enn den er». Med sitt elegante design vekker Optima oppsikt og bilen har dessuten mye større plass enn man skulle tro.
KIA Optima er en sedan i D-segmentet som ble lansert for første gang i 2011. Høsten 2013 fikk den en oppgradering og resultatet er forbedret design, et helt nytt infotainment system og høyere materialkvalitet. I tillegg til det visuelle har KIA hatt fokus på støyreduserende tiltak og økt motoreffektivitet.
KIA kan dessuten by på spennende nyheter i 2015. Da lanseres nemlig den nye KIA Sorento. 
– Nye Sorento bygger videre på suksessen til foregående modell og har en sporty og eksklusiv design, bedre plass og nyskapende løsninger, avslutter Kristin og ønsker alle velkommen til KIA Ensjø for en hyggelig bilprat og prøvekjøring!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: KIA & Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook