Hjem » Interiør & design »  Oppfyller kjøkkendrømmer på Sotra

Oppfyller kjøkkendrømmer på Sotra

– Vi mener det er behov for en til butikk til i byen, og i Bergen vest er det et stort marked, sier Benedicte Friele Grung i Drømmekjøkkenet. 

Bergen vest er et område i vekst, og når det skal bygges mange nye boliger er det et implisitt at flere kjøkken og bad skal bygges der. Som en naturlig konsekvens åpner Drømmekjøkkenet ny butikk på Sotra denne våren. 
– Det bygges mye på Sotra nå, og det er et stort satsingsområde. Det har tidligere vært få kjøkkenbutikker som har ligget på den kanten av byen, mens nå blir det flere. Vi regner med at vi kan få en del folk fra Askøy og Sotra og områdene rundt der som kunder hos oss etter hvert, uttaler en forhåpningsfull Grung til IN magasinet.

350 nye kvadratmeter

Den nye butikken vil måle nærmere 350 kvadratmeter og romme det aller siste innen kjøkken, baderom og fiffige garderobeløsninger. Alt på et brett.
– Drømmekjøkkenet kommer med et helt nytt garderobesystem som vi da får vist ordentlig frem. Vi satser mye på bad, og får vist mye av det i den nye butikken. I tillegg til at vi selvsagt får vise nyheter fra kjøkkenfronten og alle de andre klassiske og moderne varene som har i sortimentet vårt, sier Grung. 
Hun legger til at de prøver å treffe flest mulige kunder og vise litt forskjellig i ulike stilgrupper og i ulike prisklasser.

System 10 kjøkken i oppsving

Det er, ifølge Grung, stadig et bra marked for salg kjøkken. Hos Drømmekjøkkenet i Bergen selges det i snitt 2-3 kjøkken per selger i måneden.
– Mange ønsker å fornye seg, men det er også mange aktører og sterk konkurranse, slik har det alltid vært. Men heldigvis er det mange som har hørt positive ting om Drømmekjøkkenet, og da velger de det, forteller Grung. 
Den siste kjøkkenmodellen, System 10, står naturlig nok i fokus nå. Grung beskriver den som en stilren modell, som like godt kan være klassisk som moderne.
– Den er veldig elegant med slette høye fronter. Den er bygget på en arkitektonisk måte der ulike moduler fremheves og har sin form. Basert på smale distanser på 10 mm. Det fokuseres på mellomrom som rammer, forklarer Grung.
Som mener dette blir et svært flott møbel da plassen mellom skapene og skuffene skaper gjennomgående linjer og geometrier i rommet. 
Det er også kommet til en nye gråfarge. Og det er nettopp grått og mørke varme farger som gjelder på kjøkkeninnredning for tiden, skal vi tro den dyktige kjøkkenkjenneren. 
– Fargene kan godt kombineres. Ofte er det overskap og underskap som får hver sin farge, eller så får kanskje veggen med høyskap en mulighet til å skille seg ut litt fra resten av kjøkkeninnredningen. Den løsningen man velger, avhenger av rommet den skal stå i.

Step in to my wardrobe!

I Drømmekjøkkenets nye lokaler på Sotra vil også noen av de praktiske garderobesystemene stilles ut. Hele garderobesortimentet som skal vises frem i butikken består kun av nye modeller. 
I dag er det mange som ønsker seg walk-in-closet, et eget rom som fungerer kun som garderobe. 
– Da er det enda viktigere at det er fine ting som vises frem, at det blir pent å se på. Det visuelle teller mer når det ikke bare skal stues klær bak, sier Grung. 
Hun poengterer at nå som mennene og begynner å bli mer og mer motebevisste og får flere dresser, vil de trenge mer skapplass. Hittil har det vært kvinnene som har i hovedsak har hatt bruk for skapplassen.

I tiden

Dersom Grung skal peke på hvilke trender som utmerker seg i kjøkkenavdelingen i disse dager, er det koketopper med integrert benkeventilasjon. Det er en ting som alle leverandører kommer med nå. 
– Vi har lenge solgt benkeventilasjon som har stått i bakkant av koketoppen. Nå er den montert i midten og det fungerer veldig bra, sier hun og legger til at det har vært en kjempeutvikling innen kjøkken de siste ti årene både på design og innredning. 
Det er nemlig så mange praktiske innredninger som gjør at du får mye bedre plass til ting på kjøkkenet nå. 
– Vi har flere typer skuffer i grå, hvit og tre. De grå og hvite metallskuffene kan du velge om du vil ha glass eller metall. Vi har ekstra dype skuffer sammenlignet med konkurrentene så du får full utnyttelse av dybden på skapene. Vi har standard gummimatter i alle skuffene, det ser delikat ut og ting står stødig og det beskytter jo mer.

Tekst: Vibeke Blich | Foto: Vibeke Blich & Drømmekjøkkenet
 

Følg IN magasinet på Facebook