Hjem >  Om livskriser og trofékoner

Om livskriser og trofékoner

De synes de har fått en hard nøtt å knekke, skuespillerne i høstens store oppsetning av «Når vi døde våkner». Vi tok en kjapp prat med tre av dem noen dager før premieren.

Skuespillerne Kai Remlov, Renate Reinsve og Hildegunn Eggen spiller hovedpersonene i det gåtefulle Ibsen-dramaet «Når vi døde våkner».

- Jeg synes dette er et av de mest kompliserte Ibsen-stykkene og en hard nøtt å få hull på, i positiv forstand, sier skuespiller Kai Remlov. 
I rollen som den verdenskjente skulptøren Rubek gjennomgår han flere livskriser i løpet av stykket. Når hans muse fra fortiden, Irene, dukker opp, må han ta et oppgjør både med sine egne valg, kjærligheten, kunsten og sitt arbeid. 
– Jeg kjenner meg igjen i Rubek og i en del av disse krisene han går igjennom, sier Remlov.

To kvinnefigurer

I rollen som hans mye yngre kone, finner vi Renate Reinsve. Reinsve synes det er en fin, men komplisert rolle å spille, og beskriver rollefiguren sin som en trofékone. 
– Hun ville leve et liv som dronning, og et liv der hun har fått en masse ting og penger. Men hun lever jo i en livskrise hun også, og driver stadig og tenker på hvordan hun havnet i denne situasjonen, sier Reinsve. 
Hildegunn Eggen spiller Irene, kvinnen fra Rubeks fortid, som en gang stod modell for hans mest berømte skulptur. 
– Irene har følt seg død i mange, mange år. De krisene hun gjennomgår i livet føler jeg er viktig. Det handler om å forbruke mennesker, og også seg selv. Det er noe alle kan kjenne seg igjen i, mener Eggen.

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift 

Følg IN magasinet på Facebook