Hjem » Trondheim »  Oh, lord won`t you buy me ...

Oh, lord won`t you buy me ...

... a Mercedes Benz? I hvertfall: Salget av den velrennomerte bilen når nye høyder hos Motor-Trade.

Romslige lokaler. Luftig. Blant en rekke skinnende nye modeller av Mercedes-Benz finner du selgerne plassert rundt om i det åpne showrommet. 
– Vi prøver å skape en atmosfære av at vi er tilgjengelige, derfor har vi flyttet alle selgerne ut i åpent landskap, forteller Bjørn Lunde, salgssjef for personbil. 
Dermed er det mye lettere for kunden å raskt kunne henvende seg til selgerne – og lettere for selgerne å raskt lette på rompa. – Det har vi gjort med tanke på bedre kundebehandling.

God beliggenhet

Motor-Trade Trondheim flyttet til adresse Østre Rosten 8 for to år siden. 
– Tidligere holdt vi til i et slitent anlegg, men så kom vi hit opp, til topp moderne, større lokaler, og med flott beliggenhet, sier Lunde. 
Og ifølge ham har flyttingen hatt en direkte innvirkning på bilsalget. Det er mye trafikk på grunn av beliggenheten, med City Syd og den største handlegaten rett ved. 
– Anleggsstrukturen er også veldig bra. 
Men anlegget er allerede på bristepunktet. 
– Vi vokser, så fra å selge 6-700 biler i året, er vi nå oppe i 12-1300 biler, så det er en ganske voldsom vekst over de siste fem årene, sier Lunde. 
Og ifølge salgssjefen har det vært en økning fra 2015 til 2016 på hele 42,3 % på salg av nye Mercedes Benz personbiler.

Økt kundemasse

Lunde mener økningen skyldes trofaste kunder, i tillegg til en god del nye; Normalt har Mercedes ligget på 9.-10. plass på registreringsstatistikken over nye biler, men bilmerket har nå bykset opp på en 3.-4. plass. – Det betyr at vi har tilegnet oss mange nye kunder de siste årene, og det er vi glade for, sier salgssjefen. Denne listeplasseringen er lik både på landsbasis og i Trøndelag, men der Mercedes utgjør 5, 8 % på landsbasis, topper Trøndelag - og utgjør hele 6,3 % av markedsandelen i Midt-Norge. 

El- og hybrid

– Våre 2 mest solgte modeller er B-Electric, som er en ren El bil, samt vår nye GLC 350e plug-in hybrid, som er en kombinasjon av Bensin og El. Men vi selger fortsatt rene bensinbiler og dieselbiler. Vi har stort utvalg. Totalt så har vi 5 ulike Hybrid modeller, og flere vil komme, sier Lunde. 

Informasjon

Mange kunder er usikre på den nye teknologien, derfor er det svært viktig at de kommer innom for informasjon og veiledning. Det er svært viktig å finne riktig teknologi til sitt behov. Behovene varierer, og mens en El bil passer godt for folk som kjører mye i by, så kan en hybrid passe bedre for dem som har et variert kjøremønster. Markedet er i endring, og de fleste ønsker en prat om hybrid før de bestemmer seg. Staten har gjort hybridbiler veldig gunstig, og det gjør at folk vurderer den varianten. 
– De kan få masse motor til en hyggelig pris, mener Lunde.

Motor-Trade har 2 viktige nylanseringer i høst

Nye E-klasse stasjonsvogn – en plassvinner: Innovativ ingeniørkunst og best-i-klassen bagasjerom og plassforhold, gjør den nye generasjonen E-Klasse til den mest intelligente stasjonsvognen Mercedes-Benz noen gang har laget. Som nye E-Klasse sedan, byr stasjonsvognen på utsøkt interiørkvalitet, en lang rekke tekniske innovasjoner, overlegen komfort og sikkerhet, samt klasseledende kjøreassistansesystemer. Samtidig får vi også se premieren på den hissige Mercedes-AMG E 43 4MATIC.
Nye GLC Coupe: Mercedes-Benz introduserer nå coupèversjonen av SUV-modellen GLC. Coupè-versjonen representerer sportsbilen i det mellomstore SUV-segmentet og imponerer med moderne kjøreassistansesystemer, avansert sikkerhet, samt en helt spesiell sporty og dynamisk karakter.
– Vi har et stort modellspekter, og har hele tiden nyheter – med 5-6 nye modeller hvert år. Vi opplever at fabrikken leverer bilmodeller som er attraktive for kunden. Og når en ny modell lanseres, så produseres den i syv, år, bare en med liten «facelift» etter fire år.

Tåle dagens lys

Lunde mener mye av suksessen de opplever for tiden, ikke hadde vært mulig uten dyktige kolleger. Motor-Trade har som visjon å skape gode opplevelser. Og da starter det innad i bedriften. Lagspill og profesjonalitet er viktige stikkord. 
– Jeg kaller dessuten selgerne mine for «stjernelaget», sier Lunde. 
– De er veldig bra folk – i tillegg til resten av gjengen på Motor-Trade. 
Selgerne selger aldri en bil for enhver pris; 
– Alt vi gjør skal tåle dagens lys, sier Lunde. 
– Vi er opptatt av hva som lønner seg for kunden, og som gjør kunden fornøyd – i lengden.

Tekst: Trine Texnæs | Foto: Trine Texnæs & Mercedes-Benz