Hjem » Bergen » Helse & velvære »  Nytt spennende konsept i frisørbransjen – åpnet i Skostredet

Nytt spennende konsept i frisørbransjen – åpnet i Skostredet

Med utallige utmerkelser er Floke Grønn Frisør den eneste frisørsalongen i sitt slag på Vestlandet og i Norge. Frisørsalongen har siden 2008 holdt til i koselige lokaler på Voss. Nå har flokekonsernet utvidet horisonten sin og åpnet en ny grønn salong i den vitale handlegaten i Skostredet i Bergen. 

Det er ingen hemmelighet at frisører i dag arbeider daglig med sterke kjemikalske stoffer som blant annet finnes i hårfargeproduktene dem bruker. Disse kjemikalene skader miljøet samt som dem kan fremkalle allergi hos frisørene og kundene deres. Som bakgrunn av denne kunnskapen har Floke Grønn Frisør siden 2008 drevet frisørsalong med hovedfokus basert på å skape en frisørsalong som i tillegg til å gi kunden en god opplevelse i frisør stolen også skal kunne drives med hensyn til helsen til kunden, ansatte og miljøet rundt oss.

Helhetlig opplevelse

På overflaten ser Floke Grønn Frisør ut som en helt alminnelig frisørsalong. Lokalene fremstår som flott, trendy og profesjonell med faglig dyktige frisører. Allerede fra du åpner døren inn til salongen kan du faktisk kjenne at noe er annerledes. En avslappende, rolig og harmonisk atmosfære tar vell i mot oss. I bakgrunnen høres en svak lyd av rolig meditasjonsmusikk. Men, det som virkelig er interessant og som er helt forskjellig fra alle andre frisørsalonger er luften. Salongen lukter friskt og naturlig. 
– Produktene vi bruker er helt luktfrie, produsert av naturlige råvarer som er mindre allergi - og kreftfremkallende. Disse produktene er vi best på i hele landet. Filosofien vår er å tilby alle kundene våre en sunnere frisørbehandling med produkter som ikke inneholder skadelige kjemikaler for å spare miljøet og oss selv, samtidig som kundene går fornøyd ut av salongen med flott hår som resultat, understreker og forklarer eier og grunder Irene Stana av Floke Grønn Frisør AS.

Startet som en hovedoppgave på skolebenken

Irene Stana tok allerede i 1991 fagbrev som frisør og har siden den tid jobbet som frisør i bransjen. I 2006 bestemte hun seg for å videreutdanne seg til frisørmester. Under denne utdannelsen begynte hun som hun selv sier « å dykke» litt i de kjemiske stoffene som finnes så å si i 98 % av alle hårfargeproduktene som finnes på markedet. Hun ble så overrasket over hvor store skader disse kjemikalene kan ha for alle som bruker disse produktene og for miljøet generelt, og tenkte at slike produkter ville hun aldri mer ta i sine hender.

Kule effekter og fargenyanser

I følge gründeren er det bare noen få farger som er rene nok, og bare ett eneste hårfargeprodukt i hele verden som Floke Grønn Frisør kan bruke, ett fashionprodukt som i utgangspunktet er laget for konkurranser og kule effekter.
– Vi har nå over fem års erfaring på dette produktet og sitter inne med mye kunnskap om hvordan dette produktet opererer i håret. Den opererer helt annerledes i håret enn de vanlige hårfargene og gir et blankt, holdbart og flott resultat. I tillegg har vi ett meget stort fargespekter å velge i. Noe som gjør at denne fargen er meget spennende å bruke på hverdagskunden, avslutter Irene Stana.

FAKTA: Floke Grønn Frisør AS

• Eier: Irene Stana, 42 år fra Voss
• Åpnet i 2008 på Voss. Andre salongen åpnet i 2012 i Skoskredet i Bergen. Totalt ni ansatte.
• Miljø og allergivennlig alternativ til vanlig hårpleie. Bruker kun produkter som ikke inneholder allergi-fremkallende kjemikaler.
• Utradisjonell salong med miljø, trivsel og harmoni i fokus
• Sertifisert som miljøfyrtårn som den første og eneste frisørsalongen på Vestlandet. Sertifisert kvalitetssalong. Premiert med arbeidsmiljøprisen på Voss i 2009. Kåret til årets bedrift på Voss i 2012. SafeHairCare sponset av Leonardo Fondet i EU: Grunder og eier er med i dette prosjektet for å utarbeide en modulbasert videreutdannelse for frisører innen allergi og miljøvennlige produkter. Første franchise-salongen åpnet 12. september i Åsane i Bergen
• Irene Stana ble kåret til månedens grunder i januar 2013 av Kvinnovasjon Norge og som månedens grunder av ukebladet «Alt for Damene» i juli 2013. Bakgrunnen for kåringen var forretningsutviklingen av Flokekonseptet som franchise.

Tekst: Kristin Kjeilen Ukvitne | Foto: Kristin Kjeilen Ukvitne / Floke Grønn Frisør AS

Følg IN magasinet på Facebook