Hjem » Hjem & fritid »  Nytt leilighetsprosjekt i Lillestrøm sentrum

Nytt leilighetsprosjekt i Lillestrøm sentrum

Med sin sentrale beliggenhet med kort vei til både Gardermoen og Oslo sentrum er Lillestrøm en populær by for boligkjøpere. Neste år starter Olav Thon Gruppen og AF Gruppen i samarbeid byggingen av det nye leilighetsprosjektet Engebrets Promenade i sentrum av byen.

Bildene i artikkel illustrasjonsbilder fra Thon sitt boligprosjekt på Bislett i Oslo.

Med omtrent 170 leiligheter i ulike størrelser, gode planløsninger, spennende arkitektur og flotte fellesarealer skal det godt gjøres å ikke finne din drømmebolig her!
    Til tross for at Lillestrøm er en by i vekst har det vært få nye leilighetsprosjekter i byen de siste årene. Men i løpet av 2015 starter Olav Thon Gruppen og AF Gruppen byggingen av sitt nye leilighetsprosjekt Engebrets Promenade.
    Engebrets Promenade vil bestå av fire bygg beliggende i et kvartal omkranset av Nannestadgata, Gjerdrumsgata, Storgata og Engebret Wessels gate. Det er også herfra prosjektet har fått navnet sitt. Engebret Wessels gate går mellom Teatergata og Bjørnsons gate og har navn etter Engebret Wessel som blant annet var disponent ved Lillestrøms Torvstrøfabrikk. Som formann i Foreningen Lillestrøm Vel var han en sterk initiativtaker med mål å forskjønne Lillestrøm. Den andre delen av navnet stammer fra Promenade Café i Storgata. Kafeen var et kjent samlingspunkt i byen fra tidlig på 20-tallet og frem til slutten av 50-årene.

Flotte fellesområder

Engebrets Promenade vil dermed ligge midt i smørøyet. Litt tilbaketrukket, men samtidig nært alt det Lillestrøm har å by på. I tillegg er det kort vei både til Oslo sentrum og Gardermoen. 
– Promenaden vil ha ca. 170 leiligheter fordelt på fire bygg. Det vil også bli noen næringslokaler. Byggene vil ha ulike høyder helt opp til åtte etasjer. Kvartalet vil også bestå av Folkets hus, en konsert- og teater-arena. Alle leilighetene vil få egen balkong og noen vil ha privat takterrasse. Hvert bygg vil dessuten ha en felles takterrasse, forteller Tonje Marie Lindbergsengen, salgssjef hos Thon Eiendom.
    I tillegg til felles takterrasser vil det også bli et grøntområde mellom byggene med lekeapparater og benker. Siden dette vil ligge på taket av Folkets Hus kommer man opp fra gatenivå og man får dermed et godt skjermet grøntareal. 
– Det vil også bli en passasje fra Storgata gjennom Engebrets Promenade som vil bli en del av en utvidet grønn akse gjennom Engebret Wessels gate. I hjørnet mot Storgata planlegger vi dessuten et offentlig torg som vil bli utsmykket med en skulptur og vi håper på innspill fra næringslivet og skolene/barnehagene i Lillestrøm om hvordan skulpturen skal være.

Lys og lett arkitektur

Arkitekturen i Engebrets Promenade vil bli lys, lett og moderne. 
– Siden prosjektet er delt opp i fire bygg vil hvert bygg få sin egen identitet og bidra til et tettere miljø blant beboerne. Det er lagt opp til mye luft og åpne rom. Arkitekten har dessuten fått litt fri utfoldelse når det gjelder planløsningen på leilighetene noe som har ført til flere spennende og utradisjonelle løsninger. Det har blitt lagt stor vekt på gjennomgående lys og mange av leilighetene får lys inn fra to sider.
    Og med leiligheter i ulike størrelser, fra 35 kvm opp til 122 kvm, vil det dessuten være leiligheter som passer ulike livsfaser noe som sørger for et godt og dynamisk bomiljø. Leilighetene vil ha en god standard med flere kostnadsfrie valgalternativer. Det vil selvfølgelig også bli mulig å velge relativt fritt og på den måten sette sitt preg på leiligheten. Det vil i tillegg være et stort parkeringsanlegg i kjelleren med heis opp til etasjene.

Her bygges leilighetsprosjektet Engebrets Promenade.

Legges ut for salg våren 2015

– Vi merker at det er stor pågang på Romerike for tiden og vi har tro på at det blir god interesse for dette nye prosjektet på Lillestrøm. Både siden det har vært liten byggeaktivitet i byen de siste årene og ikke minst på grunn av de gode kvalitetene ved Engebrets Promenade, sier Tonje Marie.
    Er du på utkikk etter en ny bolig er det vel verdt å ta en nærmere kikk på Engebrets Promenade. De første leilighetene legges ut for salg i løpet av våren 2015 og byggestart er planlagt høsten samme år. Thon Eiendom vil stå for salget av leilighetene og synes du dette høres interessant ut er du velkommen til å kontakte Thon Eiendom på telefon 23 08 00 70.

Tekst: Mona Gullstein | Illustrasjonsfoto: Erik Burås/Thon Eiendom

Følg IN magasinet på Facebook