Hjem » Hjem & fritid »  Nyt sommeren i parken

Nyt sommeren i parken

Oslo er en by med en rekke parker i ulike størrelser hvor man kan nyte varme dager. Her kan man både sitte alene med en god bok, eller ta med seg engangsgrill og innta middagen i det fri sammen med gode venner.

Det er mange grøntarealer å velge mellom, og mange bydeler kan by på sin egen park. På Grünerløkka kan man slappe av i Birkelunden eller Olaf Ryes plass mens man følger med på det yrende folkelivet på Løkka, eller i den litt større Sofienbergparken. På Torshov finner du Torshovparken med en fantastisk utsikt over fjorden og byen, Gamlebyen har Middelalderparken som også kan friste med ruiner fra Middelalderen og et kunstig anlagt vannspeil. Parken på St. Hanshaugen har i tillegg til store grøntarealer en flott utsikt over byen, og Slottsparken er det perfekte stedet å slappe av under store trær etter en shoppingrunde på Karl Johan. Botanisk Hage på Tøyen er et sted hvor man kan nyte stillheten og føle seg langt unna storbyens støy og mas. Her kan man sette seg på en benk eller rusle rundt og titte på de spennende plantene. Det er også mulig å kombinere en tur hit med et besøk i Naturhistorisk Museum eller Munch-museet. I tillegg kan man nyte solen i Tøyenparken hvor også Øyafestivalen arrangeres. Oslos mest kjente park er nok uten tvil Frognerparken med Vigelandsanlegget. Dette er en populær park som mange benytter seg av, og her finner du både serveringssteder, en stor lekeplass for barna og Frognerbadet med basseng, vannrutsjebaner, stupetårn og kafé. Selvfølgelig de kjente statuene til Gustav Vigeland. Like i nærheten ligger dessuten Vigelandsmuseet som innbyr til å bli bedre kjent med kunstneren bak de velkjente statuene.

Bruk grillvett

Engangsgriller kan være farlige i parken og på stranda der det er mye mennesker. Unge og eldre går barbente og kan lett tråkke i grillen. Finn deg et skjermet sted der folk ikke løper og går. Sett helst grillen på sand, grus eller asfalt, ikke på svaberg eller gress
Det er et generelt forbud mot engangsgriller i skog og mark fra 15. april til 15. september, griller kan likevel brukes nede ved vannkanten og på godkjente bålplasser i marka. Skal du grille i parken, tenk plassering av grillen, unngå å plassere den på gress. Ta med deg 1,5 liters flaske med vann, for å slukke ilden. Det tar tid å få grillen kald, men den må være det før du kaster den og for all del, ikke kast engangsgriller i naturen!

Til slutt oppfordrer vi deg til å bruke byen og nye sommeren mens den er her.

Tekst: Asle Kvinnesland | Foto: Les Anderson, Alex Blãjan, Myles Tan & Chris Arock
 

Følg IN magasinet på Facebook