Hjem » Oslo »  Nyoppusset galleri

Nyoppusset galleri

Det har vært en tid med store ombygginger både i Handelsbygningen ved Solli Plass og ikke minst i gaten utenfor. Nå er oppussingen inne i sin siste fase og slutten av november kunne Galleri Nobel ønske både gamle og nye kunder velkommen til en storstilt åpning av det nyoppussede galleriet!

Galleri Nobel holder til i Henrik Ibsens gate, midt mellom Slottet og Solli Plass, og tilbyr samtidskunst i alle prisklasser. Det siste året har galleriet holdt til i midlertidige lokaler grunnet den storstilte ombyggingen av den ærverdige Handelsbygningen, men i november var endelig galleriets egne lokaler klare for tilbakeflytting. I løpet av året har lokalene gjennomgått en renovering og fremstår i dag både større og luftigere. Med andre ord den perfekte ramme rundt spennende og vakker kunst.
– Vi åpnet det nyoppussede galleriet 20. november med en separatutstilling av Nina Beyer. En vakker utstilling med malerier inspirert av årstidenes lys i Lofoten, forteller daglig leder Henning Johannessen og innehaver Vanessa Villefrance Dann. 
– Neste år har vi holdt til her i 20 år og det blir et jubileumsår med masse spennende nye prosjekter og kunstnere. Med oppussingen av galleriet føler vi at vi har gått inn i en ny tid og er klare for 20 nye år. Etter drøyt et år med store ombygginger og oppgradering av gaten har det blitt veldig flott her og galleriet fremstår som nytt og fresht med store, flotte lokaler verdig den gode kunsten som er her. Det har gitt oss masse ny energi og vi gleder oss til fortsettelsen.

Vakker juleutstilling

Tar du turen innom Galleri Nobel i tiden frem mot jul kan du oppleve en vakker juleutstilling med interessante og vakre verk av de mange spennende kunstnerne tilknyttet galleriet. Her blir det både bilder fra Tina Tobiassen, Annethe Østensen, Selwyn Senatori og Jan Klein. I tillegg til flere nye spennende kunstnere, som danske Lui (Helle Louise Kierkegaard) og russiske Dima Gorbunov. 
    Neste års 20 års jubileum vil bli feiret med flere jubileumsutstillinger hvor alle kunstnerne tilknyttet galleriet vil være representert. 
– Utstillingene vil være tematiske med kunstnere som harmonerer og har en forbindelse til hverandre, som for eksempel en ren grafikkutstilling. I tillegg til gruppeutstillinger vil det også bli separatutstillinger med Tina Tobiassen, Jan Klein, Stein Smaaskjær og Pia Villefrance Dann, avslutter Henning og Vanessa og ønsker alle velkommen til Galleri Nobel for en hyggelig kunstopplevelse!

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook