Hjem » Klær & mote »  Nyoppusset flagship store

Nyoppusset flagship store

Mange har nok lagt merke til at Gants flagship store i hjertet av Oslo har vært stengt for oppussing i vår. I slutten av april åpnet endelig dørene igjen og åpenbarte en lekker og moderne butikk over hele tre etasjer. Her finner du nå Gants populære kolleksjoner til både dame, herre og barn, i tillegg til en egen avdeling for tilbehør og ikke minst Gant Home. Det er vel verdt å ta turen innom!

Etter å ha holdt til på hjørnet av Stortingsgaten og Roald Amundsens gate i 15 år er Gant sin flagship store nærmest for en institusjon å regne blant hovedstadens moteinteresserte. I vår har butikken blitt totalrenovert og fremstår nå som en delikat og moderne butikk med et internasjonalt preg. Fordelt over tre etasjer finner du alle Gants kolleksjoner, store skjermer som viser filmer med de aller siste nyhetene fra merket og en egen Click & Collect disk hvor du kan hente varer bestilt på nett. Butikken har en rekke spennende interiørdetaljer og det hele bindes sammen av den gjennomsiktige trappen i hjørnet og ikke minst den flotte utsikten til Spikersuppa og Nationaltheatret gjennom de store vindusflatene.
– Vi er utrolig stolte over den nye butikken. Gjennom hele oppussingsprosessen har vi hatt et godt samarbeid med gårdeieren Høyres Hus og vi er ekstra glade over å ha fått en ekstra etasje, forteller Svein Inge Sølvik, Head of Retail for Gant AS.
– I underetasjen har vi flyttet herreavdelingen og fått plass til Gant Home. Gant er jo et livsstilsmerke og vi er veldig takknemlige over endelig å kunne vise frem interiørkolleksjonen med blant annet sengetøy, putevar og håndklær i alle farger. Nede finner man også alt av tilbehør som sko, vesker, klokker og caps, i tillegg til barnekolleksjonen fra newborn til 16 år. Det er første gang vi har ordentlig plass til å vise denne frem og vi håper både foreldre og barn vil synes de finner et bra utvalg her.
Første etasje har blitt totalrenovert og fremstår nå i samme stil som resten av butikken, med det kjente diamantmønstrede gulvet man finner i alle Gants butikker verden over. Vinduene mot gaten har blitt åpnet opp noe som både gir mer lys og ikke minst gir utsikt til det yrende livet i gaten utenfor.
– Måten å drive butikk på er i endring og i første etasje ønsker vi å vise de siste nyhetene som man tidligere bare kunne se på nett. Dermed vil utstillingene i denne etasjen stadig være i endring noe vi håper kundene vil synes er spennende.

Verdens største og fineste Gant flagship store

Andre etasje er splitter ny og her har både dame- og herreavdelingene fått plass. Hele 28 vinduer viser med tydelighet at butikken ligger midt i hjertet av hovedstaden og i hjørnet står det to skinnstoler hvor det er mulig å ta seg en pause og nyte utsikten mot Spikersuppa. Det er tydelig at her er alle detaljer gjennomtenkte.
– Ved å utvide butikken med en etasje har vi fått dobbelt så stort areal som tidligere. Sjefen for Gant internasjonalt var her på åpningen og ifølge han har dette blitt verdens største Gant flagship store og verdens fineste. Og når sjefen sier det så får vi tro på han, sier Svein Inge med et smil.
Gant er et stort internasjonalt merke med butikker i over 70 land.
– I forhold til innbyggertall er faktisk Norge det beste markedet for Gant i verden og vi har en ekstrem høy merkevarekjennskap her i landet, noe vi selvfølgelig setter veldig pris på. Det har vært gode forhold for Gant i Norge helt siden 80-tallet, noe som jo også vises ved at butikken har holdt til her i hele 15 år. Derfor er det ekstra morsomt å kunne åpne en ny, flott butikk hvor vi kan vise alle våre kolleksjoner. Samtidig er det veldig spennende. Det er en stor investering, særlig i forhold til det å satse på fysiske butikker i dagens marked. Men vi mener at den moderne måten å drive butikk er en kombinasjon av fysiske butikker og nettbutikk, noe vi har sett fungerer godt.
I underetasjen har de fått en egen Click & Collect disk hvor du både kan hente og bytte ting du har bestilt på nett.
– Det er viktig for oss å tilrettelegge også for netthandel. For oss er det naturlig at de fysiske butikkene og nettbutikken står sterkt sammen og vi ønsker at våre kunder skal ha en like bra opplevelse enten de besøker oss på www.gant.no eller i en av våre fysiske butikker. Samtidig ser vi at mange fremdeles setter pris på den opplevelsen som ligger i å komme hit og vi håper at den nye butikken skal være en inspirasjon og friste folk til å bruke litt tid her. I høst åpner vi to butikker til med samme konsept, på Moa i Ålesund og Lagunen i Bergen, så vi har faktisk tre spennende åpninger i 2018. Det er en spennende utvikling i butikkbransjen for tiden. Blant annet har vi akkurat nå en markedskampanje rettet spesielt mot kinesiske turister. De siste årene har Oslo utviklet seg til å bli en internasjonal shoppingdestinasjon og kinesiske turister er en voksende kundegruppe med stor kjøpekraft, så for oss er dette en morsom og litt annerledes satsning.

Preppy og amerikansk stil

Gant er kanskje aller best kjent for sine fargerike plagg i en preppy amerikansk stil.
– Gant er litt preppy og sporty uten å være sportsplagg. Vi er opptatt av kvalitet og at klærne våre skal være komfortable og stilige. Kolleksjonene våre bygger gjerne mye rundt blåfargene, men det er alltid et mangfold av farger. I sommer går det mye i korall, grønt og oransje, i tillegg til alle mulige blånyanser. I det siste har den kjente hettegenseren vår med Gant-logoen blitt et «må-ha» plagg blant unge og for oss har det nærmest vært et eventyr. For oss er det ekstra flott at det kommer en ung generasjon som setter pris på merket noe som gjør framtidsutsiktene våre gode. Collegegenserne våre er dessuten alltid populære blant både damer og herrer. Og siden vi har et vanvittig flott utvalg chinos og shorts så håper vi på en riktig fin sommer i år.
Det var skjorter det hele startet med og fremdeles er Gant kjent for skjorter med god passform og kvalitet. I noen av skjortene deres benyttes det faktisk resirkulerte plastflasker fra havet i materialet, knapper og emballasje. Også kolleksjonene laget med den nyutviklede teknologien Tech Prep som er blitt veldig populær. Tech Prep gjør at plaggene puster, transporterer fuktighet og er mer bevegelig, noe som gjør de svært behagelige å gå med. Gant har alt fra bukser og shortser til jakker og skjorter i dette materialet.
Det er ikke alltid like enkelt å sette sammen et antrekk eller vite hva man selv passer best i. Hos Gant i Stortingsgaten står et team av dyktige ansatte klare til å hjelpe deg slik at du finner ditt drømmeantrekk, enten du er på utkikk etter et nytt jobb-, hverdags- eller selskapsantrekk.
– Det er de som står i butikken som er det aller viktigste for en god handleopplevelse og vi har brukt mye tid på å finne det riktige teamet. Vi som jobber her strekker oss alltid etter å bli enda bedre og alle har både kunnskap, erfaring og ikke minst glimt i øyet!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & GANT
 

Følg IN magasinet på Facebook