Hjem » Oslo »  Nye Audi e-tron quattro

Nye Audi e-tron quattro

Helt siden det først ble kjent at Audi endelig skulle lansere sin første helelektriske modell har interessen vært formidabel. Audi e-tron kommer på veiene i 2018, men allerede nå er det mulig å forhåndsreservere den. Norge ble det første landet i verden som kunne tilby forhåndsreservasjon og hos Møller Bil Oslo Vest kan de melde om enorm pågang.

Firehjulstrekk, høy bakkeklarering, god innvendig plass og lang rekkevidde er viktige stikkord for Audi e-tron quattro concept. Konseptutgaven av bilen indikerer at Audi skal lykkes med å innfri de enorme forventningene som knyttes til lanseringen av deres første helelektriske modell. 
De første modellene av Audi e-tron quattro er forventet å rulle ut på norske veier i løpet av 2018. Men allerede 24. april ble det åpnet for forhåndsreservasjon for bilen. 
– Forhåndsreservasjonen er et pilotprosjekt fra Audi sentralt og Norge ble faktisk det første landet i verden hvor dette ble gjort tilgjengelig. Norge er et foregangsmarked innen elektrifisering og vi er stolte over å ha blitt valgt ut til dette pilotprosjektet. Interessen og etterspørselen rundt nye Audi e-tron har vært formidabel og vi er utrolig ydmyke overfor responsen. Så langt har det blitt reservert rundt 2000 biler her til lands og rundt 400 av de her hos oss på Møller Bil Oslo Vest. Dette må vi si oss veldig godt fornøyde med. Vi er også stolte over å ha presentert løsninger som holder kundene løpende oppdaterte frem til bestilling, forteller Christian Reitan, Markedssjef Audi, og Christina Eng, Digital Content Manager, hos Møller Bil Oslo Vest. 
Møller Bil Oslo Vest er landets største forhandler av Audi. I deres topp moderne bilanlegg på Lilleaker kan du oppleve alle modellene Audi tilbyr. I tillegg finner du alle fasilitetene du trenger for et godt og enkelt bilhold samlet under et tak. Som de eneste i landet kan dessuten Møller Bil Oslo Vest tilby Customer Private Lounge hvor du ved hjelp av best tilgjengelig teknologi kan skreddersy din nye Audi ned til minste detalj.

Ingen rekkeviddeangst med Audi e-tron quattro

Rekkeviddeangst er et ofte brukt begrep når det prates om elbiler. Audi e-tron quattro concept har en rekkevidde på hele 500 kilometer og gjør dermed rekkeviddeangst til en uaktuell problemstilling. 
– Det har vært veldig gøy å se alle forventningene som er knyttet til Audis første elbil og vi er overbeviste om at vi med Audi e-tron vil klare å innfri. Enn så lenge er det konseptbilen som er vist og den har en batterikapasitet på 95 kwh noe som gir en rekkevidde på over 500 kilometer. Kombinert med quattro firehjulstrekk, god innvendig plass og høy bakkeklarering gjør dette at den vil bli en perfekt bil nummer en. I dag er det mange familier som har elbil som bil nummer to, men egenskapene til nye Audi e-tron quattro gjør at den vil være et naturlig valg også som hovedbil. Vi ser at mange på reservasjonslisten allerede kjører elbil som de nå planlegger å erstatte med Audi e-tron.
Det er tre elektriske motorer som sørger for konseptbilens fremdrift. En på forakselen og to som driver bakakselen. Det er kraftfordelingen mellom disse tre som danner grunnlaget for e-tron quattros firehjulsdrift. Til sammen gir motorene i konseptbilen stor effekt og leverer hele 435 hk. I tillegg finnes det også en egen boostfunksjon i konseptbilen som øker effekten over kortere perioder til 503 hk og dreiemomentet til over 800 Nm. Dermed kan 0-100 km/t gjøres unna på 4,6 sekunder, mens toppfarten er på 210 km/t.

God plass til både passasjerer og bagasje

Frem til nå er nok ikke «god plass» noe man har forbundet med elbiler, men dette er definitivt i ferd med å endre seg med den nye SUVèn fra Audi. Konseptbilen er 4,8 meter lang, 1,93 meter bred og 1,54 meter høy. Dette gjør at det vil være god plass til både fører og passasjerer. I tillegg har den et bagasjerom på hele 615 liter. 
– Den romslige kupeen og det store bagasjerommet skulle dekke enhver families behov. Størrelsesmessig vil den ligge mellom Audi Q7 og Audi Q5. Den har dessuten et tydelig Audi-design hvor man ser Audis formspråk for fremtiden.
Audi e-tron vil dessuten kunne bli tilgjengelig med trådløs ladning. En plate i garasjen som du kan parkere bilen oppå lader enkelt bilen trådløst og helt uten stress for deg. I fjor ble det også kjent at Audi i samarbeid med andre bilmerker planlegger å bygge kraftige hurtigladestasjoner langs europeiske hovedfartsårer. Audi har i tillegg planer om å lansere en fullelektronisk modell i året fra 2018 og allerede i 2019 kommer Audi e-tron Sportback som har et mer kupélignende formspråk.

Fremtidsrettet

Også hos Møller Bil Oslo Vest forbereder de seg på fremtiden. 
– Siden byggene her bare er et par år gamle har vi allerede godt med ladestasjoner. I tillegg har vi valgt å ruste opp for fremtiden med ti nye ladere. Disse vil bli plassert mellom byggene og være klare innen 2018. Når vi ser på lanseringsplanene for biler generelt i de to neste årene så står vi ut i premiumsegmentet med en så stor fullelektrisk bil. Dermed blir det ekstra store forventninger til denne bilen. Og vi ser allerede nå at etterspørselen vil bli stor. Så vi forbereder både alle ansatte og byggene på å kunne levere mange elbiler. Pågangen til reservasjonslisten viser med all tydelighet at kundegruppen vår her på Oslo Vest er modne for denne bilen.
Samtidig fortsetter også suksessen med Audis plug-in hybrider, Audi A3 e-tron og Audi Q7 e-tron. 
– Vi har hatt fantastiske salgstall på begge modellene og har tatt store markedsandeler i vårt område. De neste årene vil Audi dessuten lansere flere plug-in hybrider. Her kan vi nevne plug-in versjoner av Audi A8, Audi Q5 og Audi A7. Modellspekteret er fremtidsrettet og man ser tydelig Audis nye formspråk i disse modellene. Vi opplever også fremdeles stor etterspørsel etter både bensin- og dieselmotorer. I mange tilfeller vil bensin og diesel fremdeles være det riktige valget for mange, det avhenger mye av kjøremønsteret til den enkelte. Derfor inviterer vi alltid alle kunder hit til oss for en prat hvor vi blant annet analyserer kjøremønsteret og sammen kommer frem til hvilken modell som passer best til den enkelte, avslutter Christian og Christina og ønsker alle hjertelig velkommen til Møller Bil Oslo Vest for en hyggelig bilprat!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Audi & Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook