Hjem » Hjem & fritid »  Nye Audi A4 lever opp til forventningene

Nye Audi A4 lever opp til forventningene

Med oppgraderinger på alle områder har nye Audi A4 innfridd de enorme forventningene som var knyttet til fjorårets lansering. Og hos Møller Bil Oslo Vest på Lilleaker kan de røpe at den har fått en fantastisk mottakelse. Audi har dessuten flere nyheter på lager og allerede i sommer lanseres deres nye hybridmodell Audi Q7 e-tron quattro! 

Møller Bil Oslo Vest er den største forhandleren av Audi her i landet og etter å ha holdt til på Skøyen i en årrekke flyttet de i fjor inn i et splitter nytt bilanlegg på Lilleaker. Det nye anlegget er på hele 10 000 kvm med det aller siste innen teknologi og her kan du oppleve alle modellene Audi tilbyr. I tillegg finner du alle fasilitetene du trenger for et godt og enkelt bilhold samlet under et tak. Og beliggende bare et steinkast unna CC Vest er anlegget lett tilgjengelig med både bil og offentlig kommunikasjon.
Og en av de mest populære modellene hos Møller Bil Oslo Vest er uten tvil den nye Audi A4. Femte generasjon i A4 serien ble lansert i november i fjor og har fått mye positiv omtale i motorpressen både internasjonalt og her hjemme. Selger Kjetil Bach hos Møller Bil Oslo Vest forteller at den også har blitt svært godt mottatt blant bilkjøperne. 
– Den har nytt design, mere plass, lavere forbruk og nye motoriseringer. Nye Audi A4 setter dessuten ny standard hva gjelder systemassortiment i sitt segment, i tillegg har den Audis heldigitaliserte Virtual Cockpit.

Elegant og sportslig design

Nye Audi A4 har blant annet fått nytt design. I front har den blitt mer sportslig og den klassiske singleframegrillen har fått nye former. Sammen med de doble linjene på panseret fremstår bilen som mye lavere og bredere enn forgjengeren. Her er det dessuten enda bedre plass til både sjåfør og passasjerer, i tillegg til et bagasjerom som rommer hele 15 liter mer enn forgjengeren.
Og det er kanskje innvendig at oppgraderingene er aller mest synlig. Interiøret i nye Audi A4 er stilrent med tydelige horisontale linjer. Her får man straks den følelsen av luksus og eleganse som man gjerne forbinder med Audi. I tillegg leveres bilen med alt man kan drømme om innen infotainment og menyene kan styres både fra betjeningselementet i midtkonsollen og fra multifunksjonsrattet. Nye A4 kan også skilte med Audi virtual cockpit som er et heldigitalisert instrumentpanel med utallige innstillingsmuligheter tilpasset etter dine ønsker. I tillegg finner du blant annet Audi connect, MMI navigasjon, Audi phone box og Audi Smartphone Interface. Med andre ord har den det aller siste innen tekniske finesser og de mange valgmulighetene lar deg skreddersy den etter dine behov. 
Det er også mulig å velge blant hele syv motoralternativer, tre bensinmotorer og fire dieselmotorer. Et fellestrekk for alle er mer effekt og lavere forbruk. Nye Audi A4 setter også en ny standard innen assistentsystemer i sitt segment, som parkeringsassistent, adaptiv cruise control med køassistent og collison avoidance assist.

Ny hybridmodell fra Audi

I sommer lanserer Audi en nyhet som mange har ventet i spenning på. Da kommer endelig Audi Q7 e-tron quattro plug-in Hybrid. 
– Den har markedsintroduksjon i uke 28, men forhåndssalget er i gang og vi har solgt masse biler allerede. Hybridløsninger er fremtiden og det er et satsningsområde for vår fabrikk, forteller Kjetil. 
– Vi ser at hybridbiler er populære i Norge. Samtidig som man slipper en del avgifter så slipper man også rekkeviddeangsten. Så lenge man har drivstoff på tanken så blir man ikke stående, men kan kjøre på strøm på kortere turer i byen for eksempel.
Audi Q7 e-tron quattro er en stor SUV som er sportslig og komfortabel. Dette er den første plug-in hybrid med TDI og quattro firehjulstrekk. Det er dessuten den første hybriden med dieselmotor fra Audi og den utnytter drivstoffet svært godt. Og på strøm har den en rekkevidde inntil 56 kilometer. Audi Q7 e-tron quattro har den mest romslige kupeen i sitt segment og kommer med Audi virtual cockpit som standard. 
– Frem til nå har vi kun hatt Audi A3 som hybrid og vi gleder oss til også å få Audi Q7 som hybrid. Etter hvert vil også Audi Q5 komme i hybridversjon, mens Audi (foreløpig kalt Q6) vil bli en helelektrisk, stor SUV. Den kommer først i 2018, men vi har allerede fått forhåndsbestillinger på den selv om ingen vet mye om den enda, sier Kjetil med et smil. 
– På bilmessen i Detroit i januar visste Audi dessuten frem sin første hybrid med hydrogenmotor, Audi h-tron. Foreløpig har jo hybridbilene hatt elektronisk og forbrenningsmotor, men h-tron vil ha elektronisk og hydrogenmotor. Den ventes i 2020. 
 Det er med andre ord mye spennende nyheter å se frem til fra Audi og det er vel verdt å ta turen innom Møller Bil Oslo Vest på Lilleaker for å oppleve både den nye Audi A4 og deres andre modeller som for eksempel en nært forestående modell-lansering, nemlig Audi Q2, en liten SUV som vil bli veldig spennende med lansering i mars i år. 
– Eller vår R8 V10 Pluss med 610 hk som står utstilt i vår Audi Sport avdeling!
 
Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Audi

Følg IN magasinet på Facebook