Hjem » Trondheim »  Ny sølvkolleksjon fra dansk bestselger

Ny sølvkolleksjon fra dansk bestselger

The Silver Collection fra danske Ole Lynggaard Copenhagen er en av flere nyheter du finner hos Gullsmed Dahlsveen akkurat nå.

F.v. Anette Solbraa-Bay, Jeanette Strømmen (daglig leder) og Linn Alfstad hos Gullsmed Dahlsveen viser frem den nye sølvkolleksjonen fra Ole Lynggaard Copenhagen.

Gullsmeden i Olav Tryggvasons gate 24 er den eneste butikken i Trøndelag som fører det danske smykkemerket, som ble stiftet av den danske gullsmeden og smykkedesigneren Ole Lynggaard i 1963. Merket har lenge vært en bestselger i Norge og resten av Skandinavia takket være et design som kan beskrives som rått, eksklusivt og elegant, med klare referanser til naturens egne kreasjoner.
– Ole Lynggaard er et eksklusivt og populært merke som fanger oppmerksomheten til kvinner i alle aldre, sier daglig leder ved Gullsmed Dahlsveen Jeanette Strømmen.

Inspirert av naturen

The Silver Collection er designet av Ole Lynggaard og hans datter Charlotte Lynggaard, som begynte å jobbe i familiefirmaet i 1992, og som nå driver firmaet sammen med sin far. Charlotte er en av Skandinavias ledende smykkedesignere, og har med The Silver Collection skapt en moderne fortolkning av det klassiske, feminine sølvsmykket – tydelig inspirert av naturen.
– Det ser man i detaljer slik som Lotus-ringene og -anhengene, bladene, knoppene og bruken av fargerike, ekte stener, sier Strømmen.

Elefantanheng i sølv

Kolleksjonen består av ringer, ørepynt, anheng, armbånd, armringer og halskjeder, og selges til en lavere pris enn gullkolleksjonene fra det danske smykkemerket. Ole Lynggaard har blant annet laget en sølvversjon av det kjente elefantanhenget, som han designet til sin kone da de feiret 50 års bryllupsdag. Gull-elefanten som selges i dag ble lansert i 2016, og kommer nå altså i sølv.
– Poenget med anhengene er at man kan sette sammen flere selv til et smykke, sier Strømmen. 
Hun kan også fortelle at sølvringen «Silver Forest», som er designet av Charlotte, er sølv-versjonen av «Golden Forest»-ringen, som er Oles favoritt.

Trendsmykker

Der Ole Lynggaard går for eksklusiv eleganse, kjennetegnes det norske smykkemerket Bjørg Jewellery av de litt større, røffere trendsmykkene. Også her er Gullsmed Dahlsveen eneste butikk i Trondheim som fører merket, og Strømmen synes det er artig å ha et norsk merke som er så populært verden over. 
– Det går jo ellers veldig mye i danske merker. Bjørg er et trendmerke, og veldig mange motebloggere i Oslo går med Bjørg, sier hun. 
Bak Bjørg Jewellery står den norske smykkekunstneren Bjørg Nordli-Mathisen, som startet merket i 2004. Merket har vunnet flere priser, og er særlig kjent for hjertesmykkene med anatomisk korrekte hjerter, som snart har vært i salg i et tiår.
– Det er vel litt sånn at enten så liker man Bjørg eller så liker man det ikke, sier Strømmen med et smil.

Julepynt

Gullsmed Dahlsveen fører også merker som danske Georg Jensen og svenske Efva Attling, som begge kommer med nye kolleksjoner i høst.
– Fra Evfa Attling kommer det masse fint i både gull og sølv, og det er særlig mange delikate, tynne smykker. Smykkene fra Georg Jensen har et tidløst, klassisk design, samtidig som vi ser mer og mer bruk av fargede stener i smykkene, sier Strømmen. 
Georg Jensen er også kjent for sin juleserie Christmas Collectibles, der det hvert år lanseres en ny kolleksjon med julepynt. Strømmen forteller at kolleksjonen er et yndet samleobjekt blant mange kunder.

Glitre til jul

Lurer du på hvordan du skal smykke deg til jul, kan Strømmen fortelle at det fortsatt skal glitre litt ekstra i julebordsesongen.
– Akkurat det er ikke noe nytt. Vi har for eksempel et stort utvalg av sølvsmykker med glitrende stener fra Mestergulls egne kolleksjoner. Dette er sesongen man virkelig kan leke seg med smykkene. Alt er lov. Særlig moteriktig er det å velge statement-ørepynt, gjerne prydet med fargerike stener. Aller helst bør du velge asymmetrisk ørepynt, der den ene ørepynten er kort og den andre er lang, sier hun.
Allerede i oktober begynner butikken å selge de første julegavene, og Strømmens råd er å være tidlig ute dersom du for eksempel vil sikre deg et smykke fra Ole Lynggaards sølvkolleksjon til jul. Og er du usikker på hva du skal kjøpe i julegave, er diamanter en sikker vinner.
– Her har vi et bredt utvalg i forskjellige kvaliteter og i alle prisklasse, avslutter Strømmen.

FAKTA: Gullsmed Dahlsveen

• Adresse: Olav Tryggvasons gate 24, 7011 Trondheim
• Telefonnummer: 73 52 58 06
• Web: www.gullsmeddahlsveen.no
• Facebook: www.facebook.com/gullsmeddahlsveen
• Instagram: www.instagram.com/gullsmeddahlsveen
• Telefonnummer: 73 52 58 06 
• Utvalget spenner fra det aller siste i motebildet til det meget klassiske og eksklusive. Blant annet eneforhandler i Trondheim på trendsettende smykker fra danske Ole Lynggaard Copenhagen og norske Bjørg.

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift & Gullsmed Dahlsveen
 

Følg IN magasinet på Facebook