Hjem » Oslo »  Ny, norsk smykkekolleksjon

Ny, norsk smykkekolleksjon

Fra midten av oktober vil H.A. Neerbye, som en av de første gullsmedforretningene i Norge, kunne tilby den nye smykkekolleksjonen til Oslo-designeren Celine Engelstad.
Det er med stolthet og glede at daglig leder Lise Neerbye Terjesen presenterer Engelstads nye smykker.
– Vi ønsker å være med på de trender som er, og passer på å være i forkant med nye designere og nye smykker for å vise publikum at det skjer ting i bransjen, sier Terjesen.


I godt selskap

At det skjer mye innen norsk og internasjonal design for tiden er den unge smykkekunstneren et godt eksempel på.
– Det hun lager er spennende, og vi vil gjerne følge med på utviklingen, sier Lise Neerbye Terjesen.
Engelstads kolleksjon passer den ærverdige gullsmedforretningen i Henrik Ibsensgate som hånd i hanske. Og designeren kan være trygg på at smykkene hennes får det beste selskap i montrene, der de vil ligge side om side med et respektabelt utvalg fra kjente utenlandske navn som Ole Lynggaard og Thomas Sabo.

Eksklusivitet

Gunnvor Vik, markedsansvarlig for Celine Engelstad, forteller at den nye kolleksjonen skal lanseres i Oslo den 16. oktober. Begivenheten finner sted i Restaurant Eik Annen Etage. Kort tid etter vil den være å finne i 20-30 utvalgte gullsmedforretninger over hele landet, heriblant H. A. Neerbye.
– Det skal være litt eksklusivt, og ikke for tilgjengelig. Vi kommer til å distribuere oss i utlandet ganske kjapt, og vil beholde eksklusiviteten her hjemme, forklarer hun.

Style:

Sexy smykker

Celine Engelstads uttalte mål er å skape smykker som alltid er forut for sin tid. Stilen er basert på filosofien om at et smykke ikke bare er et «tilbehør» – men faktisk er den viktigste uttrykksformen hos et individ. Hennes arbeider er inspirert av drømmer, reiser, nostalgiske minner og historier som omgir oss i dagliglivet. Gunnvor Vik beskriver den nye kolleksjonen som trendy.
– Dette er designsmykker som er både glamorøse og stilrene på en gang. Målet har vært å lage sexy smykker til trendy og kvalitetsbevisste jenter, hovedsakelig i aldersgruppen 20-40 år. Det er en innovativ kolleksjon som snart vil være å finne i montrene hos gullsmed H. A. Neerbye, slår hun fast.

Egen nisje

Ett av konseptene handler om å gi rom for personlige uttrykk, eller «create your own adventure», som Gunnvor Vik kaller det. Kombinasjonssmykker er en egen nisje som Celine Engelstad kommer til å satse mye på i tiden fremover.
– Vi har en serie som heter «Adventure», og det er et smykke som er laget av fire armbånd med låser. Det kommer med tre charms som man kan ta av og på, forklarer hun.

Designet gjør det mulig for eieren å kombinere akkurat slik hun måtte ønske – avhengig av hvilken anledning smykket skal brukes i. Vil du ha to armbånd og et kort smykke en dag, så kan du ha det. Vil du ha fire armbånd rundt hånden så kan du ha det. Og fortsatt fins det flere valgmuligheter.

Style:

Høy målsetning

Gunnvor Vik legger ikke skjul på at Celine Engelstad har satt seg høye mål. Å kunne konkurrere med de høyprofilerte danske smykkebrandene Dyrberg/Kern og Ole Lynggaard, både hjemme og internasjonalt, er noe de strekker seg etter. Resepten har de allerede klart for seg.
– Bijouteri er på vei ut, folk vil ha ekte vare, samtidig som det skal være trendy. Det vi vil gjøre er å lage norsk design i ekte sølv, til en overkommelig pris.

Høy kvalitet

Celine Engelstads kolleksjon tilbyr små kunstverk av høy kvalitet. Foruten «Adventure»-serien finner man vakre smykker som alle er laget i 925 sterling sølv, eller sølv med 14 karats gullbelegg. I tillegg brukes swarovski-krystaller, ferskvannsperler, skinn og edelstener i produksjonen. Gunnvor Vik mener at kolleksjonen inneholder noe for enhver smak. Og prisen på de iøynefallende smykkene er langt fra avskrekkende.
– Øredobbene starter på kr. 400,-, kjedene på kr. 900,- og det samme for armbåndene, opplyser hun.

Flott frontfigur

Celine Engelstad har fått Dorthe Skappels datter Maria til å fronte deres første smykkekolleksjon. I den forseggjorte katalogen fremstår modellen som et flott blikkfang, uten å ta fokuset fra kunstverkene hun har på seg. Snart vil de samme smykkene være å finne i montrene hos gullsmed H. A. Neerbye i Henrik Ibsensgate 60. De vil garantert ikke ta seg noe dårligere ut der!

Tekst: Martin Fremstad  Foto: Isabel Watson