Hjem » Reiser & opplevelser »  Ny mat- og musikkfestival på Phuket

Ny mat- og musikkfestival på Phuket

Nordmenn som besøker den thailandske ferieøya Phuket mellom 3. og 5. mars, kan i år bli bedre kjent med områdets mat- og musikkultur når Laguna Phuket Food & Music Festival avholdes for første gang. Programmet byr blant annet på et matmarked med ulike matvogner, en kokkekonkurranse med fokus på lokale ingredienser samt lokal underholdning. Festivalen arrangeres i anledning resort-området Laguna Phukets 30-årsjubileum, og det hele avsluttes med felles opprydning på den lokale stranden for å sette fokus på miljøet.

Fra 3. til 5. mars 2017 har besøkende på den thailandske ferieøya Phuket spesielt gode muligheter til å utforske Phukets gastronomi og komme tettere på den lokale kulturen. Denne helgen feirer resort-området Laguna Phuket – i anledning dets 30-årsjubileum – nemlig for første gang områdets mat- og musikkultur med Laguna Phuket Food & Music Festival.

Matmarked og kokkekonkurranse

I forbindelse med festivalen kan man lørdag 4. mars gå på oppdagelse i et stort utvalg pop-up-restauranter og såkalte «matvogner» med både internasjonale og asiatiske spesialiteter. Ved vannet vil det også være en «beer garden», hvor blant annet mange lokale unge vil spille musikk.
I løpet av dagen avholdes det en konkurranse hvor noen av de dyktige kokkene som til daglig lager mat til gjestene på Laguna Phukets mange luksusresorter, skal konkurrere mot hverandre og lage smakfulle måltider med fokus på lokale ingredienser. Om kvelden vil de forskjellige resortene være vertskap for en stor fellesmiddag som arrangeres i lokalet Latitude Marque.

Felles opprydning på stranden

På festivalens første dag tilbys det blant annet spesielle menyer akkompagnert av utvalgt musikk og vin på alle Laguna Phukets feriehoteller, mens festivalens siste dag innledes med brunsj og sjampanje servert på stranden ved den moderne XANA Beach Club. Om søndagen vil det også være forskjellige former for musikk, underholdning og aktiviteter for feriegjester i alle aldre.
Som avslutning på festivalen oppfordres alle festivaldeltakere til å bruke halvannen time på en felles opprydning på stranden utenfor Laguna Phuket søndag ettermiddag. Formålet med denne aktiviteten er å sette fokus på bevarelse av miljøet og naturen i det populære turistområdet.

Asias første integrerte resort-destinasjon

Laguna Phuket åpnet i 1987 som Asias første integrerte resort-destinasjon. I dag består Laguna Phuket blant annet av flere ulike luksushoteller og villa-resorter, en prisbelønt golfbane og kritikerroste spafasiliteter. Laguna Phuket-området dekker i alt mer enn 400 hektar.
For å gi noe tilbake til lokalsamfunnet har Laguna Phuket nettopp opprettet et spesielt fond hvis hovedformål er å støtte foreldreløse barn på Phukets barnehjem. Gjennom hele året vil Laguna Phuket avholde forskjellige arrangementer for å feire jubileet. En del av overskuddet fra arrangementene vil gå til fondet. Laguna Phuket Food & Music Festival er det første arrangementet i rekken.

Praktisk informasjon om festivalen

Billetter til middagen lørdag 4. mars kan kjøpes fra 1. februar hos Banyan Tree Phuket og de øvrige resorthotellene i området.
Du kan lese mer om festivalen på her!

Følg IN magasinet på Facebook