Hjem » Klær & mote »  Norskproduserte smykker med særpreg og egenart

Norskproduserte smykker med særpreg og egenart

Sjelden er norsk natur mer magisk enn i perioden like før vinteren fester grep. Et lett tåkeslør dekker landskapet og sammen med det svinnende lyset oppstår en nesten trolsk stemning. Det er nesten så man kan se eventyrenes skikkelser bevege seg i skyggene; tusser og troll, alver, smånisser og den kanskje mest mytiske av dem alle – Huldra.

Høstens nyheter fra Huldresølv er inspirert av naturen. Detaljene, fargene og de organiske formene. Kan du tenke deg noe Huldresølv har latt oss inspirere av den mystiske og vakre fjellbjørka når de designet kolleksjonen LØV.

Det er nettopp henne som i sin tid inspirerte Elise Thiis-Evensen til å skape gullsmedbedriften Huldresølv. 
– Helt siden starten i 1984 har vi latt oss inspirere av Huldras verden. Hennes styrke, skjønnhet, dyktighet og naturen som omgir henne. Selv om Elise er i ferd med å innta pensjonistenes rekker har alle våre kolleksjoner fortsatt nær tilknytning til den norske Huldreskogen, forteller daglig leder Annette Misje Bjerkøen.

Smykker til alle anledninger

Den norske folkearven gjenspeiles også gjennom Huldresølvs bunadssølv. Disse er inspirert av gamle søljer og tradisjonell ornamentikk med krystaller, stener og perler som kan varieres i alle regnbuens farger.
– På den måten kan du komponere det bunadssølvet som passer perfekt til deg og din bunad, fortsetter Annette. 
Selv om tradisjonene står sterkt har Huldresølv på ingen måte stagnert i et fastlåst uttrykk. 
– Vi er opptatt av å fornye oss. Særlig overfor det utenlandske markedet er det viktig å tydeliggjøre mystikken og tanken bak merkevaren Huldresølv. Du vet, Huldra var ikke bare kjent for sin skjønnhet og det faktum at hun kunne være farlig – særlig overfor unge menn, men også for sine formidable egenskaper som gullsmed. Det hun laget var så vakkert, at ingen kunne lage maken, men Huldresølv tror det er mulig.
Nyhetene denne høsten kjennetegnes av detaljrike smykker med personlighet og trendy farger. Uttrykket er lett og delikat.
– Vi har forsøkt å gjenskape det nordiske lyset i sterkere grad enn tidligere. Uttrykket er riktignok fremdeles tett knyttet til den norske naturen, hvor det finnes et hav av ting å hente inspirasjon fra. Det tar ganske enkelt ikke slutt. 

En vakker og ung kolleksjon

Med sitt karakteristiske utseende, lovnad og lyse tider, skjønnhet og håp er bladene til fjellbjørka inspirasjon til kolleksjonen LØV. Tenk deg de små, myke bevegelsene når vinden rasler i bjørkeløvet. Da kan du også se for deg disse smykkene.
Kolleksjonen er leken og detaljrik og kommer i forgylt og oksidert utgave. Den består av to ringer (hvor den ene er justerbar), armlenke, halsgropsmykke, anheng, små ørepynt med stikk og lang ørepynt på krok.

Og den er nydelig

– LØV har virkelig slått an, noe som selvfølgelig er kjempehyggelig, sier Annette.
Om den norske folkearven er viktig for Huldresølv, er den lokale forankringen likeså. 
Huldresølv er et helnorsk produkt, håndlaget i Telemark, hvor fem gullsmeder jobber på Huldreverkstedet. 
– Enkelte av kolleksjonene har fulgt oss helt siden starten og dem legges det fortsatt mye arbeid i. I tillegg utvikler vi mer moderne kolleksjoner basert på aktuelle trender. Alle får mulighet til å komme med innspill og ideer til nye design. Vi har jevnlige møter hvor vi ser på hva som rører seg i markedet og hva som eventuelt kan fungere for oss. Det er et kreativt, dyktig og godt team som det er moro å jobbe sammen med. 
– Navnet tilsier at dere lager mye i sølv? 
– Ja, det er riktig, men i flere ulike varianter. Vi bruker alltid rent sølv, selvsagt, men leker oss med overflaten ved for eksempel å forgylle og mørkoksidere. Samtidig er det stadig mer etterspørsel etter rent gull – både gult og hvitt. Vi lager begge deler. Diamanter er også noe vi bruker mer enn tidligere. Siden Huldresølv produserer i Norge er vi raske, har god service og strekker oss langt for å rekke spesielle tidsfrister, en ring til et frieri for eksempel. Viktigst for oss er at vi holder oss tro til Huldresølvs idealer. Smykkene våre skal ha sjel, historie og kvalitet. Huldresølv skal være noe som kvinner kan bære med stolthet, glede og god samvittighet – livet ut.

FAKTA: Huldresølv

• Huldresølv er en familieeid håndverksbedrift som designer og lager sølvsmykker og draktsølv. Smykkene er inspirert av norsk tradisjon, folketro og mystikk kombinert med det internasjonale trendbildet.
• Nettbutikk: www.huldresolv.no
• Finn forhandler: www.huldresolv.no/no/finn-forhandler
• Facebook: www.facebook.com/huldresolv
• Instagram: www.instagram.com/huldresolv
• Telefon: 35 90 04 70

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Huldresølv
 

Følg IN magasinet på Facebook