Hjem » Oslo »  Norskproduserte kjøkken

Norskproduserte kjøkken

Det er ikke uten grunn at kjøkkenet ofte blir kalt husets hjerte. Her lager vi mat, spiser, nyter sene kvelder med venner og familie, jobber og barna gjør lekser. Derfor er det viktig at kjøkkenet både er funksjonelt og har et design man trives med. Hos Strai Kjøkken på Skøyen får du en rekke valgmuligheter slik at du får akkurat det kjøkkenet du har drømt om!

Etter å ha holdt til i Bygdøy Allé i 25 år flyttet Strai Kjøkken inn i nye lokaler i Drammensveien 130 på Skøyen for to år siden. Den gamle industribygningen er den perfekte rammen rundt de mange flotte kjøkkenutstillingene og et besøk her er garantert å gi deg masse ny inspirasjon før oppussingen av kjøkkenet. I tillegg til Strai Kjøkken rommer bygningen dessuten flere andre forretninger som spesialiserer seg på blant annet parkett og trapper, så her har du muligheten til å få det meste du trenger til oppussingen på et sted.
Strai Kjøkken er dessuten noe så sjeldent som et helnorsk kjøkken og all produksjon skjer fremdeles på Strai utenfor Kristiansand. 
– Strai er en familiebedrift som startet opp i 1929 og kan dermed skilte med lang erfaring innen kjøkken. Og vi ser at kundene våre setter ekstra pris på at kjøkkenene er produsert her i Norge, forteller daglig leder og interiørarkitekt Monica Syversen.

Høy kompetanse

Monica er slettes ikke den eneste i staben som er utdannet interiørarkitekt. Faktisk er tre av fire interiørarkitekter og de har alle lang erfaring fra kjøkkenbransjen. Her er det med andre ord mye faglig kompetanse som uten tvil kommer kundene til gode. 
– Det at så mange av oss er interiørarkitekter med god erfaring fra kjøkkenbransjen er absolutt ett av våre konkurransefortrinn som vi merker er viktig for kundene. Det er mange valg som skal tas når man skal kjøpe nytt kjøkken og da er det trygt å vite at man får den hjelpen man trenger. Her blir man møtt av kompetente ansatte som hjelper kundene trygt gjennom hele prosessen. I tillegg kan vi gi råd om hvordan man får et helhetlig inntrykk i hele hjemmet og ikke minst finne på noe nytt og spenstig.
I forretningen på Skøyen finner du dessuten kjøkken i alle prisklasser og til livets ulike faser. 
– Vi har tre ulike segmenter; Premium, Komfort og Basis som er vår flatpakkeserie. Komfort har samme høye kvalitet som Premium, men med et litt mindre utvalg av for eksempel farger og fronter. Med både Premium og Komfort leveres skrogene ferdig sammensatt. Premium er uten tvil det vi selger mest av. Her har man ekstremt mye å velge mellom, enten man ønsker et klassisk eller mer moderne kjøkken. Med Premium får du tilpasset kjøkkenet som du ønsker i både farger, fronter og tilleggsutstyr. Både Premium og Komfort har dessuten 30 års bruksgaranti. Vi har i tillegg et bredt sortiment innen bad og garderober, slik at man kan få samme fronter som på kjøkkenet og få en rød tråd gjennom huset.

Årets kjøkkentrender

Også på kjøkkenfronten endrer trendene seg og da IN magasinet var på besøk hadde de ansatte nettopp kommet tilbake fra en stor messe i Köln. 
– På messen så vi mange eksempler på kombinasjoner av materialer, som tre og malte flater. Det skal dessuten være mere farger nå enn tidligere og aller helst mørke farger. Det er ikke så mye av de helt hvite kjøkkenene lengre. I stedet er det mørkt grått og sort som er de store trendfargene. De som er litt vågale velger gjerne mørke farger på innredningen, mens de som kanskje ikke tør å gå så langt heller maler veggene i en mørk farge. Treverk er fremdeles stort i trendbildet, i tillegg blir det stadig mer populært med fargekombinasjoner som over- og underskap i ulike farger. Eller man kan ha en hel vegg med skap i andre farger enn resten av kjøkkenet. Det er mange morsomme måter man kan gjøre kjøkkenet mer kreativt. Det er også mye mer lyse benkeplater nå enn tidligere. En mørk farge på underskapene kombinert med en lys benkeplate på toppen er utrolig stilig.
I takt med at kjøkkenet har blitt mer et allrom har også kravene vi stiller til kjøkkeninnredningen endret seg. 
– Det blir mer av åpne løsninger hvor kjøkkenet er en del av stuen. Dermed blir det også viktig at kjøkkeninnredningen passer inn i stuen og mange ønsker seg litt bort fra kjøkkenpreget. Det blir dessuten mindre overskap og oppbevaringsplassen tas heller igjen i høyskap, skuffer og øyer. I tillegg kan vi tilby både hjørneskuffer og sokkelskuffer.
Akkurat nå kan Strai Kjøkken dessuten friste med tre helt nye fronter. Disse er glatte og grepsløse fronter i en minimalistisk stil som kommer i trendfargene som mørk blått, grått og sort og som beiset eik i flere fine beisefarger. Det har også kommet en glatt Melaminfront med trestruktur til Komfort. 
– Vi ser at vi nå selger mindre av de klassiske kjøkkenene. Stadig flere velger de mer moderne variantene, enten man har et hjem med en moderne stil eller et klassisk hjem hvor man ønsker å bryte stilen med et helt moderne kjøkken.
Drømmer du om et nytt kjøkken anbefales du å ta turen innom Strai Kjøkken på Skøyen. Her får du både ny inspirasjon fra de mange utstillingene og ikke minst kan de dyktige ansatte hjelpe deg slik at du får det kjøkkenet som passer perfekt til deg og dine behov!

Tekst & foto: Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook