Hjem » Oslo »  Norske kvinner vil ha farger

Norske kvinner vil ha farger

Trent-familien ønsker velkommen til stedet der det perfekte snitt, individuell stil og lekne mønster og farger råder.

Det er sjelden jeg blir tatt så godt imot som hos Trent-tvillingene. Allerede fra første «hei» føler jeg meg velkommen. Hele familien møter meg med store smil og vakre, brune øyne, og også kundene som vandrer mellom de delikate, fargerike klesstativene smiler entusiastisk. 
– Familietradisjonen står veldig sterkt i våre hjerter, forteller Karoline Trent, datter av Marius og Halina Trent og butikksjef for butikken på Fornebu S. Henrik Trent, Marius tvillingbror driver butikken på Paleet.
– Trent&Trent er pappa og onkel, og nå jobber vi i to generasjoner, smiler hun. 
Det å komme inn i butikken føles rett og slett som å være på besøk i hjemmet deres. De beveger seg mellom varene med største naturlighet, og vet akkurat hvor de skal lete for å finne de riktige plaggene. Og gjestfriheten kommer godt med når kunden er ute etter det spesielle.

Fra bestemor til barnebarn

Nå har de åpnet butikk i andreetasje på Paleet, en lys oase der det stilrene møter det tradisjonelle. De ønsker med det å ta high fashion til butikklokalet her hjemme i Norge, slik at kunder kan få den komplette butikkopplevelsen uten å måtte reise til utlandet. Men selv om familien tenker fremover, er det takket være fortiden at lidenskapen er så sterk. 
– Vår bestemor var skredder og tilbragte hver dag bak sin Singer-symaskin. Hun var en stor inspirasjon, og en av grunnene til at vi havnet i motebransjen, forteller Henrik. 
I dag står de gamle symaskinene i butikken, og vitner til en sterk relasjon til det autentiske. 

Stor verdi i menneskemøter

Ofte kommer kunder langveis fra for å besøke den særegne butikken på Paleet. Og de får ofte spørsmål om når de skal åpne nettbutikk. Men selv om familien sikter mot å åpne salg over nett med tiden, legger de stor verdi i den mellommenneskelige opplevelsen av å handle i butikk. 
– Det handler om det mellommenneskelige møtet. Kundene vil kjenne på tekstilet og prøve plaggene, lukte, se og føle. Og den opplevelsen er det viktig for oss å gi, forteller Henrik, som er daglig leder for butikken på Paleet. 
Og det er tydelig at den helhetlige opplevelsen står i sentrum. Musikken når deg allerede før du har trådd inn i lokalet, men uten å føles overveldende. Innerst i lokalet står parfymene pyntelig plassert i en monter. Vandrende mellom kjoler og vesker finner du Henrik Trent, klar for å dele med seg av solid kompetanse om snitt, farger, tekstiler og mønster.

Vår, farger og jungelmønster

Nordmenn tenker ikke lenger sort. De vil ha farger, mønster og feminine detaljer. Trent-familien fryder seg over etterspørselen etter det lekne, og tilbyr mer enn gjerne styling til kvinnene som kommer innom.
– Kunden vår er yrkesaktiv, selvsikker og ute etter det perfekte snitt. Norske kvinner prøver ikke lenger å skjule kroppen, og vi ser at de er stolte av å vise frem kurver og former. Det er vi glade for, forteller Halina. 
I butikken bugner det av vårens glade farger. Rosa bluser, gule jakker og blomstrete bukser med rysjer. Det er tydelig at Trent&Trent sikter seg inn mot en fargeglad vår.

Kate Moss og Donald Duck

Men i butikken finner man ikke bare det fargesprakende, og det mest populære den siste tiden har vist seg å være noe litt annet. 
– Det som har solgt absolutt best nå er Kate Moss x Nikkie. Det er litt yngre, leken og tøffere mote. Kolleksjonen med Donald Duck har bare føket ut av butikken, forteller Karoline og viser frem den populære t-skjorten. 
I tillegg tilbyr Trent merker som Versace, Gina Bacconi og Oui. Med dette ønsker de å gi nordmenn mer enn bare masseproduserte klær og kjedebutikker – de vil gi de perfekte plaggene og den komplette handleopplevelsen. 
– Man sier at mote skaper folk, men det morsomme er jo å uttrykke deg selv gjennom det du kler deg i. Vi i familien er individualister, og kopierer aldri. Vi elsker å gi kundene våre veiledning slik at de finner de perfekte, forteller de.

FAKTA: Trent & Trent

• Trent&Trent har 2 avdelinger en på Paleet i Oslo sentrum og 1 på Fornbu S på Fornebu.
• Butikk Oslo sentrum: Paleet 2. etasje
Instagram: www.instagram.com/trentogtrent_paleet
• Butikk Fornebu: Fornebu S
Instagram: www.instagram.com/TrentogTrent_fornebu
• Web: www.trentogtrent.no
• Facebook: www.facebook.com/TrentogTrent

Tekst & foto: Pauline Östgård
 

Følg IN magasinet på Facebook