Hjem >  Norsk design med stor suksess

Norsk design med stor suksess

De fleste av oss har en rekke kort å holde styr på og ofte kan det ta sin tid å finne det riktige kortet når man står i køen på butikken. Kortholderen Exentri er en elegant og moderne lommebok hvor du får plass til alle dine kort, i tillegg til sedler og kvitteringer. Praktiske lommer på utsiden gjør at du ikke en gang behøver å åpne den for å få tilgang til de to kortene du bruker mest, du skyver de bare enkelt ut med tommelen.
    Med andre ord er det ikke vanskelig å forstå at Exentri har blitt en stor suksess som i dag selges i over 15 land. IN magasinet tok en prat med de to gründerne som står bak kortholderen, Marius Schiøll og Jon Richard Skjelvand. De har kjent hverandre siden ungdomsårene og hadde en ide om en ny og annerledes kortholder tilbake i 1999. 
– Hovedtanken var å lage noe det var behov for i markedet. I 1999 kunne man se at kortbruken var økende og at stadig flere kort fikk kredittkortstørrelse. Vi så at det var behov for et produkt som møtte den økende kortbruken, samtidig som kort-holderen skulle være både liten og praktisk. Exentri ble lansert i 2006 og mens fokuset var i Norge de første årene så er vi nå inne i 15 forskjellige land.

Stilsikker og funksjonell

Exentri skiller seg vesentlig fra andre kortholdere man finner på markedet. Den har et lekkert utseende og er laget i ekte skinn og med lås i rustfritt stål. 
– Det er et grundig gjennomtenkt produkt som er tilpasset behovene til det moderne mennesket. Den enkle tilgangen til de to mest brukte kortene er nok mye av nøkkelen bak suksessen. 
I tillegg har man plass til mange kort, samt kvitteringer og sedler. Vi har vært opptatt av at designet skal møte det praktiske, og kortholderen spiller på det intuitive ved at den er lett å forstå og anvende. Den er justert i alle vinkler slik at den skal være mest mulig optimalisert og fleksibel uansett om man har mange eller få kort.
    Selv om den er både liten og lett er Exentri kortholder mer en hybrid mellom en ordinær lommebok og de tradisjonelle kortholderne man finner på markedet, siden man også har god plass til både sedler og kvitteringer. 
– Vi har nå over 20 modeller fordelt på herre og dame. Lommebøker har historisk sett vært et 
herreprodukt, men i dag er det også et stort marked for damer. De siste årene har vi også begynt å fokusere mer på damesiden og utvikler flere mer feminine modeller.

Spennende fremtidsplaner

De to gründerne bak Exentri har også flere spennende fremtidsplaner. 
– Vi kommer til å fortsette med økt fokus på utenlandssatsingen. I tillegg til videre-utvikling av produktet og nye modeller så ser vi også på andre produkter i denne kategorien.
Det er over 120 ulike forhandlere som fører Exentri kortholder i dag, og du finner den blant annet hos Handysize, Volt, Morris, Bertoni og i accessories avdelingen på Steen & Strøm.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Exentri & Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook