Hjem » Stavanger »  Normann Copenhagen – Dansk design på sitt beste

Normann Copenhagen – Dansk design på sitt beste

Originale, dristige, enkle og tidløse. Normann Copenhagen har det meste! Kolleksjonene signert dette danske designfirmaet rommer nær sagt alt man trenger for å skape et unikt og personlig hjem. Fra møbler og lamper, til tekstiler og kjøkkenutstyr.

Normann Copenhagen ble grunnlagt av designerne Jan Andersen og Poul Madsen. Året var 1999, og planen å tilføre verdenen av design noe nytt og annerledes. Deres første produkt, lampen Norm 69, ble lansert i 2002. 
Selskapet vokste raskt, og innen de neste fem årene hadde duoen presentert markedet for ytterligere 38 nyheter/produkter – både under eget navn og i samarbeid med andre internasjonale formgivere. I 2009 var også en egen møbelkolleksjon et faktum. Sammen med lampene danner den i dag Normann Copenhagens ene hovedlinje, mens resten av produktene faller inn under kategorien accessories.

Fra København til Stavanger

Normann Copenhagens flaggskipbutikk ligger i København (og er vel verdt et besøk), men er på ingen måte alene om å kunne presentere firmaets unike vareutvalg. 
Flere av verdens fremste designbutikker – i hele 70 ulike land – kan glede kundene sine med de ettertraktede objektene. Felles for samtlige utsalg er at de har lidenskap og forståelse for Normann Copenhagens produkter, samt en vilje til å gi kundene det lille ekstra. Blant disse finner vi 
Brødrene Pedersen. Alle deres forretninger har et bredt utvalg signert Normann Copenhagens accessorieslinje. Møbel- og lampekolleksjonen finner man i Interiøravdelingen i Stavanger sentrum. 
Helt siden starten har Normann Copenhagen samarbeidet med designere utenfor egne landegrenser. De har alle sitt eget distinkte uttrykk, ingen angst for å utfordre etablerte konvensjoner og en ekte lidenskap for moderne møbler og design. Nettopp derfor spenner også Normann Copenhagens kolleksjoner så bredt.

Nyskapende og mobile

Vårens nyheter er mange. Salt- og pepperkvernene i Craft-serien er ikke bare rålekre, de er også funksjonelle. Det samme er et nydesignet skohorn og speilet Flip. Ønsker man bare å pynte opp er Shorebird et utmerket alternativ. Videre kommer Formstolen nå i en polstret variant, og Bell-lampen leveres i både sort og hvitt. Andre anbefalinger er seriene Circus Velour, den tradisjonelle Formserien, Blockbordet samt lampene CAP og Shelter – alle sammen flotte elementer i Norman Copenhagens vidunderlige univers. 
Dette universet er stadig i utvikling. Nye design og originale ideer ønskes alltid velkommen, forteller Poul Madsen. 
– Når Jan og jeg ser på nye design for Normann Copenhagen, har vi en intuitiv tilnærming til produktet. Et bilde kan si mer enn tusen ord, og om vi begge blir grepet av hva vi ser er vi interessert. Vi liker produkter som vitner om en original idé og et enkelt design, men vi binder oss likevel aldri til bare én særegen stil. Normann Copenhagen skal være mobile. For oss er det viktigste at prosjektene vi involverer oss i bringer noe nytt inn i verdenen av design.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Normann Copenhagen

Følg IN magasinet på Facebook