Hjem » Interiør & design »  Norges ledende gavehus

Norges ledende gavehus

GlasMagasinet på Stortorvet er et av hovedstadens landemerker, på lik linje med byens andre severdigheter. I generasjoner har det vært en populær destinasjon både for fastboende og tilreisende, enten man er på jakt etter en gave til en av livets store anledninger eller noe nytt til ens eget hjem.

I den nye kaffe- og vinbaren kan både brudepar og kunder slappe av under shoppingrunden. | I bryllupsloungen, White Lounge, kan du få hjelp av erfarne bryllupsplanleggere.

Etter oppussing og re-åpning tidligere i år har magasinet satset enda tyngre på kvalitetsdesign og et bredt varesortiment, og det er vel verdt å ta turen innom!
Det er få butikker som kan skilte med en like lang og innholdsrik historie som GlasMagasinet på Stortorvet. Fra den spede begynnelse på 1700-tallet og høsten 1899 da det ikoniske varehuset stod ferdig på Stortorvet og frem til i dag hvor det nå er i ferd med å bli brakt tilbake til sin fordums glans med en storstilt oppgradering.
– Stortorvets GlasMagasin er en landskjent institusjon og alle vet hvor GlasMagasinet ligger. Det har alltid vært stort å handle her og det har vært en veldig spennende prosess å føre det tilbake til storhetstiden som en gang var, forteller Ingunn Grødem.
– Vi har hatt stor økning i antall besøkende siden re-åpningen i vår og nå gleder vi oss til de to andre etasje står ferdig og vi får et enda flottere gavehus.
Stortorvet GlasMagasin har bevisst satset på kvalitetsdesign og et bredt varesortiment med noe for alle aldersgrupper. Og på kort tid har varehuset etablert seg som en av byens viktigste arenaer for interiør og design. Her finner du en rekke kjente merkevarer, som Magnor, Versace, KitchenAid, Jonathan Adler og Missoni. Med andre ord noe for enhver smak. Ikke minst er det mange interiørelskere som tar turen innom for å oppleve det nye HAY minimarked. Dette er kun det andre minimarkedet den danske designsuksessen har åpnet i verden, og det andre ligger i London.

Et av de kjente ansiktene hos GlasMagasinet er Kari Bjertnes som har jobbet der i mange år.

Råd og veiledning

Det er ikke alltid like enkelt selv å se hva som vil passe best inn i ens hjem eller hva som vil være den perfekte gave. Hos GlasMagasinet står de alltid klare til å hjelpe med gode råd og veiledning. Og et av de kjente ansiktene hos GlasMagasinet er Kari Bjertnes som har jobbet der i mange år.
– Jeg synes vi har fått en fantastisk flott butikk etter oppussingen med et utrolig bra utvalg, sier hun.
– Jeg har vært på huset lenge og det er virkelig en glede å jobbe her. Det har blitt mye mer åpent noe som gjør det enklere å se varene. Og vi får veldig mye positive tilbakemeldinger fra kundene på hvor fint det har blitt. Med et større utvalg og flere merker har vi det meste og er det noe vi ikke har inne for øyeblikket skaffer vi det gjerne.
GlasMagasinet er også populær blant kommende brudepar. I deres bryllupslounge, White Lounge, kan du og din utkårede få hjelp av erfarne bryllupsplanleggere til å planlegge alt til den store dagen, fra ønskeliste og borddekning til brudekjolen hos Agape Brudesalong som også holder til her.
Og i den nye kaffe- og vinbaren kan både brudepar og kunder skåle med noe sprudlende i glasset og man kan ta seg en velfortjent pause i shoppingen med en kopp kaffe eller et glass med noe kaldt i!

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook