Hjem » Bergen »  Nominert til Bergens Beste Service

Nominert til Bergens Beste Service

Med til sammen 70 år i bransjen sitter eierne Atle Christiansen, Kristoffer Hartviksen og Lena Karlsen i Outdoor Bergen inne med en sjelden god kompetanse på service, fagkunnskap, fritid, friluftsliv, fjell og skiutstyr.

Atle Christiansen har tidligere vært handelsreisende selger i sportsbransjen i 13-14 år. Med mye tid i bil har han fått en del tid til å tenke. Han lurte lenge på hvorfor ingen hadde startet en sportsbutikk med produkter som forholdsvis dreide seg om fritid, friluft, fottøy og ski. Og, ikke minst, med topp service og fagkunnskap. Atle var overbevist om at en slik butikk var liv laget. Han fikk med seg Kristoffer og Lena på ideen, og nå har trioen drevet Outdoor Bergen i Markeveien i nøyaktig fem år med stor suksess. De ble også en av de nominerte i Bergens Tidende sin årlige Bergens Beste kåring. 
– Det er tydelig at juryen har besøkt veldig mange butikker, og gjort seg opp en mening om at vi i Outdoor kvalifiserer oss til beste service kategorien. Det er enormt kjekt å bli nominert til en kåring som skjer over hele Bergen, ikke bare her i sentrum, forteller en ivrig og stolt daglig leder Atle Christiansen.

God opplevelse – Godt utstyr

Outdoor Bergen er en fagbutikk der du får kjøpt produkter av bare de beste merkevarene på markedet. Her får du klær, fottøy, fjellutstyr som soveposer, liggeunderlag, sekker og alt av skiutstyr. Skal en investere i nytt skiutstyr eller en vindtett jakke til fjellturen, vet en at hos Outdoor får en hjelp, veiledning og personlig service til å finne akkurat det utstyret som passer deg og dine formål. Om de ikke kan hjelpe deg, så henviser de deg til en annen butikk de vet er gode på ditt spørsmål. Da In Magasinet var inne i butikken kom det en kunde med en skolisse. Kristoffer Hartviksen medga at en slik skolisse hadde de ikke på lager, og henviste kunden videre til en skomaker like i nærheten. Noen minutter etter kommer en ny kunde og spør etter fiskeutstyr. Dette fører ikke Outdoor, og på nytt henviser personalet kunden til en annen navngitt butikk som de vet er gode på akkurat dette området. 
– Vi fører bare de varegruppene vi vet vi er gode på, men vi ønsker jo at kunden skal få akkurat det produktet de er ute etter, og henviser derfor alle kunder til andre butikker vi vet kan hjelpe. Det er en del av servicen vår, forklarer Atle. Og sier bestemt at det skulle bare mangle.

5 års jubileum

– Vi hadde en tredagers feiring med gode tilbud på produkter som Norrøna og Arcteryx. Det er to av de mest solgte varemerkene våre. Det er utrolig viktig for oss at når vi først skal ha en happening her at vi tar inn gode varer og selger disse til en rimeligere pris, slik at kundene vet de gjør ett godt kjøp, forklarer og poengterer Atle Christiansen. 
Du har kanskje ikke tenkt over det, men ser du deg litt rundt i butikken, finner du faktisk ikke en eneste tilbudsplakat. Du finner heller ikke det klassiske tilbudsstativet utenfor inngangspartiet. Det betyr selvsagt ikke at butikken ikke har gode tilbud, men Atle sier at han ikke har behov for å henge rundt «cirkus-plakater over hele butikken». 
– De gode tilbudene kommer frem allikevel, sier han mens han peker på skohyllene i butikken. Ser du her, ikke en sko er lik, og de som er på tilbud, er merket skikkelig. Det er slik vi vil ha det her, vi har latt listen ligge høyt og det viser godt på kundene. De kommer igjen, og igjen, forklarer daglig leder Atle Christiansen.

Ut på tur

Høsten er kommet for fullt, og vi må kle godt på oss når vi skal ut på tur. Først må vi ha noe ytterst som beskytter oss mot vær og vind. En pustende, vanntett Gore-Tex jakke fra Norrøna, Arcteryx eller Bergans er gode produkter som Outdoor anbefaler til turen. Er du en av dem som trener utendørs hele året, kan en anbefale Gore-Tex sitt eget merke, Gore Running Wear, som er ett vindtett og vanntett produkt for de som løper mye. Gore-Tex jakkene beskytter oss mot vær og vind, men varmer ikke, så vi må ha noe under som holder oss varme. Det eneste materialet som holder oss varm, selv om det blir vått, er ull. Det amerikanske merket Smartwool er ifølge Atle Christiansen et av de aller beste ullmerkene på markedet. Norske Aclima er de eneste som leverer ull bh med vanlige bh størrelser som 75 A o.l. Ellers har også Bergans kommet med en ny spennende ull serie som Outdoor selger mye av. Mellom jakken og ulltrøyen bør en ha en god fleecegenser for å isolere kroppen mot kulden. Her anbefaler Outdoor både Norrøna og Arcteryx sine fleeceprodukter som regulerer varmen godt. 
– Det produktet som isolerer mest pr. gram er høykvalitets dun. Trenden nå er en lett dunjakke fra Rab som du kan pakke like liten som en tennisball i sekken og bruke som isolasjonstøy også om sommeren, avslutter daglig leder og eier Atle Christiansen. 

Tekst: Kristin Kjeilen Ukvitne | Foto: Outdoor Bergen