Hjem » Bergen »  Noe for alle

Noe for alle

Da de to danske søstrene Anna og Clara startet opp sin første butikk i 1973 visste de neppe hvor populært det kom til å bli blant bergenserne.

Det unike danske konseptet har blitt en kjær butikk på toppen av Xhibition og på Oasen kjøpesenter, og åpner sin tredje butikk i Bergensområdet i Åsane i november. Franchisetaker Marita Olsen kan fortelle at siden den første butikken kom på Xhibition i 2011, har den rukket å bli en populær butikk blant vestlendingene.

Overkommelige priser

De vennlige prisene og de unike varene gjør at kundegruppen spenner mellom åtte og åtti år. Hver butikk deler seg inn i ulike konsept som fokuserer på bolig og interiør, leker, hobbymaterialer, maling og lerreter, kjøkken, badeartikler, fest og økologisk mat. Søstrene Grene har siden starten fokusert på at kunder ikke betaler for mye for et produkt.
– Noen ganger klør kundene seg i hodet over hvorfor vi har så rare priser. Dette er fordi vi kun ganger med en fast kalkyle, sier Olsen.
Dette kommer alltid kundene til gode.
Ved hjelp av moderne logistikk og ved å kjøpe inn store kvanta direkte fra produsentene blir prisene holdt nede.

Dansk design

I mars kom den første boligkampanjen i Søstrene Grenes historie, da etterspørselen etter møbler hadde vært stor. Kampanjen inneholdt blant annet noen bord som ble revet bort fra butikkene på kort tid, spesielt i Danmark. I Norge brukte butikkene fem dager på å selge seg tom for fem-seks paller med bord, i motsetning til danskene som kun brukte noen timer.
– Danmark har alltid vært hakket foran Norge når det kommer til design. Mens noe blir veldig populært i Danmark med en gang, tar det gjerne litt tid før nordmenn følger etter trenden. Men som oftest gjør de det, sier Olsen.
For eksempel har kobber og tre vært mye i vinden når det kommer til interiør. Fremover kommer det også en del artikler i materiale av kork.

Internasjonal interesse


Varene i butikkene har høy omløpshastighet, og 70 prosent av varene er nyheter og kommer aldri tilbake i hyllene. Dette gjør at Søstrene Grene sine butikker holder seg oppdatert, og at kunden alltid synes det er gøy å komme innom fordi det alltid er noe nytt. Fra å være et nordisk konsept, har det vist seg å være internasjonal interesse, og Søstrene Grene har fått lokaler i Holland, Madrid, Japan og i juni åpner den første butikken i Paris.
Som slagordet sier – Søstrene Grenes all over the world.

Tekst & foto: Andrine Rygg

Følg IN magasinet på Facebook