Hjem >  Nina Jarebrink

Nina Jarebrink

Det er en strålende høstdag i Oslo. Sola skinner og luften er kald og klar. I en bakgård i Nordahl Brunsgate sitter Nina Jarebrink omkranset av tykke tepper. Mot en bakgrunn av gylne høstfarger, iført egen design og knallrød leppestift, minner hun nesten om et kunstverk.

– Det er så deilig ute, smiler hun – og byr på varm Pukka-te, trøffelsjokolade og seg selv. Hun er utadvendt, imøtekommende og har en latter som kan smelte is. 
– Jeg tror ikke jeg har møtt deg før. Det ville jeg ha husket! Jeg har klisterhjerne, forstår du. Spesielt på ansikter – og sangtekster, ler Nina – før hun rekker meg nok en trøffelsjokolade. 
– De er supergode! Jeg kan spise en hel eske uten problem, legger hun til.

Medfødt sans for estetikk

Nina Jarebrink er oppvokst i en liten by i Småland. Som ung var hun langt mer opptatt av sport enn klær, og var en aktiv rytter så vel som alpinist. Håndarbeid hadde hun ingen interesse for. 
– Ikke engang på skolen. Mens de andre jentene valgte søm, foretrakk jeg tresløyd. Mamma var den i familien som kunne sy, sier Nina, og forteller videre om et kreativt hjem og et foreldrepar som har vært til stor inspirasjon. Estetisk sans var ingen mangelvare. 
    Egentlig ville Nina bli forretningsadvokat, men etter seks måneder med jus la hun det fra seg. Så var det industridesign som ble neste mål – frem til Nina raskt innså at biler og støvsugere ikke var helt hennes greie. 
    Det var først da hun flyttet til Barcelona for å lære spansk at livet tok en mer konkret vending. 
– Byen inspirerte meg fra første øyeblikk. Alt med den! Arkitekturen, menneskene, maten, kunsten og klærne! Det gjorde noe med meg, og plutselig fikk jeg lyst på en symaskin.
Det fikk hun til jul samme år, og dermed var det gjort. Først laget Nina en smykkekolleksjon. Den presenterte hun for det anerkjente magasinet Neo2, som likte hva de så – i en slik grad at Ninas design ble viet et eget midtoppslag. En liten butikk var like begeistret, og takket gladelig ja til å selge den unge svenskens smykker. Da de ble revet bort i løpet av få dager ble Nina spurt om hun ikke laget klær også? 
Joda, det var klart hun gjorde!

Internasjonal suksess

Det begynte med noen spede tegninger og enkle samples, så gikk ferden videre til fabrikker og produksjon. I dag selges Nina Jarebrink i en rekke land, blant dem Japan, Korea, Sverige, Norge, Danmark, Italia, USA, Russland og Sør-Afrika. 
    Nina Jarebrinks signatur er «Everyday glamour». Hun kombinerer det moderne med det tidløse, det elegante med det glamorøse og det røffe med det feminine. Klærne har et sexy uttrykk, men tipper aldri over i det vulgære. Silhuettene er sensuelle og det feminine alltid tilstedeværende.

Live the Brand

En rask titt på Nina bekrefter at hun er en utmerket ambassadør for eget merke. 
– Klart, smiler hun. Jeg selger jo en livsstil; en livsstil jeg selv liker! 
Hun sverger til rød leppestift – som hun anbefaler flere å bruke – og ingen vil noensinne se henne iført en grå joggebukse.
– Det skjer ikke, svarer Nina kontant, og følger opp med en litt pussig historie om et telefonintervju hun gjorde med et canadisk magasin. I forkant hadde hun nemlig pyntet seg. Hvorfor i all verden, ville kjæresten vite?
Svaret var åpenbart. Nina hadde jo gjort et intervju – og da måtte hun jo se presentabel ut!
    Nina beskriver seg som en ekte livsnyter og lar seg inspirere av det meste. Hun har alltid med seg blyant og papir i vesken og trives i storbyen. Kolleksjonene blir imidlertid til i mer landlige omgivelser.
– To ganger i året reiser jeg til familiens sommersted i Sverige. Der hersker det total ro, og jeg kan tegne en hel kolleksjon i løpet av et par dager. 
Noen kreativ vegg har Nina aldri møtt. 
– Jeg er mer effektiv enn noensinne, og er stadig sulten på mer!
Ikke bare på god mat – som hun elsker og spiser mye av – men også på å utvikle seg som designer. Bli ytterligere profilert; innta nye markeder.
– Og så har jeg masse temperament! Jeg er ikke redd for å si fra og kan bli ganske bråsint, men det går fort over. Mennesker som går rundt og surmuler er en sann plage. Jeg hater urettferdighet – nesten like mye som jeg hater å tape i spill.

Vinterglamour

Årets høst- og vinterkolleksjon er en sann fryd. Glamorøs som alltid; med elegante snitt og nydelige detaljer. Plaggene er funksjonelle og har flere variasjonsmuligheter. En kjole kan like gjerne brukes på jobb som til fest. Alt ligger i hvilket tilbehør man velger. De fleste plagg er laget av naturmaterialer som ull og silke, mens fargepaletten strekker seg fra sort og koboltblå til gull.
– Alltid gull! Det er det mye av i hver eneste sesong! 
Vesken Anja og beltet Camilla er faste gjengangere; begge oppkalt etter to gode venninner. Dette er hverdagsglamour på sitt beste.
    Intervjuet nærmer seg slutten og jeg spør Nina om det er noe hun har lyst til å fortelle? En egenskap ingen har hørt om, for eksempel? 
Hun tenker.
– Ja, vet du! Jeg klarer ikke å svelge tabletter sånn uten videre. For å få det til må jeg hoppe. Sånn, ler hun – viser meg det som utvilsomt er et kokett lite hopp, og ler igjen. Vinker adjø, og vender tilbake til jobben. 
Selv legger jeg veien mot nærmeste parfymeri og en ny rød leppestift.

FAKTA Her selges klærne til Nina Jarebrink

Oslo: Magmalou og Mojo. Trondheim: Lounge. Bergen: Twisted. Hønefoss: Fru Hagen. Fyresdal: Grindberg Trevarefabrikk. Nett: Miinto.no

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Anna Mårtensson

Følg IN magasinet på Facebook