Hjem » Oslo »  Naturlig vakker med permanent makeup

Naturlig vakker med permanent makeup

Også innen permanent makeup endrer trendene seg og akkurat nå er microblading det hotteste. Og man skal ikke undervurdere betydningen av flotte øyenbryn. Utført riktig gir microblading fantastiske resultater. Hos Long-Time-Liner i Vika er landets fremste ekspertise innen permanent makeup og microblading samlet og her kan du være trygg på at du er i de aller beste hender!

Long-Time-Liner holder til i hyggelige lokaler sentralt beliggende i Observatoriegaten i Vika. Salongen er den første her til lands som begynte med permanent makeup og er fremdeles byens eneste rene permanent makeup klinikk. Permanent makeup forsterker og fremhever dine vakre sider ved hjelp av nesten usynlige korrigeringer. Det er ikke ment å være en erstatning for sminke og det er heller ikke slik at du våkner opp om morgenen ferdig sminket til fest. Isteden fremhever permanent makeup trekkene i ansiktet og gjør deg naturlig vakker.
– Med permanent makeup får du et flott og naturlig utseende hele døgnet. Det skal ikke være slik at folk spør om du har tatt permanent makeup, men heller gir deg komplimenter for hvor flott du ser ut uten helt å kunne sette fingeren på hva du har gjort, sier innehaver Manuela Plei.

Marion Giskeødegård – Hudterapeut siden 2006 – Daglig leder Long-Time-Liner | Manuela Plei – Innehaver Long-Time-Liner siden 1995 – Kursleder og Linergist.

Ekspertise samlet under ett tak

I salongen i Vika finner du landets fremste ekspertise innen faget samlet. I takt med den økende populariteten for permanent makeup har det dessverre også dukket opp en del useriøse aktører. Når man skal få utført en behandling som er i ansiktet og som skal vare over lengre tid, er det ekstra viktig å velge noen som virkelig kan faget. Ikke bare har alle som jobber hos Long-Time-Liner lang erfaring, de jobber med dette hver dag. Det er stor forskjell på noen som kanskje utfører en behandling i måneden og de som kun jobber med dette.
– Det har vært litt forandringer i salongen det siste året. En har sluttet og to er tilbake etter mange år. Lene Bergedahl er tilbake etter tre års permisjon og jeg er tilbake etter å ha drevet for meg selv i ni år. Lene har 13 års erfaring i faget, mens jeg har 16. Manuela er begges læremester og vi synes det er utrolig hyggelig å være samlet igjen, forteller Hege Treiborg. 
De tre damene er alle pionerer innenfor permanent makeup i Norge og er blant de som har jobbet mest og lengst med dette. I tillegg er også hudterapeut Marion Giskeødegård med over 10 års erfaring, en del av teamet. Hun tilbyr blant annet behandlinger med Green Peel som har blitt svært populært de siste årene.

Lene Bergedahl – Linergist siden 2003 – Også tilgj. v. Pure Skin Medical i Hønefoss | Hege Treiborg - Linergist siden 2000 - Innehaver Oslo Linerklinikk.

Trendy før og nå

Både innen makeup generelt og permanent makeup endrer trendene seg. Mye har uten tvil endret seg siden 90-tallet da permanent makeup gjorde sitt inntog. 
– På 90-tallet var Pamela Anderson det store skjønnhetsidealet og brynene skulle være så tynne som mulig, nesten usynlige. I tillegg skulle de gjerne være runde i formen. Rundt år 2000 skulle de fremdeles være ganske tynne, men ikke lenger så runde. Dette var dessuten før Botox så brynene skulle helst heves så mye som mulig for å gi en Botox-effekt. Helt frem til 2010 skulle brynene fremdeles være tynne, selv om de ikke var så tynne som på 90-tallet. De siste tre årene har skjedd mye. Nå er det mer «back to nature» og endelig skal brynene være mer naturlige igjen. Samtidig må vi nå veilede en del unge jenter som tegner brynene altfor hardt og tungt. Det er dessuten uten tvil microblading som er den store hiten nå.
Microblading, også kalt art-blading, er en teknikk hvor det tilføres pigment til huden ved hjelp av et fint blad bestående av mange små nåler på en rekke. Siden fargen implanteres nært hudoverflaten blir hårstråene som lages skarpe og ser svært naturlige ut. De siste årene har denne metoden tatt markedet med storm. Men selv om teknikken ser enkel ut er den vanskelig å utføre korrekt og man bør ha lang erfaring innen faget for å kunne utføre metoden riktig. Hos Long-Time-Liner holder de egne kurs innen microblading, i tillegg til kurs innen permanent makeup. 
– Det beste resultatet er uten tvil på de som har litt hår igjen, slik at man bruker microblading for å supplere slik at øyenbrynene ser fyldigere ut.

Fremhever og understreker

Det er ikke bare på øyenbrynsfronten trendene har endret seg. 
– På 90-tallet ønsket mange mørke konturer på leppene og gjerne kombinert med en lysere farge på selve leppene. Vi slet mye med å fjerne de brune konturene når det gikk av moten og ser faktisk spor etter det enda. Utover 2000-tallet så skulle alle ha litt mørkere farger. Konturen skulle fremdeles være markert, men med samme farge innover på leppene. Nå kom det etter hvert mange flere fargenyanser og trenden med mye farger og et sminket uttrykk holdt seg frem til 2010. Etter det har trenden gått stadig mer mot det naturlig med naturtro farger og ikke fullt så markert kontur. Nå har endelig permanent makeup blitt det supplementet det var ment som helt fra starten og ikke en erstatning for makeup.
Permanent makeup er en form for tatovering i hudens øverste lag og passer til alle uansett alder. Og det er nok velkjent for de fleste at behandlingen egner seg godt til å gi ny kontur til øyenbrynene, markere vippelinjen eller gi fyldigere lepper. Men det som kanskje ikke alle er klar over er at Long-Time-Liner også er velegnet til medisinske korrigeringer, som kamuflering av arr, hareskår, pigmentforandringer eller andre hudskader. I tillegg får man flotte resultater når man tatoverer ny areola hos brystkreft-opererte.

Naturlig hudfornyelse med Green Peel

Huden har mye å si for selvtilliten og salongen tilbyr også hudpleie. Marion har over ti års erfaring som hudterapeut og tilbyr blant annet behandlinger med Green Peel. Med Green Peel utviklet av hudlege Dr. Christine Schrammek kan du ta vare på huden uten bruk av kniv, injeksjoner eller kjemiske stoffer. Green Peel er kåret til nummer en i verden på naturlig hudfornyelse. En medisinsk utviklet peeling på ren plantebasis.
– I løpet av de ti årene jeg har jobbet som hudterapeut har jeg testet mange ulike produkter og Green Peel er virkelig noe helt unikt og annerledes. Siden det bare er naturlige ingredienser kan det brukes av alle, også av de med sensibel hud. Siden urtene øker blodomløpet anbefales det ikke å gjøre en Green Peel samme dag som permanent makeup. I motsetning til kjemisk peeling har urtene samme ph som huden. Aldring av huden forebygges dermed uten å strippe og svekke hudbarrieren. Kunder med sensitiv hud er lettet over at de også kan ta en «så» effektiv behandling og samtidig styrke huden. Dette er høyaktuelt i dag hvor mange går rundt med en belastet hudbarriere. Samtidig stimuleres hudens funksjoner innerst til ytterst med synlige resultater på minimum av tid.
– Jevnlige «treningsøkter» med Green Peel sammen med Dr. Schrammek hjemmeprodukter gir en sterk hud i balanse. Som trening og sunn mat. Behandlingen finnes i tre styrker etter behov og hudtype. Den letteste Fresh Up eller Express utgaven «Quick Fix» er en populær partypeel. I tillegg settes i gang prosesser som bremser aldring og styrker sensitiv hud. Den mellomste er en dyptvirkende antirynke med gode resultater på konkrete problem, mens den dypeste gir fullstendig hudfornyelse på 5 dager. Green Peel er en trygg metode til optimal hudhelse.
– Det er utrolig gøy å jobbe med noe som gjør så stor forskjell og det er en behandling man blir hekta på etter en behandling. Nesten alle kundene mine har nå gått over til Green Peel, avslutter Marion med et smil og ønsker alle velkomment til Long-Time-Liner i Vika.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Long-Time-Liner

Følg IN magasinet på Facebook