Hjem » Trondheim »  Når drømmer blir til

Når drømmer blir til

For ti år siden var ønskeplanene klare, det skulle åpnes en sko og vin kafe i Trondheim. Slik ble det ikke, men butikkdrømmen står der likevel den dag i dag.

Musikken ble skrudd opp og fargelysene slått på da Suuz arrangerte nyåpning av sin butikk i Thomas Angells gt 7, 1. september. For ti år siden hadde Susanne Klein en drøm om å åpne en butikk som kunne kombinere hygge og mote under samme tak. 
– Jeg tenkte jo at det måtte være en lykke for en dame å ha begge deler. Så jeg søkte om vin bevilgning, men det ble litt skummelt for Trondheim Kommune. Vin og sko i samme butikk, det gikk ikke, forteller Klein.
Suuz gikk gjennom små endringer, og i en periode besto hyggedrikken av kaffe.
– Men det ble litt vanskelig å få til og ble ikke helt det jeg hadde tenkt. Etter det har butikken endret seg underveis. Så det har gått fra å være kaffebar til å bli mer klær isteden, sier Klein. 
Folk begynner å strømme inn i lokalet, med store øyne ser de seg rundt i den nyoppussede butikken.

Jubileum

Gratulasjonsbuketter blir satt i vaser og plassert mellom merkesko og vesker, hentet både fra Belgia, Tyskland og her i Norge. Da butikken skulle feire sitt tiårs jubileum ønsket Klein å gi butikken noe å leve på for de neste årene som kommer.
– En ansiktsløftning, som man trenger etter hvert, sier Klein i sin velkomsttale. 
For å få ideer til denne endringen kom hun i kontakt med Høyskolen Christiania, hvor interiørlinjen fikk i oppgave å piffe opp butikkens utseende og gjøre noe for å fremheve varene. 
– Studentene hadde en uke på seg til å fullføre ideen, før vi plukket ut en vinner, forteller Klein. 
Sammen med studentene ble de enig om hva Suuz ønsket. Det ble naturlig å sette fokus på klærne og hvordan de skulle henge i butikken. En vinner ble kåret, og butikken har nå fått et mer luftig preg hvor klærne står i fokus på en enkel og fin måte. 
– Det verste er jo at vi har akkurat like mange varer, men det føles større, sier Klein.

Nisje

Selv om Suuz har gått gjennom små endringer har ikke baktanken om en butikk som nisje forsvunnet. Og når andre slike ideer dukker opp, ja da tar man noen nye vendinger. 
– Jeg tenker da i forhold til der vi startet, at vi hadde en del ting som nødvendigvis ikke alle hadde, vi fant våre egne ting, og så ble det plutselig slik at de tingene jeg hadde de kom litt over alt, og det synes ikke jeg ble like morsomt, sier Klein.
Dermed bar det ut på jakt etter nye merker, og på selve åpningsdagen ble det levert et nytt norsk merke; Since et par sko som Klein bare må vise fram til de fremmøtte. 
– Er de ikke bare fantastiske? Enkle og fine, sier hun. 
Etter å ha overlevd i Trondheim by, som nisjebutikk, vil Klein fortsetter å holde på sitt grunnsyn.
– Vi har lyst til å ha ting som ikke ligger over alt kan man si, for man kan ikke konkurrere med de store uansett så da har vi fortsatt lyst til å være en liten nisje butikk, forteller Klein. 
– Også innen kundesørvis, vi husker ofte hva kundene har kjøpt og finner ting som passer de, legger hun til.

Mote

Butikken er fylt med årets høstmote som vil bestå av den litt stramme og behagelige herrestilen med herre bukser og sko. 
– Noen synes kanskje det blir litt vel maskulint, men man kan også ta en kjole med et par herre sko så får man den lille kontrasten, og mer personlighet, sier Klein. 
Noe som kanskje kan passe godt for den nordiske kvinnen som ønsker å være praktisk kledd uansett vær, noe som til tider kan blitt litt for praktisk i Kleins øyne. Hun mener også at man skal tørre å være seg selv når det kommer til mote, og hennes viktigste budskap til den nordiske kvinnen er enkel.
– Skill deg ut, ikke være en av alle. Vær noe spennende på gata, men tørr å være deg selv, sier hun. 
Det begynner å bli varmt i lokalet, og noen av gjestene trekker ut for å trekke litt luft. Det samme gjør undertegnede som trekker hjemover, mens feiringen fortsetter med utlodding av premier og flere taler.

FAKTA: Suuz

Adresse: Thomas Angells gt. 7.
Åpningstider: mandag – lørdag 10-18.
Telefon: 73 52 70 70.
Webside: www.suuz.no.