Kultur & underholdning »  Mye å glede seg til på kino

Mye å glede seg til på kino

Vi går inn i en periode med mange spennende premierer på kino. Romjulen er en veldig populær kinotid, og med premierer på filmer som The Girl with the Dragon Tattoo, Sherlock Holmes: A Game of Shadows og Alvin og Gjengen 3 ligger alt til rette for gode kinopplevelser for hele familien.
RD_02791

The Rum Diary

Johnny Depp spiller hovedrollen i en film av «Withnail og jeg»-regissør Bruce Robinson, basert på en bok av mannen bak «Frykt og avsky i Las Vegas», kultforfatteren Hunter S. Thompson. Dette er Bruce Robinson sin første film siden han laget Jennifer Eight i 1992. Vi anbefaler også alle å lese «Smoking in Bed: Conversations with Bruce Robinson» hvor vi får vite hvorfor Robinson valgte å trekke seg tilbake fra filmindustrien. På rollelisten finner man forøvrig skuespillere som Amber Heard, Giovanni Ribisi, Aaron Eckhart og Richard Jenkins.
Premiere 25/11


At Crash Palace, an underground robot fight club, Charlie (HUGH JACKMAN) instructs his former league bot Noisy Boy (left), pitted against backroom brawler Midas, in this scene from REAL STEEL.

Real Steel

Dette er en tøff og dramatisk film i vår nære fremtid der boksesporten har blitt høyteknologisk. Hugh Jackman spiller Charlie Kenton, en avdanket bokser som mistet muligheten til å få en tittelkamp da 1000-kilos 3 meter høye stålroboter tok over i bokseringen. Nå er Charlie en liten promotør som tjener akkurat nok penger på å sette sammen enkle roboter av skrapmetall til å komme seg fra en boksearena til den neste. Da Charlie når bunnen, slår han seg motvillig sammen med sønn Max for å bygge og trene en tittelkandidat.
Premiere 25/11


Article image

A Dangerous Method

De mørkeste impulser, lyster og hemmeligheter - den sanne fortellingen om hvordan to av tidenes viktigste menn endret synet på menneskets sinn for all tid. Zürich og Wien er settingen for en mørk historie om seksuelle og intellektuelle oppdagelser. Filmen viser det konfliktfylte forholdet mellom den Carl Jung, Sigmund Freud og Sabina Spielrein, kvinnen som kommer mellom dem. Deres personlige utforskning av sensualitet, ambisjoner og svik driver Jung, Freud og Sabina til å utfordre, og for all tid endre moderne tenking.
Premiere 2/12


Article image

Arme riddere

Vettskremt og blodig våkner Oscar Svendsen med en hagle i hendene i det som en gang var en anstendig strippebule ved Svinesund. Rundt ham ligger åtte lik, og foran ham står kriposetterforsker Solør og peker på ham med en pistol. For Solør fremstår det klart at han er den skyldige selv om Oscar hardnakket bedyrer sin uskyld. Nølende begynner Oscar å fortelle den utrolige historien om fire karer som sammen fikk tolv rette i tipping og 1.739.361 kr i fanget. Pengene skulle vise seg å være vanskelig å dele på fire. Arme Riddere er en spennende, leken og blodig komedie. Filmen er basert på en historie av Jo Nesbø. Vi møter en gjeng rufsete karer med felles kriminell bakgrunn. Det er Oscar (Kyrre Hellum), Thor (Mads Ousdal), Billy (Arthur Berning) og Tresko (Andreas Cappelen). De jobber sammen på en snodig fabrikk som lager plastikkjuletrær, midt i ingenmannsland. Også tipper de.
Premiere 2/12


Article image

Happy Feet 2

 I animasjonsfilmen og oppfølgeren til Oscar-vinneren «Happy Feet» fra 2006 returnerer vi til det storslåtte og vakre landskapet i Antarktis, med full 3D og norsk tale. Det oppstår problemer for keiserpingvinen og steppekongen Mumble når det viser seg at sønnen Erik ikke kan danse. Motvillig til å lære reiser Erik ut på egne eventyr. Her får han møte Den mektige Sven - en pingvin som kan fly! Mumle skjønner at han ikke lenger duger som Eriks forbilde. Og situasjonen forverrer seg når verden blir rystet av mektige krefter. Erik lærer noe om mot, når han ser sin far Mumle samle hele pingvin-nasjonen og all verdens fantastiske skapninger. Alt fra små krill til store elefant-seler må kjempe sammen i fellesskap - for å redde Antarktis. De norske stemmene er ved Isak Aas Lindmo, Yousef Hjelde El Mofty, Mathilde Storm, Benjamin Helstad, Benedikte Kruse, Christian Skolmen og Henrik Thodesen.
Premiere 2/12


Article image

Arthurs Julegaverace

 Arhur Christmas, en Aardman produksjon for Sony Pictures Animation, avslører endelig det utrolige, til nå ukjente svaret på alle barns spørsmål: Hvordan klarer Julenissen å levere alle presangene i løpet av én eneste natt? Svaret: Julenissens fantastiske, ultra-høyteknologiske operasjon skjult under selve Nordpolen. Men i sentrum for hele filmen ligger en historie med alle ingrediensene til en klassisk julefortelling. En komisk dysfunksjonell familie og en usannsynlig helt, Arthur, med et presserende oppdrag som må fullføres før julen er her.
Premiere 9/12


untitled

Dream House

 En mann slutter jobben sin for å være hjemme med familien og fikse det nye huset deres. Men alt er ikke som det virker, verken med huset eller mannen selv. Det dukker opp merkelige fotavtrykk i snøen. Etter hvert finner de ut at det har skjedd en brutal forbrytelse mot de som bodde der før dem. I hovedrollene finner vi Daniel Craig (James Bond og The Girl with the Dragon Tattoo), Rachel Weiz (Mumien og The Constant Gardener) og Naomi Watts (King Kong og Mullholland Drive). Regien er ved Jim Sheridan (I fars navn og Min venstre fot).
Premiere 9/12


Article image

The Girl with the Dragon Tattoo

 The Girl with the Dragon Tattoo er den første av Columbia Pictures tre filmers bearbeidelse av Stieg Larssons boksuksess Millennium-trilogien. De svenske filmene har vært en stor suksess, så det var bare et tidsspørsmål før Hollywood valgte å gjenskape dem. Regissert av David Fincher og med Daniel Craig og Rooney Mara i hovedrollene, er filmen basert på den første romanen i trilogien, som til sammen har solgt over 50 millioner bøker i 46 land og blitt et fenomen over hele verden. Filmmanuset er skrevet av Steven Zaillian.
Premiere 21/12


Article image

Hysteria

 En hysterisk og romantisk komedie med gode vibrasjoner om oppfinnelsen av vibratoren. I Viktoriatidens London berører diagnosen «hysteria» mer enn halvparten av byens kvinner. Dr. Robert Dalrymple (Jonathan Pryce) er byens fremste spesialist på behandling av kvinner som lider av en form for stress, depresjon eller stort sett alle emosjonelle plager, og har utviklet en form for terapi som involverer en forsiktig stimulering av en viss kroppsdel. Inn i bildet kommer den unge legen Mortimer Grenville (Hugh Dancy) som begynner som hans nye assistent. Ordrebøkene fyller seg opp, men hans popularitet hos pasientene fører også til alvorlige håndkramper. Mortimers situasjon blir ikke bedre ved at han befinner seg midt i et trekantdrama mellom sin arbeidsgivers to unge døtre: Den frittalende og egenrådige Charlotte (Maggie Gyllenhaal) og den søte og underdanige Emily (Felicity Jones).
Premiere 25/12


Article image

Ronal Barbaren

 Ronal er en ung barbar med et betydelig mindreverdighetskompleks som - helt motsatt av sine muskuløse og oljeinnsmurte stammefeller i landsbyen - dessverre er en real svekling. Skjebnen vil det imidlertid slik at barbarenes overlevelse kommer til å hvile på Ronals spinkle skuldre, når ondskapens fyrste Volcazar bortfører hver eneste levende barbar - utenom Ronal. Derfor må Ronal begi seg ut på en farlig reise for å redde sine forsvunne landsbyfeller og stanse Volcazars jakt på verdensherredømme. Underveis får han følge av skalden Alibert, den vakre, men livsfarlige skjoldmøen Zandra, og den metroseksuelle alveveiviseren Elric. I kampen mot ondskapen må gruppen overvinne utrolige strabaser i en verden befolket av høyreiste alver, bimbo-amazoner og piercede orker i lærchaps og g-streng. Teamet bak filmen har tidligere hatt stor suksess med både Terkel i knipe og Reisen til Saturn.
Premiere 25/12


Article image

Sherlock Holmes 2

 Robert Downey Jr. inntar igjen rollen som verdens mest kjente detektiv Sherlock Holmes og Jude Law returnerer som hans gode kollega Dr. Watson, også denne gangen under regi av Guy Ritchie. På rollelisten finner vi ellers Stephen Fry, Jared Harris, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Kelly Reilly og Geraldine James. Sherlock Holmes er en romanfigur skapt av den skotske forfatteren sir Arthur Conan Doyle. Sherlock Holmes er en mesterdetektiv som bruker deduksjon som sitt beste hjelpe-middel.
Premiere 25/12


Article image

Moneyball

 Oakland A`s GM Billy Beane har et handikap laget hans har det laveste lønnsbudsjettet i baseball. Om han noen gang skal oppfylle drømment om å vinne World Series må han finne et konkurransefortrinn på de andre lagene. Billy skal snu baseball på hodet når han starter å bruke datastatistikk for å analysere og verdsette spillerne han plukker til laget sitt. Regien er ved Bennett Miller som tidligere har laget Capote. På rollelisten finer man bl.a. Brad Pitt og Jonah Hill. Manuset er skrevet av Aaron Sorkin (The social network) og Steven Zaillian.
Premiere 6/1


J. EDGAR

J. Edgar

 Filmlegenden Clint Eastwood (Million dollar baby og ikke minst som den navnløse cowboyen i Sergio Leones spagettiwestern) står for både regi og produksjon av det biografiske dramaet om livet til J. Edgar Hoover, sjef for det amerikanske etterforskningsbyrået FBI i nesten femti år helt frem til 1972. I hovedrollen som Edgar J. møter vi Leonardo DiCaprio (The Departed og Titanic). J. Edgar Hoover var en fryktet, foraktet og beundret mann. Men bak lukkede dører hadde han hemmeligheter som ville ha ødelagt båade hans image og karriere.
Premiere 6/1


MY WEEK WITH MARILYN

My week with Marilyn

 Filmen omhandler en uke i livet til Marilyn Monroe, der hun slipper unna kaoset i Hollywood og omfavner det britiske liv med Colin Clark. Filmen er basert på Colin Clark`s dagbøker. På forsommeren i 1956 får 23 år gamle Colin Clark jobb som assistent på settet til «The Prince and the Showgirl», filmen med Sir Laurence Olivier og Marilyn Monroe i hovedrollene. Monroe kombinerte innspillingen med bryllupsreise med sin nye mann, dramatikeren Arthur Miller. Nesten 40 år senere ble Clark`s dagbok «The Prince, the Showgirl and me» utgitt, men en uke av dagboken var borte. Denne ble utgitt noen år senere som «My week with Marilyn ‹- og dette er historien om den uken. Når Arthur Miller forlater England, er kysten klar for Colin til å introdusere Marilyn til noen av de britiske gleder; dette blir en idyllisk uke for Monroe som slipper unna arbeidsstress og Hollywoods mas og jag.
Premiere 13/1


Article image

Shame

 Rått drama om den sexavhengige Brandon som bor i New York. Når hans yngre søster Sissy plutselig dukker opp og bestemmer seg for å flytte inn i leiligheta hans, blir Brandons liv snudd på hodet. Irske Michael Fassbender vant prisen for beste skuespiller i filmfestivalen i Venezia hvor SHAME ble hyllet av pressen. Etter gjennombruddet med HUNGER sto rollene i kø for Fassbender. I 2009 gjorde han seg bemerket både i FISH TANK og INGLOURIOUS BASTERDS. I år har han vært å se i JANE EYRE og X-MEN: FIRST CLASS. Han er også aktuell i David Cronenbergs nye film A DANGEROUS METHOD. Carey Mulligan fikk sitt gjennombrudd med AN EDUCATION i 2009 og har siden vært en av de mest ettertraktede, unge skuespillerne fra England. Hun er kinoaktuell i Nicholas Winding Refns DRIVE og neste år blir hun å se i Baz Luhrmanns filmatisering av THE GREAT GATSBY.
Premiere 13/1


Article image

The Darkest Hour

 Når en uforklarlig katastrofe inntreffer jorden, klarer en gruppe amerikanske turister å overleve i Moskva. De blir nødt til å lete etter andre overlevende i den øde hovedstaden, men de blir møtt av en ny verden som trues av en ukjent fare.. Timur Bekmamentow («Day watch», «Night Watch», «Wanted) står bak denne thrilleren med Emile Hirsch («Milk», «Into the wild») og Olivia Thirlby («Juno»). Regien er ved Chris Gorak som står bak den undervurderte Right at your door. Som var en meget effektiv thriller laget på et lavt budsjett.
Premiere 13/1


Article image

Tinker tailor soldier spy

 Tidlig på 70 tallet under den kalde krigen går sjefen for «British Intelligence, Control» av etter en operasjon i Budapest går veldig galt. Det kommer frem at han mener en av fire høytstående agenter er en russisk spion. Operasjonen i Budapest var et forsøk på å avsløre hvem spionen er. Smiley som var blitt tvunget til pensjonering blir hentet inn for å finne ut hvem spionen er. Tinker, Tailor, Solder, Spy er en mesterlig thriller med Gary Oldman og Oscar-vinner Colin Firth, med handling lagt til den kalde krigen. Regien er ved Tomas Alfredson.
Premiere 13/1


Article image

Løvenes Konge

 Bli med på livets uendelige sirkel - Se Disneys Løvenes Konge for første gang på kino i 3D! Det var en stor suksess i USA. Det er en stor dag i løvenes rike når løveungen Simba blir født. En dag er det han som skal overta kongetronen etter sin far Mufasa! Dette er til stor glede for alle utenom Scar, Mufasas slemme bror, som selv ønsker å overta tronen. Tiden går og den nysgjerrige Simba lærer seg å takle farer som en blivende konge kan bli utsatt for. Han følger sin far, får kloke råd av bavianen Rafiki og leker med kompisen Nala.
Premiere 20/1


Article image

Mission: Impossible - Ghost Protocol

 Vinterens største actionbegivenhet står for døren når Tom Cruise er tilbake i rollen som spesialagenten Ethan Hunt i Mission: Impossible - Ghost Protocol. Den to ganger Oscar-vinnende regissøren Brad Bird kombinerer krefter med produsentene Tom Cruise og J.J. Abrams i vinteres mest actionpakkede spionfilm, Mission: Impossible - Ghost Protocol. Agenten Ethan Hunt og teamet hans får skylden for terroristbombingen av Kreml. Hele organisasjonen han arbeider for avvikles når presidenten kort tid etter annonserer «Ghost Protocol». Uten noen ressurser eller forsterkninger til rådighet, må Ethan finne en måte å renvaske navnet til byrået sitt og forhindre et nytt terrorangrep. For å komplisere saken ytterligere tvinges Ethan ut på et farlig oppdrag sammen med andre tidligere agentkolleger på flukt fra myndighetene. Men han vet ingenting om deres personlige motivasjoner.
Premiere 27/1