Hjem >  Mye å glede seg til på kino i sommer

Mye å glede seg til på kino i sommer

Vi går aldri så mye på kino som om sommeren, og i år kommer storfilmene på rekke og rad. Med premierer på filmer som Istid 4, The Dark Knight Rises og Kon-Tiki er det mye å glede seg til for hele familien!

Sommeren er den tiden av året vi går mest på kino, og med premierer på en rekke storfilmer ligger alt til rette for en spennende og variert kinosommer. 
– Storfilmene kommer tett denne sommeren, og jeg har tro på at dette vil bli en av våre beste kinosomre, forteller film- og informasjonssjef, Stig M. Pedersen. 
– Vi har allerede innledet bra, med kjempebesøk på The Avengers og The Dictator. Og Men in Black 3 kommer 25. mai, og følges opp av Ridley Scotts etterlengtede Promotheus som går opp 1. juni. 
Kinoene i Stavanger og Sandnes drives av SF Kino, og har til sammen 14 saler. På Sølvberget er det åtte moderne saler, og alle salene er nå fullt digitaliserte. I tillegg kan kinoen friste med både Luksus- og VIP- saler, og flere av salene kan vise 3D filmer. Med andre ord kan du nyte sommerens kinoprogram i komfortable omgivelser med topp kvalitet på både lyd og bilde.

Ny versjon av legendarisk eventyr

8. juni er det duket for premiere på det episke actioneventyret Snow White and the Huntsman. Kristin Stewart, kjent fra Twilight-filmene, spiller Snøhvit mens vi finner Oscar-vinneren Charlize Theron og Chris Hemsworth i rollene som henholdsvis den onde dronningen og jegeren. Snøhvit er den eneste i landet som er vakrere enn den onde dronningen, og for å bli kvitt konkurransen befaler dronningen en jeger å ta Snøhvit med ut i skogen for å drepe henne. Men jegeren bestemmer seg for å la henne leve, og sammen slår de tilbake mot dronningen. Og dermed skulle alt ligge til rette for et usedvanlig spennende og fantastisk actioneventyr som garantert vil underholde. 
I midten av juni kommer også action-komedien 21 Jump Street med blant andre Jonah Hill og Channing Tatum på rollelisten. I rollene som Schmidt og Jenko er de endelig klare for å legge ungdomstidens problemer bak seg, og går inn i politiets hemmelige Jump Street-enhet hvor de benytter seg av sitt ungdommelige utseende for å spane på den lokale videregående skolen.

Gjengen fra Istid er tilbake

29. juni er det premiere på det som sannsynligvis blir en av sommerens største kinofilmer, Istid 4: kontinenter på avveie. I denne filmen får Scrats elleville jakt på den forbannede eikenøtta, som han har jaktet på siden tidenes morgen, verdensomspennende konsekvenser. Disse voldsomme kontinentale omveltningene sender Manny, Diego og Sid på deres mest spennende eventyr noensinne, og Sid blir gjenforent med sin krakilske bestemor. Her er det mye å se frem til både for store og små. 
Samme dag er det også premiere på Woody Allens To Rome With Love, som er en hyllest til Roma. Dette er historiene om de som bor i denne byen, de som er på besøk og romantikken og eventyrene de opplever. 6. juli kommer What to Expect, en løssluppen komedie inspirert av New York Times bestselgeren med samme navn, om fem par og hvordan deres liv blir snudd opp ned av utfordringene i deres forestående foreldreskap.
 Gjensyn med superhelter

11. juli er det premiere på en film som mange nok gleder seg til, da kommer nemlig The Amazing Spider-Man. Dette er historien om Peter Parker, en utstøtt elev på videregående som ble forlatt av foreldrene som ung og oppdratt av sin onkel Ben og tante May. Da Peter oppdager en mystisk dokumentmappe som tilhørte faren, begynner en jakt for å forstå foreldrenes forsvinning, hvor Peter ender opp med å måtte foreta livsviktige valg om å ta i bruk sine krefter og forme sin skjebne for å bli en helt. 25. juli er det også klart for et gjensyn på det store lerretet med en annen superhelt, med premiere på The Dark Knight Rises. Filmen er siste del av Christopher Nolans Batman-trilogi, med Christian Bale i rollen som Batman og Bruce Wayne. En film det garantert er verdt å få med seg! 
I begynnelsen av august blir det også et herlig gjensyn med alle dyrene fra Madagaskar-filmene, med Madagaskar 3: Full rulle i Europa. Denne gangen blir gjengen med et omreisende sirkus for å forsøke å komme seg tilbake til New York, og reisen går på kryss og tvers gjennom hele Europa i ekte Madagaskar-stil.
Norsk storfilm

3. august kommer dessuten Rock of Ages, som bygger på den verdenskjente Broadway-musikalen med samme navn. I rollene møter vi flere kjente skuespillere, som blant andre Tom Cruise og Cathrine Zeta-Jones. 
Og 24. august er det endelig premiere på den norske storfilmen Kon-Tiki, en film som mange nok har ventet lenge på. I 1947 ble en hel verden fascinert av den norske eventyreren Thor Heyerdahl, som sammen med fem andre unge menn la ut på en reise i en primitiv balsaflåte for å bevise teorien om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika. Filmen Kon-Tiki er en dramatisering av de virkelige hendelsene om den eventyrlige og farefulle ekspedisjonen over Stillehavet, og det er en film som man absolutt ikke bør gå glipp av! 

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Filmweb.no