Hjem » Sandnes » Kultur & underholdning »  MYE Å GLEDE SEG TIL PÅ KINO I VINTER

MYE Å GLEDE SEG TIL PÅ KINO I VINTER

Hva er vel bedre enn å sitte i en varm kinosal og se en god film på kalde vinterkvelder? De siste årene har desember seilt opp som en av årets store kinomåneder, og med premierer på en rekke spennende filmer ligger alt til rette for hyggelige filmopplevelser også i år!

Julen har blitt en av de best besøkte periodene for kinoene her til lands, og enten du trenger en pause fra førjuls-stresset eller vil ta med familien på en spennende film i romjulen så er det mye å velge blant fra et innholdsrikt og variert program på kinoene i Stavanger og Sandnes. Kinoene drives av SF Kino og har til sammen 17 saler. Og etter åpningen av tre nye saler på Sølvberget har kinoen nå ti moderne saler som er utstyrt med det beste innen lyd og bilde. Kinoen i sentrum av Stavanger er den fjerde største i landet, og tilbyr både Luksus- og VIP-sal. I tillegg er kinoen fullt digitalisert, noe som gir muligheter for visning av flere 3D filmer parallelt. Og med et rikt og spennende kinoprogram er man garantert en kinoopplevelse med det beste innen både lyd, bilde og komfort!
Allerede 20. november er det duket for premieren på en film mange nok har ventet i spenning på, nemlig Hunger Games: Catching Fire. Dette er oppfølgeren til fjorårets suksess, The Hunger Games, og filmen starter i det Katniss Everden har kommet hjem etter å vunnet Dødsleken sammen med tributten fra samme distrikt, Peeta. De to må legge ut på en seiersturné til de andre distriktene, og under reisen merker Katniss et ulmende opprør blant folket. Men Capitol har fremdeles kontroll, og presidenten fortsetter forberedelsene til de 75. årlige dødslekene, Kvartsekel-spillet, en konkurranse som kan forandre Panem for alltid.

Hobbiten, dinosaurer og spenning

11. desember er det premiere på en annen etterlengtet film, Hobbiten: Smaugs ødemark. Dette er den andre delen av den storslåtte Hobbiten trilogien fra Ringenes Herre regissør Peter Jackson, og det er all grunn til å forvente seg nok et storslagent eventyr fra Tolkiens magiske verden. En film det absolutt vil være verdt å få med seg!
Adventstiden blir ofte travel for de fleste, og det kan være godt for både store og små å koble av med en tur på kino. 20. desember kommer den fantastiske Walking With Dinosaurs som vil være en morsom opplevelse for hele familien. Det er skaperne bak den populære TV-serien og sceneshowet med samme navn som her har gitt nytt liv til dinosaurene i 3D. Samme dag er det også premiere på den dramatiske thrilleren Prisoners med blant andre Hugh Jackman og Jake Gyllenhaal på rollelisten.

Romjulsfilmer

25. desember er en populær kinodag, og SF Kino kan friste med premierer på flere gode filmer denne dagen. I den varme komedien The Secret Life of Walter Mitty spiller Ben Stiller en dagdrømmer som har for vane å forsvinne inn i en fantasiverden fylt med heltedåder, romantikk og action. Og når jobben hans er truet begir han seg ut på et eventyr som overgår alle hans villeste fantasier. Ben Stiller har også regien, og i øvrige roller møter vi blant andre Kirsten Wiig og Sean Penn. Drama, eventyr og komedie blir det også i Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant som har premiere samme dag. Denne svenske filmen er basert på Jonas Jonassons bestselger og har Robert Gustafsson i hovedrollen. Etter et langt og innholdsrikt liv havner Allan Karlsson på et gamlehjem i den tro at det vil bli hans siste stopp. Problemet er at helsen hans fortsatt er utmerket og dagene derfor blir kjedelige. Når feiringen av hans 100-årsdag nærmer seg benytter han sjansen og rømmer fra sitt kjedelige liv. Dette fører til en ellevill og uventet reise som for alle andre ville ha vært et eventyr for livet, men med Allans bakgrunn er det omtrent som vanlig. 25. desember er det også premiere på Fortiden fra den iranske regissøren Asghar Farhadi som gjorde stor suksess med det intense skilsmissedramaet Nader og Simin - et brudd for tre år siden. Og nå er han altså tilbake med en film hvor handlingen er lagt til Paris, og nok en gang er det et samlivsbrudd som er rammen for historien. 
I januar er det også duket for både spenning og latter, og er man ute etter det første anbefales thrilleren Kvinnen i buret basert på danske Jussi Adler-Olsens bestselgende roman. 24. januar har dessuten den nye filmen fra Lars von Trier,  Nymphomaniac, premiere. Nymphomaniac er historien om en kvinnes erotiske reise fra fødselen til 50-årsalderen, fortalt av hovedpersonen Joe, en selvdiagnostisert nymfoman. Før det i slutten av måneden er premiere på en film fra en annen kjent regissør, nemlig Martin Scorseses The Wolf of Wall Street som er basert på memoarene til Jordan Belfort, som i filmen spilles av Leonardo DiCaprio. En annen film som det vil være vel verdt å få med seg er Boktyven som kommer 7. februar, basert på den populære og tankevekkende boken av sammen navn av Markus Zusak.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Filmweb.no