Hjem >  Muskel- og skjelettplager – viktig å komme raskt til behandling

Muskel- og skjelettplager – viktig å komme raskt til behandling

Muskel- og skjelettplager kan føre til redusert livskvalitet og gå ut over både jobb- og familieliv. Volvat Medisinske Senter har en stor fysikalsk avdeling med fysioterapeuter som jobber blant annet med arbeidsrelaterte skader og problemstillinger, aktivitets- og idrettsskader, overbelastningsskader og langvarige smerter.

Volvat Medisinske Senter er et av landets ledende private helseforetak og her i Oslo har de sentre både på Majorstua og Nationaltheatret. Fysioterapiavdelingen har 15 offentlige godkjente fysioterapeuter, hvor 13 av disse har Mensendieck utdanningen.
– Vi jobber helsefremmende, forebyggende, behandlende og med rehabilitering innenfor fysioterapi. Vår fysioterapiavdeling har fysioterapeuter, manuellterapeuter, psykomotoriske fysioterapeuter og idrettsfysioterapeuter, forteller avdelingsleder og mensendieck-fysioterapeut Erik Schrader-Nielsen ved Volvat Nationaltheatret. Fysioterapeutene ved Volvat jobber også tett opp mot bedrifter med tilrettelegging av arbeidsplasser og forebyggende konsultasjoner.

Tverrfaglig samarbeid – til pasientens beste

Volvats fysioterapeuter har et allsidig behandlingstilbud, og har et unikt tverrfaglig samarbeid både med allmennleger, ortopeder og andres spesialister på Volvat.
– Volvat er kjent for å jobbe tverrfaglig og det er en av våre styrker. Vi har et bredt kvinnehelsetilbud, hvor vi jobber tett med gynekologene for å gi en best mulig oppfølging til kvinner med bekkenbunnsplager. Avdelingen har en undersøkelses- og behandlingstilnærming med basis i Mensendieck-prinsippene. Det betyr at vi har en aktiv og pedagogisk vinkling med fokus på hvordan du selv kan ta vare på kroppen i arbeid, trening og fritid. Vi har også både gruppetrening og personlig trening. Vi har lang fartstid innenfor idrettsfysioterapi, både på mosjonist- og landslagsnivå, innenfor håndball, langrenn og alpint.
En stor del av muskel – skjelettplager går over av seg selv i løpet av kort tid uten behandling ved at man beveger seg og tar fornuftige hensyn. Noen kan likevel oppleve at smertene i løpet av noen dager / uker vedvarer og kanskje blir verre. Da er det ofte greit å få det undersøkt for å avklare hva som er galt og hva man kan gjøre for å bli raskest mulig frisk. Faglig ansvarlig og manuellterapeut ved Volvats fysioterapiavdeling Chris Drummond forteller at det er viktig med en grundig førstegangsundersøkelse da det kan være mange årsaker til vedvarende smerter og redusert funksjon.
– Hos noen kan det være enkle årsaksfaktorer og hos andre kan det være mer sammensatt med påvirkning også av livsstilsfaktorer som stress og krav i hverdagen. For noen er det nok å avmystifisere og berolige, mens andre trenger kortvarig eller langvarig behandling. Vi legger vekt på at pasientene skal få økt forståelse som grunnlag for gode endringsprosesser og har stort fokus på hva de selv bør gjøre av tiltak. Vi ønsker at pasientene skal bli raskt bedre og ikke behøve komme hit to ganger i uken over lang tid. På kort sikt er det kanskje dårlig butikk for oss, men i det lange løp blir vi oppfattet som seriøse aktører.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Volvat

Følg IN magasinet på Facebook