Hjem » Oslo » Interiør & design »  Mulighetenes rom

Mulighetenes rom

Fremtidens opplevelseskjøkken er født. Det revolusjonerende materialet Silestone viser vei inn i en ny tid hvor hver enkelt kan virkeliggjøre sine individuelle kjøkkenfantasier og samtidig nyte godt av innovativ teknologi og høykvalitetsdesign.

Drømmekjøkkenet på Skøyen er stedet å gå for å se på de nye valgmulighetene. Komposittmaterialet Silestone representerer en helt ny måte å tenke kjøkken på og brukes hovedsaklig som benkeplater. Det sies å ha en sammensetning som er like hemmelig som Coca Cola. Men vi vet i alle fall at det består av 93 prosent kvarts. Til sammenligning er det mellom 40-53% kvarts i en granitt. Det er kvartsen som gjør at platen blir så hard. Så blir det tilsatt metalliske materialer under svært høy temperatur. Resultatet er et hardhetsnivå ingen andre kompositter eller granitter har. Kniver og hammere må gi tapt i møtet med denne overflaten, som er motstandsdyktig mot så godt som alt. Vi vet også at materialet inneholder Microban, som gir en innebygget antibakteriell beskyttelse med en varighet på opptil 30 år. Er Silestone et motstykke til nanoteknologien i kraft av sine selvrensende, avstøtende og formidabelt slitesterke egenskaper? Det spanske firmaet Cosentino oppfant materialet i 1990, og det ble umiddelbart en internasjonal sensasjon blant både arkitekter, designere og vanlige kjøkkenkjøpere. Likevel er det først nylig at Norge har fått øynene opp for materialet. Hos Drømmekjøkkenet er interiørarkitekt Grethe og daglig leder Elisabeth lidenskapelige Silestone-fans. De begynte å ta inn materialet i 2009 som noen av de første i Norge og har ikke sett seg tilbake siden.

Kameleonmateriale

Silestone kan i prinsippet brukes til alt – også gulv – men på kjøkkenet kommer det til sin rett i form av benkeplater. Og her snakker vi benkeplater i 1. divisjon med et helt utrolig flott utseende og et uovertruffent utvalg av farger, nyanser, mønstre og stilarter.
– Det som er spennende med Silestone er at du kan tilpasse den til en hvilken som helst kjøkkenstil, forteller en entusiastisk Elisabeth og viser frem noen ulike prøver med superglatt overflate. I Drømmekjøkkenets romslige lokaler er det utstilt en rekke flotte kjøkkenløsninger i ulike stilarter og Elisabeth og Grethe demonstrerer gjerne hvordan fransk landstil, engelsk herregård, moderne funkisretro, urban minimalisme og klassisk innredning kan matches og varieres i det uendelige med ulike benkeplatevariasjoner. Stellar-serien fra Silestone har et utvalg benkeplater hvor glass- og speilkomponenter skaper spennende lys og energi som på stjernehimmelen selv. På den andre siden av skalaen finner vi de mer dempede Rivers- og Stone-seriene som er inspirert av natursteiners mønstre, tekstur og nyanser. Life! er på sin side en real fargeeksplosjon av ulike kontrastfarger som gult, rødt og turkis. Kort sagt valgfrihet i ordets rette forstand.

Matchpoint

Dagens kjøkkentrender ligger i nye materialer, teknologi, løsninger og ikke minst måten å tenke individuell stil på – ned til den minste detalj.
– Akkurat nå er det ingen gjennomgående trend innenfor kjøkken. I stedet for å følge en bestemt trend kan man skape sin helt individuelle stil, og fordi vi har et så stort utvalg er vi i stand til å finne det eksakt riktige kjøkkenet til hver enkelt kunde. Vi ser på helheten og prøver å finne ut hvordan kjøkkenet vil passe inn i resten av huset. Vi har løsninger for alle boliger, enten det er sveitservilla, gammel funkis eller OBOS-leilighet fra 80- tallet. Det har gitt oss veldig mange fornøyde kunder, forteller Grethe.
Drømmekjøkkenet tenker helhetlig – og er også en totalleverandør som tilbyr alt på ett sted med egne håndverkere og leverandører, og hvor personlig veiledning og dialog følger prosessen fra a til å. Prikken over i’en i det store utvalget av stiler og materialer er Drømmekjøkkenets egne idèer og innovative løsninger som gir kjøkkenet en personlig edge. Hva med å tenke nytt og bytte ut den tradisjonelle mosaikken over vasken med et motiv brent inn i herdet glass? Det kan være et bilde du har funnet på internett, et gammelt familiefoto eller noe du selv har knipset. Det er bare fantasien og bildets oppløsningsgrad som setter grenser. En frisk og personlig touch kan skapes ved å dekke en veggflate med et favorittbilde trykket på tapet – eller eventuelt innglasset i en skyvedør eller skillevegg. Idèene illustrerer Drømmekjøkkenets filosofi; man kan skape akkurat det kjøkkenet man vil.
– Kom med drømmene dine, så skal vi hjelpe deg å realisere dem, avslutter Elisabeth.

Tekst: Elin Kvandal  Foto: Stian Broch & Drømmekjøkkenet