Hjem » Bergen »  Motsetninger – årets vår- og sommer-mote

Motsetninger – årets vår- og sommer-mote

Daglig leder og eier Britt Kari Holter, i Habittgruppen AS og Marianne Sandnæs, butikksjef på Huset Verdi tenker hele tiden service, mote, stil og farger når de tar inn sesongens klær. Ingenting er tilfeldig. Noe en raskt oppdager når en kommer inn i den ryddige og stilfulle butikken.

Huset Verdi finner du i Starvhusgaten på Torgalmenningen med Noa Noa, Vrimmel, og Sundts Varemagasin som nærmeste nabo. Butikken er en stor multibrand-butikk som tilbyr moteklær, sko og tilbehør for kvinner i alle aldre som ønsker å kle seg i komfortable og ledige klær. Kvinnene som handler hos Huset Verdi kan mikse og trikse i naturfibre som lin, silke, bomull og ull.

Kosebukse og høye hæler

Merkene Huset Verdi fører, består av unike nordiske merker som for eksempel Line of Oslo, Hunkydory, DAY Birget et Mikkelsen, Nu by Staff og Italienske Laura Bellarive Shoes. 
– Det generelle motebildet akkurat nå er motsetninger. Bland gjerne en stram blazer med myke kosebukser og høye hæler. Forskjellige mønstre kan kombineres som ruter og blomster. Eller bruk ensfargede plagg i uvanlige kombinasjoner, kalt «colour blocking», anbefaler Britt Kari Holter. 
På Huset Verdi kjører de en løs, tøff og avslappet bohemsk stil. En kan gjerne velge deilige store strikkegensere og trange deminbukser og stramme det hele med en tøff eller elegant jakke. Fordelen med å bruke lag på lag antrekk er at en har ett antrekk som kan brukes ved flere anledninger, like gjerne til hverdag som til fest, med enkle små justeringer.

Vårens farger

I butikken finner du aktuelle farger for våren som lyseblått, himmelblått, brent orange, kitt, sand, perlegrå, og marine som med letthet kan kombineres. På Huset Verdi er også coral en svært aktuell farge. Dongeri er en absolutt trend denne sesongen. Designere som Ralph Lauren kjører på med demin fra topp til tå med snekkerbukser, kjoler, shorts og bukser. Du kan med fordel mikse med mønster som blomster, eksotisk trykk eller for eksempel batikk.

Stjerner

Vi kommer ikke utenom stjerner i vårens kolleksjoner. På Huset Verdi er dette intet unntak. Blant annet finner du ballerina Debbie sko, som er vårens må ha og sjal med små eller store stjerner fra Becksöndergaard som gjør finishen på antrekket helt klimaks. Ellers må det også nevnes at store smykker, faktisk større jo bedre er en trend som det er umulig og ikke la seg friste av nå i vår. På Huset Verdi finner vi smykkene til norske Bjørg Nordli- Mathisen, Bjørg Jewellery.  
– Vi synes smykkene passet utmerket til vårt røffe og avslappede stil. Smykker inspirert av naturen og dyrerike, i sølv og gull med ett tøft uttrykk, forklarer og avslutter Britt Kari Holter. 

Tekst & foto: Kristin Kjeilen Ukvitne