Hjem » Interiør & design »  Montblanc M – En ny estetisk opplevelse

Montblanc M – En ny estetisk opplevelse

En helt ny definisjon innen skriveinstrumenter designet av Marc Newson.

Lanseringen av Montblanc M illustrerer den lidenskapen for innovasjon som alltid har vært en del av Montblanc’s DNA. Grensene innenfor design tøyes konstant, samtidig som tidløs eleganse og høy kvalitet kjenne-tegner skriveinstrumentene. Gjennom sitt samarbeid med designer Marc Newson, har Montblanc skapt et nytt estetisk uttrykk som viser dagens modernitet og morgendagens eleganse.
Huset Montblanc har for første gang i merkets lange historie, inngått et design samarbeid. Montblanc har valgt å jobbe sammen med Marc Newson, uten tvil den mest innflytelsesrike designeren av sin generasjon. Resultatet Har blitt en vakker penn i Montblanc’s ikoniske farger og Newson’s flytende, rene organiske form som har et dristig estetisk uttrykk.
Newson har bevart de distinktive design elementene som kjennetegner Montblanc sine skriveinstrumenter. Pennen er produsert i sort harpiks og det hvite velkjente emblemet i form av den sekskantede stjernen pryder både topp og bunn. Formen på Montblanc M skiller seg ut med et «platå» i enden av pennen, skapt ved å frese den høypolerte sorte harpiksen med et diamantverktøy. De rene linjene følges ned til den lille Montblanc stjernen i hvit harpiks som elegant er sveiset inn i det glatte plate «platået».

Den platina belagte skjorteklippen på hetten er usynlig festet til hetten for å unngå å forstyrre flyten i designet. For å oppnå riktig tygde for optimal skrivekomfort er forparten i metal belagt med ruthenium.
Funksjonaliteten er også ivaretatt ved hjelp av en innovativ genial magnetlås som gir et lite «klikk» når hetten settes på kroppen av pennen. Klippen vil dermed til enhver tid alltid være på rette linje i forhold til «platået» nederst på pennen.
Fyllepennsplitten som er i 14 karat gull, er for første gang både belagt i to toner med platina og ruthenium. Som en hyllest til designeren vil splitten på fyllepennene som er produsert i lanseringsåret være inngravert med MN.
Montblanc M serien består av fyllepenn, rollerball, kulepenn samt en «screenwriter» som kan benyttes på iPad og lignede skjermer. For første gang introduseres også en tynn «artfineliner» som kan brukes til teknisk tegning.
Montblanc har i samarbeid med Marc Newson skapt en nydelig penn som forener alle sansene. «Denne pennen bør sees, kjennes og høres» forklarer Marc Newson. Montblanc M vil være tilgjengelig hos autoriserte Montblanc forhandlere fra ca. 01. Oktober.

Marc Newson og Jerome Lambert.

Marc Newson

Marc Newson beskrives som en av nåtidens mest innflytelsesrike designere. Han jobber innenfor et bredt spekter og har utviklet alt fra møbler og husholdnings-artikler til sykler, biler, fly, yachter og signatur kunstverk for klienter verden over. Newson ble født i Sydney, men tilbrakte det meste av sin barndom reisende rundt i Europa og Asia. Han begynte å eksperimentere innen møbeldesign allerede som student. Etter å ha uteksaminert ble han tildelt et stipend fra Australian Craft Council som han brukte til å finansiere sin første utstilling – som blant annet inneholdt Lockhead Lounge – et objekt som nå 20 år senere har satt tre påfølgende verdensrekorder på auksjon. www.marc-newson.com.

Montblanc

I mer enn 100 år har Montblanc holdt fast ved tradisjonene om varige verdier og utsøkt håndverk. Huset inngår ingen kompromisser når det gjelder kvalitet, design, stil og håndverk. Dermed skapes kolleksjoner som går i arv gjennom generasjoner. Det ikoniske hvite emblemet, den sekskantede stjernen; som forestiller snøen som alltid ligger på toppen av Montblanc fjellet; symboliserer høy kvalitet. De luksuriøse produktene produseres i Europa. Montblanc tilbyr skriveinstrumenter, ur, smykker, skinnvarer, solbriller og parfyme. Ettersom Montblanc har røttene sine i skrivekulturen har huset en særlig dedikasjon til sin egen kulturelle forpliktelse. Gjennom utallige internasjonale engasjementer bidrar huset både kulturelt og økonomisk til å fremme alles rett til utdanning. www.montblanc.com.

FAKTA: Theodor Olsens Eftf. Juvelér

Theodor Olsens Eftf. Juvelér er et familieforetak med historikk tilbake til stiftelsen i 1868. Etter stifteren Theodor Olsens bortgang, ble bedriften solgt til Knut og Magnus Aase i 1903. Med tiden er bedriften blitt delt i to. AS Theodor Olsens Eftf. Harald Aase & Co Sølvvareverksteder (www.toe.no), Norges eldste sølvvareprodusent, og AS Theodor Olsens Eftf. Juvelér, som driver gullsmedbutikk i Bergen. De to bedriftene har forskjellige eiere, men eies og drives begge av fjerde generasjon etter Knut og Magnus Aase. Theodor Olsens Eftf. Juvelér driver i dag butikk på Torgallmenningen i Bergen Sentrum. www.theodor-olsen.no

I Bergen vil du finne pennene hos bl.a. Theodor Olsen. www.theodor-olsen.no.
For mer informasjon besøk www.montblanc.com.

Følg IN magasinet på Facebook