Hjem » Bergen » Helse & velvære »  Mørk eleganse

Mørk eleganse

Burgunder, dyp lilla og flaskegrønt er fargepaletten som gjelder for neglene denne sesongen.

Når vi går mot mørkere tider er det naturlig med en forandring på mote og hårfronten. Neglene er ingen unntak.
– Trenden hvor neglene skal se mest mulig naturlig ut henger fortsatt med. Mandelformede negler i en fresh farge er noe vi vil se mye til denne høsten og vinteren, sier Agnieszka Dabrowska hos Nail Beauty på Bergen Storsenter.

Økt selvtillit

Hun har over ti års erfaring som negledesigner, og trives godt i jobben med å gi neglene et nytt utseende. 
– Neglene er vel så viktig som håret og klærne vi har på oss. Jeg opplever at kundene går herfra med økt selvtillit og med et ønske om å vise frem hendene sine, ikke gjemme dem, sier hun. 
Spesielt frem mot årets julebord og fester kan pyntede negler virkelig sette prikken over i-en på antrekket. 
– Ombre er en hot trend i år. Da lakkes neglene i en naturlig base med en kontrastfarge. De ulike fargekombinasjonene skaper et fint og spennende spill på neglene.

Eksperimenterer mer

I følge Dabrowska våger bergenserne mer på neglefronten nå enn tidligere.
– Jeg opplever at de er flinkere til å skille seg ut nå enn fra da vi startet for et år siden. Mange har gått fra å satse på den trygge franske manikyren, til å våge å eksperimentere med form og farge, sier hun.
Enten man ønsker en sofistikert og nude look, eller om man våger seg på en røffere stil på neglene, er opp til hver enkelt. 
– Ulike fargekombinasjoner og forskjellig dekor på neglene kan være veldig fint, og gjøres på i mange varianter. Ellers synes jeg negler med glitterdetaljer passer perfekt til festlige anledninger i vinter.

Tekst & foto: Kristine Thorstensen