Hjem » Bergen » Helse & velvære »  Moderne tannbehandling

Moderne tannbehandling

Noen ganger er det bare små endringer som skal til for å gi deg et helt nytt smil.

Tennene og smilet er ofte det første man legger merke til når man treffer nye personer.
– Man trenger ikke alltid å gjennomgå de store endringene for at det skal utgjøre en synlig forskjell. Noen ganger holder det med å fikse på den ene tannen for å få et helt nytt smil, og for mange, en helt ny selvtillit, sier Anne Lerum.

Flere muligheter

De siste årene har åpnet opp for flere muligheter innen tannkosmetikk. Nye behandlingsmetoder og moderne utstyr gjør det enklere å realisere drømmen om en frisk og pen tanngard.
– Ikke alle kjenner til de mulighetene man nå har på dette feltet. De siste årene har det dukket opp nye, moderne behandlingsmetoder som gjør at enda flere kan oppnå det resultatet de ønsker.
 Noen av pasientene som oppsøker Paradis Tannklinikk har medfødte skader på tennene. Andre ønsker gjerne behandling for skader eller slitasje på tenner og tannkjøtt.
– Vi har en variert pasientgruppe som ønsker behandling av ulike årsaker. Felles for alle er at de ønsker å få bukt med tannproblemene sine, enten det er av medisinske eller estetiske årsaker.
 Flotte tenner, som også er friske og sterke, er essensielt i behandlingene hos Paradis Tannklinikk.
– Det er svært viktig for meg at resultatet skal se naturlig ut. Om jeg blir nødt til å erstatte pasientens egne tenner, skal de nye være i en naturlig fargenyanse som står i stil med resten av tennene. Man skal ikke se at tennene er uekte.

Article image
Klikk på bildet for større versjon.

I trygge hender

Å utføre store endringer på tennene kan være skremmende for mange.
– Det er aldri for sent å gjøre noe om man ikke er fornøyd. Jeg har hatt eldre pasienter som har irritert seg over tennene sine i årevis, men har først nå tatt skrittet ut og gjort noe med det. De fleste forstår ikke hvorfor de ikke har gjort det tidligere, sier Lerum.
 Klinikken er nøye på å opplyse alle pasienter om mulighetene som finnes, og hva som er et realistisk resultat å forvente seg.
– Mange blir overrasket over hvor fint det kan gjøres. Stygge tenner kan dessverre påvirke utseende i relativt stor grad. Også selvtilliten og livskvaliteten forøvrig, kan påvirkes negativt av sjenerende tenner. Det skal alltid være en grunn til å utføre store endringer på tennene. Derfor har jeg alltid en vurderingstime i forkant, hvor vi gjennomgår hvorfor pasienten ønsker inngrepet, hvordan behandlingen kan utføres, og ikke minst hva som er mulig å gjøre.

Article image
Klikk på bildet for større versjon.

Naturlig resultat

En av behandlingene som gjøres ved tannklinikken, er innsetting av krone. Moderne behandlingsmetoder gjør resultatet naturlig og lekkert.
– Noen ganger er det ikke mulig å reparere tennene, og bygge disse opp igjen i hvitt fyllingsmateriale. Da kan løsningen være å sette inn en eller flere kroner. Dette er en erstatning for tapt tannvev som man sementerer utenpå den skadede tannen.
 Nye fyllinger blir også utført. Paradis Tannklinikk vektlegger estetikk, holdbarhet og tyggefunksjon.
– I dag legges det hvite komposittfyllinger. Hos oss finner du et bredt utvalg av moderne kompositter tilpasset din behandling, valgt ut fra styrke, holdbarhet og estetikk.

Tekst: Kristine Thorstensen | Foto: Paradis tannklinikk & Kristine Thorstensen

 

Følg IN magasinet på Facebook