Hjem » Trondheim »  Moderne & nostalgisk

Moderne & nostalgisk

PHs originaldesign fra denne perioden var svært funksjonelt innrettet, noen vil vel også kalle det industrielt. Dette skyldes spesielt hans svært funksjonelle innfallsvinkel til det som var hans viktigste mål med lyset, nemlig å skape en optimal lysstemning til alle formål. Derfor er det også svært interessant at denne bordlampen faktisk ble målrettet markedsført overfor unge studenter. PH var selv med på å utforme annonsene, og overskriften skapte ikke mye tvil om hensikten: 
«Hvis den unge studenten skal lære noe, må han ha en god leselampe!» 
I annonseteksten gikk han i rette med det han var mest opptatt av, nemlig dårlig lys. PH 3½-2½ Bord er en rustikk lampe med en meget høy detaljgrad. Ikke minst er skjermholderen en unik detalj som vitner om hvilken omhu som ble lagt i hver enkelt lampe. Rammen er silkematt brunlakkert, og får dermed samme utseende som de brunerte messinglampene fra denne tiden. Bordlampen er utstyrt med en toppskjerm av metall og med en hvit underside som reflekterer lyset mykt nedover. De to munnblåste nedre skjermene sikrer i tillegg både større utnyttelse av lyskildens effekt og et blendfritt og komfortabelt lys i rommet. Toppskjermen fås i fargene gul, rød, grønn og hvit. Dessuten er toppskjermen utstyrt med en hvitlakkert kant som optisk får den til å virke mer voluminøs og dermed bidrar til å forsterke treskjermslampens ikoniske profil. PH 3½-2½ bordlampen tilfører en historisk detalj til PHs store produktprogram.

Lyset det viktigste

Lyset er fortsatt det viktigste, og PH oppdaget at kombinasjonen av en toppskjerm i metall og en nedre skjerm i hvitt opalglass var en av de mest effektive og dekorative måtene å utnytte lyskilden på. Lyset gikk akkurat slik det skulle. Det blendet ikke, men lyste likevel opp området under lampen på en funksjonell, komfortabel og ikke minst atmosfærefylt måte. Det er nesten fristende å si «på en dekorativ måte», og dekorativ er bordlampen uansett om den er slått på eller av.

Nytt familiemedlem

Med PH 3½-2½ bordlampen tilfører Louis Poulsen PH 3 ½-3 pendelserien et nytt familiemedlem, så hvis man ønsker en konseptuell belysning i stuen, spisestuen, soverommet eller hvor det måtte være, så kan man med denne familien få både godt og flott lys og ikke minst et dekorativt og inspirerende interiør. 
PH 3½- 2½ bordlampen har en E14 sokkel som passer til et bredt utvalg av lyskilder, bl.a. flere LED-varianter. Skjermen er 33 cm i diameter og høyden er 45 cm.

FAKTA: Hvem selger Louis Poulsen i Trondheim?

Værness Elektrisk er kjedeuavhengig, og knytter til seg et stort antall leverandører. I butikken finner du et bredt varesortiment fra Louis Poulsen. I 2012 ble Værness Elektrisk kåret til Norges beste belysningsbutikk av skandinavias lysleverandører. 
Web: vaerness.no
Besøksadresse: Innherredsv 1 C, 7014 TRONDHEIM
Butikken holder åpent hverdager fra 09-17 og lørdag fra 10-15.