Hjem » Trondheim »  Miljøvennlige nyheter på veien

Miljøvennlige nyheter på veien

Høstens bilnyheter: Skoda, Volkswagen og Audi

Byens ledende eksperter på Skoda, Volkswagen og Audi finner du hos Møller Bil AS i Trondheim.

Audi A3 Sportback E-tron lanseres først i november, men Lars Spjøtvold, markedssjef for Audi sier forhåndssalget startet allerede i august.

Allerede i 1936 etablerte Harald A Møller, det som den gang var Strømmen Auto, og la grunnlaget for det som senere skulle vokse seg til et av Nord-Europas ledende bilkonsern, Møller Bil AS. I Trondheim holder Møller Bil til på Tungasletta, der de selger Skoda, Volkswagen og Audi i hver sine avdelinger. Møllergruppens kjernevirksomheten er import, salg og service av de tre sterke merkevarene Volkswagen, Audi og Skoda.

Bjørn Brun-Hansen daglig leder ved avdelingen for Skoda som holder til på Tungasletta 6.

Skoda

En av avdelingene hos Møller Bil Trondheim er Møller Bil Leangen, som er forhandler av Skoda. Avdelingen for Skoda holder til på Tungasletta 6, i motsetning til Volkswagen- og Audi-forhandlerne som holder til i Ingvald Ystgaardsv 19-21, like i nærheten, men på andre siden av E6. Skoda har holdt til i lokalet på Tungasletta i to år. Møller Bil Trondheim har en av Norges største bruktbilhandel, som ligger i 2 etasje og lokaler for nye biler i 1 etasje. Skoda er en populær bil og daglig leder hos Møller Bil Leangen, Bjørn Brun-Hansen, forventer salg på omtrent 400 biler i løpet av 2014. 
– Vi er de eneste Skoda-forhandlerne i Trondheim og er bygget for vekst, sier Brun-Hansen.

Testvinner

I år har Skoda lansert bestselgeren Skoda Octavia. Modellrekken kompletteres med Laurin&Klement, som går for å være testvinneren av årets biler, når det gjelder sikkerhet.
– Dette er en topputstyrt bil til en god pris, forteller Brun-Hansen. 
Dette er en testvinner med meget høy skår på alle sikkerhetstester, sier han. Skoda Octavia har blant annet ni kollisjonsputer, fotgjengerbeskyttelse og tretthetsvarsler som standard utstyr. 
– Dette er bilen for de som er opptatt av sikkerhet, god plass, kvalitet og alt dette til en gunstig pris, sier Brun-Hansen.

Volkswagen har i år fått to nye El-biler. Volkswagen e-golf og den komfortable og smidige E-up.

Vanvittig suksess

Volkswagen har i år fått to nye El-biler. Det er den komfortable og smidige E-upen, samt Volkswagen e-golf, som er en fullverdig familiebil. I følge Møller Bils markedssjef for Volkswagen, Jarl Mortensen, har salget av el-biler vært en vanvittig suksess. 
– Veldig mange velger å kjøpe el-bil grunnet de mange fordelene som kommer med å ha en sånn type bil i dag. Spesielt som en bil nummer to, ser vi at mange tyr til el-bil, forteller han. Det er selvfølgelig også mange som velger å kun ha el-bil, sier Mortensen.

Miljøvennlig og moderne

Begge el-bilmodellene er godt utstyrt og har alt man forventer i en moderne bil. E-upen har en kraftig elektromotor og en rekkevidde på 160 kilometer. Den er meget skånsom mot miljøet og kommer i et elegant design både inn- og utvendig. Volkswagen el-golf er en romslig og meget godt utstyrt og har en rekkevidde på 190 kilometer.
– Den er godt egnet som familiebil, sier Mortensen.

Article image
Markedssjef for Audi, Lars Spjøtvold.

Audi E-tron

Årets store nyhet for Audi er den nye plug-in hybriden, Audi A3 Sportback E-tron. Bilen lanseres først i november, men Lars Spjøtvold, markedssjef for Audi sier forhåndssalget startet allerede i august. Dette er en miljøvennlig bil som kan kjøres både elektrisk og utslippsfritt, samtidig som den kan benyttes på langtur med bensinmotor. Den har et CO2-utslipp på kun 35 gram per kilometer i gjennomsnitt. Forbruk ved blandet kjøring er på 0,15 l/mil og dersom bare el-motoren benyttes er både utslipp og forbruk lik 0.

Kundeservice – en ledestjerne

Hos Møller Bil Trondheim verdsettes du som kunde høyt og felles for alle tre forhandlerne er at kundeservicen skal være av ypperste kvalitet. 
– Vi er veldig opptatt av god kundeservice gjennom hele salgsløpet. Det er vår ledestjerne, sier Bjørn Brun-Hansen, hos Skoda. 
– Vi jobber for å dekke behovet til kjøperen, slik at de skal få den bilen de trenger, forteller han. 
Jarl Mortensen hos Volkswagen legger til at alle kunder får et evalueringsskjema etter endt kjøp, der de skal vurdere kundeservicen. 
– På den måten kan vi hele tiden jobbe for å bli bedre. God kundeservice er selve grunnlaget for oss på Møller Bil. Det er svært viktig for oss at alle kundene er fornøyde bilkjøpere, og får en god opplevelse når de er her hos oss, sier Mortensen.

Tekst: Stine Marie Larsen | Foto: Stine Marie Larsen & Møller Bil

Følg IN magasinet på Facebook