Hjem » Klær & mote »  Mens vi venter på OL – redder Dale of Norway julen

Mens vi venter på OL – redder Dale of Norway julen

Dale of Norway er mer norsk enn melkesjokoladen. Den legendariske bedriften kan beskrives som «et lite stykke Norge» – med internasjonal suksess.

Dale of Norway ble grunnlagt i 1879, og har med sine fantastiske strikkeplagg, klassiske dekor og fremragende ullkvalitet blitt en del av den norske folkesjela. Designene er inspirert av tradisjonelle norske mønstre eller historie og produseres ennå i en liten bygd på Vestlandet; Stedet hvor eventyret en gang startet. Dette er sjeldent i tekstilsammenheng. I jakten på profitt velger mange å flytte produksjonen utenlands. Det gjør ikke Dale of Norway. Dermed sikrer de tett kontroll og optimal kvalitet. Få – om noen – andre strikkeplagg kan måle seg med Dale of Norway når det kommer til kvalitet, komfort og utseende.

Et norsk motehus

Fra å kun tilby plagg med tradisjonelle design har Dale of Norway utviklet seg til å bli et trendy, moteriktig og moderne merke. Det har et high-end image og selges i egne konsept-
butikker, eksklusive sportsmotebutikker og på de beste skisportstedene verden over. Innovativ skaperkunst kombinert med gamle mønstre og nye teknikker har gjort Dale of Norway til en favoritt både i inn- og utland. Dette norske «motehuset» viker på ingen måte tilbake for det som presenteres på catwalken i Paris. Undertegnede har særlig sans for de mange kombinasjonsmulighetene et plagg fra Dale of Norway åpner for. Sammen med skjørt og høye hæler utgjør en genser fra Dale of Norway det perfekte festantrekk. Kombinert med jeans og boots skapes et uttrykk av streetwear. 
At plaggene også egner seg fabelaktig til fritidsbruk er selvsagt. Kolleksjonene er omfattende, og byr på alt fra ytterjakker, gensere, pene jakker, skjerf og luer – i ulike farger og mønstre. Til små og store. Om noen skulle være i tvil om hva de skal gi familie og venner til jul, er Dale of Norway et hett tips. Dette er perfekte gaver til alle! 
En annen styrke ved Dale of Norway er at de aldri slutter å utvikle seg. Hver sesong byr på flere nyskapninger, uten at dette går på bekostning av merkets arv. For nettopp arv og historie er en viktig del av Dale of Norways image.

Den norske OL-genseren 2014

Da norske skiutøvere representerte Norge under vinter-OL i Cortina i 1956, var de kledd i norskproduserte strikkegensere fra Dale of Norway. Deretter har Dale of Norway utviklet et nytt og karakteristisk norsk design til hvert eneste OL og VM – nå også for OL i Sochi. Et slikt langt og lojalt samarbeid med Norges Skiforbund er unikt, og skyldes at vinteridretten identifiserer seg med Dale of Norway gjennom det ekte norske med lange tradisjoner. 
Dale-genserne holder alltid høy kvalitet, har flott, norsk design og de strikkes på Vestlandet. OL-genserne er derfor autentisk norske. Dette skaper norsk identitet og stolthet under OL, både blant utøvere og nordmenn generelt. Årets OL-genser forsterker dette med bruk av norske farger og flaggstriper i halspartiet. Samtidig er genseren midt i trendbildet med tradisjonelt retromønster og moteriktig look. Designet er inspirert av norske mønstre fra 50-tallet, har en moderne passform og er laget i en lettere og mykere ullkvalitet enn tidligere OL-gensere. Dette gjør dem bedre egnet til innebruk eller som et ekstra varmende lag under en ytterjakke. 
En eksklusiv detalj av ekte lakseskinn som glidelåsgarasje, utgjør en norsk prikk over i-en. Genseren finnes i en herre-, dame- og barnemodell. Med tanke på at OL går av stabelen i februar, er plagget en ideell julegave. Det samme er matchende luer eller skjerf, fine både som tilbehør til genseren og alene.

Den Internasjonale OL-genseren 2014

I forbindelse med OL 2014 har Dale of Norway fått et av arrangementets mest prestisjefylte oppdrag. Bedriften har fått rettighetene til å utvikle den eneste offisielle OL-genseren for Sochi 2014 og Den Internasjonale Olympiske Komité. Dette i hard konkurranse med andre internasjonale aktører. Den flotte genseren i myk, lett merinoull har fått navnet Elbrus, oppkalt etter Europas høyeste fjell i Sochi-området. Dette er den eneste strikkegenseren i verden med Sochi-logo og OL-ringer. Designet illustrerer høye fjell og blått hav som i Sochi, og kombinerer norske og russiske designelementer. I tillegg til genseren lanseres lekkert tilbehør som luer, skjerf og pannebånd. Elbrus-kolleksjonen vil forøvrig denne sesongen også bli brukt av Norges Skiskytterforbund. 
Årsaken til at Dale of Norway er blitt tildelt dette ettertraktede oppdraget, ligger i merkets internasjonale anseelse når det gjelder ullkvalitet og design. Dale of Norway er ensbetydende med det beste og mest eksklusive på markedet.

Moteriktig must

Nettopp ski- og sportsarven står sterkt også i andre deler av Dale of Norways produkter. Den originale genseren fra Cortina-OL i 1956 er fremdeles en bestselger – nesten seksti år etter at den første gang ble lansert. Cortina-genseren har et av Norges mest kjente design, og passer til kvinner og menn i alle aldre. Designet er nå relansert også i lettere genserkvaliteter; En tøff, praktisk jakke med navnet Hemsedal. 
Mønsteret fra Lillehammer-OL er på sin side hentet frem igjen i en av sesongens nyskapninger (og undertegnedes favoritt); Sigrid-jakken. Designet er inspirert av Norrøn mytologi og har en tidsriktig look med tøffe kontrastbånd. Den har en feminin passform, er i supermyk ull med alle ullens fordeler og kan i tillegg vaskes i maskin. I yr begeistring over denne jakken er det lett å overgå seg selv i superlativer. Men den er ganske enkelt helt fantastisk – og står øverst på min ønskeliste til jul. Får jeg den ikke av noen andre, blir det en julegave til meg selv!

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Dale of Norway

FAKTA: Dale of Norway

• Har produsert strikkeplagg og norske design siden 1879
• Er en av svært få norske tekstilbedrifter som fortsatt produserer i Norge 
• Fabrikken er i Dale på Vestlandet
• Er en av Norges mest anerkjente merkevarer i utlandet 
• Vektlegger meget høy kvalitet
• Er mest kjent for å ivareta og utvikle tradisjonelle norske mønstre
• Tilbyr nå også mer moderne design
• Har nye, unike kvaliteter innen myk, lett ull
• Har nyvinnende «Weatherproof-plagg» (vannavstøtende ull + vindtett membran)
• Har konseptbutikk på Karl Johan i Oslo og ved Torget i Stavanger
• For info om forhandlere og nettbutikk, se www.daleofnorway.com

Følg IN magasinet på Facebook