Hjem » Trondheim » Kultur & underholdning »  Meningen med poplivet

Meningen med poplivet

Den norske popgruppen, med moteikon Maya Vik på bass, er tilbake med oppfølgeren til suksessalbumet «Isle Of Now» fra 2009.

Popgruppen Montée ble omtalt som en norsk supergruppe da den så dagens lys for fire år siden, siden medlemmene har bakgrunn fra band som Furia, Savoy, Turns og JR Ewing. Inspirert av glemt pop, en stødig discobeat og rare lyder fra et sted langt borte, sørget de for at Montée ble et eventyrlystent prosjekt. Gruppen er nå klar med oppfølgeren til det oppsiktsvekkende debutalbumet «Isle Of Now», som resulterte i Spellemannspris for beste popgruppe i 2009, foran blant annet storfavoritten Donkeyboy.

Article image

Storbynatt

 Samtidig som andrealbumet ble spilt inn var Maya å se på Bård Tufte Johansen og Harald Eias «Storbynatt» på NRK1, som fast inventar i husbandet Svidd Gummi. Hun dukker stadig opp på kåringer over Norges best kledde kvinner, og prydet forsiden av Cosmopolitan i høst. Os-jenta ble også kåret til Norges peneste og kuleste kvinne av bladet ELLE Mann. Med sitt første band Furia, solgte hun til gull og var blant annet på europaturné med Lenny Kravitz. Hun har også spilt i livebandet til popartisten Chris Lee, og er en ettertraktet DJ. Når hun har tid utenfor det hektiske musikklivet jobber Maya med styling, blant annet moteseriene i vårutgaven av IN magasinet.

Article image

Nytt album i april

 Albumet «Rendition Of You» er ute i hele Norden fra 15. april, og er et dristig steg fremover for Montée. Lyden er mer ambisiøs, inderlig og avansert, og tekstene mer fokusert. Platen ble ferdigstilt av den britiske prisbelønte produsenten og mikseren Eliot James, som fra før har navn som Kaiser Chiefs, Two Door Cinema Club og Bloc Party på resyméet. Sistnevnte er for øvrig uttalte fans av Montée. Den første singelen «Ghost» ble spilt i hele 25 uker på NRK P3, og den nye singelen «Faith» er nå i rotasjon på radio. «Ghost» havnet på fjerdeplass på VGs liste over de beste norske låtene i 2010, og andresingelen «Faith» fortsetter tradisjonen med strålende anmeldelser (se faktaboks).

 
Nå står festivalsommeren for døren, og i forbindelse med albumslipp spiller Montée releasekonserter blant annet i Oslo og Bergen. Til høsten legger bandet ut på Norgesturnée.

Om Montée:

• Stiftet av Anders Tjore, Erlend Mokkelbost og Maya Vik i 2007, nå fulltallige med Marius Simonsen og Haakon-Marius Pettersen.

• Vant spellemannspris for beste popgruppe 2009 med debutalbumet «Isle Of Now»
• Singelen «Ghost» havnet på fjerdeplass på VGs liste over 2010s beste norske låter.
• Den nye singelen «Faith» ble belønnet med terningkast 5 i både VG og Dagbladet. Sistnevnte skrev: «Nyt, dans eller elsk – meningen med poplivet akkurat nå heter Montée» 
• Bandmedlemmene har i tillegg til Montée gjort seg bemerket gjennom en rekke sideprosjekter, blant annet kritikerroste Turns (som slapp album i januar) og singelhiten «Partysvenske» som de produserte for rapduoen Jaa9 & OnklP.
 
Tekst: Øyvind Holmboe Basmo | Foto: Pål Laukli/tinagent.no