Hjem » Bergen »  Med øye for diamanter

Med øye for diamanter

For de fleste i Bergen er Gullsmed H. Gams–Haugsøen et velkjent navn og et anerkjent firma. Her finner du et bredt spekter av spennende smykker, klokker og diamanter fra kjente leverandører.

Gullsmed H. Gams-Haugsøen startet opp i 1929 og har i dag to gullsmedbutikker, en i byens viktigste promenade og handelsgate, Torgalmenningen og en butikk i første etasje i Lagunen Storsenter i Rådalen. I lyse, stilrene lokaler skiller Gullsmed H. Gams-Haugsøen seg ut fra de andre gullsmedforretningene i Bergen på de fleste områder, fra atmosfære og tradisjoner til et personale med fagkunnskap utenom det vanlige, og ikke minst utvalget av diamanter og smykker fra kjente merkenavn. Her kan nevnes perlesmykker fra Gellner, gull– og diamantsmykker fra Rivoir, klokker til både dame og herre fra Thomas Sabo, Skagen, Armani og sveitsiske Tissot. 
– Vi legger stor vekt på varer du ikke finner alle steder, ved siden av kjente merkevarer. Diamanter er vår spesialitet, og du kan være trygg på den kvaliteten vi leverer. 
I tillegg til å gjøre våre innkjøp hos anerkjente firma, sjekker vi også at alle diamanter virkelig holder den kvaliteten som opplyses, forsikrer 3. generasjon Gullsmedmester Kjersti Gams-Haugsøen.

Article image

Elsker utfordringer

Helt siden Kjersti Gams-Haugsøen var liten jente, har hun vært fascinert av stener. Da hun som tenåring begynte å jobbe fast i gullsmedforretningen til sine foreldre, ble interessen for gullsmedfaget og stener så stor at hun ville vite mer. Hun startet i lære i et verksted her i byen i 1994, og i 1997 stod hun ferdig med Svennebrevet i hånden, og tok deretter Mesterbrevet ved siden av full jobb. Gullsmedmester Kjersti Gams-Haugsøen overtok selskapet etter sin far i 2002, og hun har hele tiden fokusert på kvalitet og fagkunnskap. Det å kunne tilby kundene smykker fra leverandører som få i Bergen fører, og smykkemerker hun er helt alene om, er viktig for henne. Hun elsker utfordringer og er levende opptatt av å følge med i tiden vi er i nå. I tillegg til alt det administrative som vareinnkjøp, personalansvar, markedsføring, it-ansvar og oppussing av lokaler har hun også rukket å etablere Gullsmed H. Gams-Haugsøen sin første nye nettbutikk. 
– Jeg startet nettbutikken rett før jul i fjor fordi mange kunder orienterer seg på internett før de kjøper en vare, det gjør jeg selv også. I tillegg fikk vi stadig flere og flere henvendelser på bestemte varer, fra hele landet. Jeg bestemte meg da for å tilby en smakebit av vårt brede sortiment til hele Norge, også dem som bor litt i utkanten og kanskje ikke har det store utvalget. 
Du kan ta en titt på nettbutikken på www.hgh.no. Kanskje er det her du finner julegavene? 

Tekst: Kristin Kjeilen Ukvitne | Foto: Gullsmed H. Gams-Haugsøen

Følg IN magasinet på Facebook