Hjem » Oslo »  Med kirurgisk presisjon

Med kirurgisk presisjon

Å la noen operere i ansiktet ditt er et spørsmål om tillit. Og tillit må man gjøre seg fortjent til. Vi snakker om kosmetisk kirurgi. Velkommen til Cosmo Clinic.

Dype jordfarger. Behagelig ro. Og en hel etasje for seg selv. Cosmo Clinic avd. Nydalen kan ved første blikk minne om et spa, men er et plastikkirurgisk kompetansesenter. Den ligger diskret til og har et eksklusivt preg. 
– Litt av tanken med klinikken er at den ikke skal gi en sykehusfølelse når du kommer inn. På operasjonsstua er det selvfølgelig lyst, hvitt og klinisk, sier Tomm K. Bjærke. 
Han er overlege og spesialist i plastisk kirurgi. Sammen med Hilde Bjærke, som har tilsvarende bakgrunn, driver de klinikken. I tillegg består Cosmo Clinic også av en mindre klinikk for kosmetiske behandlinger på St. Hanshaugen med de tre kosmetiske sykepleierne Nanna, Helene og Ingri.

Dream Team

I Nydalen er de fire plastikkirurger som jobber sammen. I tillegg til Tomm og Hilde Bjærke, er også spesialistene Thomas Berg og Tormod S. Westvik med i teamet. Kirurgene ved Cosmo Clinic har tidligere arbeidet på Rikshospitalet, Colosseumklinikken i Oslo og Harvard i USA. De anses som noen av Norges beste plastikkirurger og innehar en unik kompetanse. At Cosmos kirurger holder høyt internasjonalt nivå, gir pasientene en trygghet for at de er i de beste hender.

Plastisk kirurgi i særklasse

– På Cosmo Clinic er vi opptatt av at den enkelte pasient er i fokus, sier Tomm Bjærke. 
– Vi bruker mye tid på å kartlegge pasientens ønsker og behov og utifra det kan vi legge frem den beste behandlingsmetoden. Egner du deg ikke for et inngrep eller en behandling, er vi ærlige om dette. I tillegg har vi, som den eneste klinikken i Norge en nedre aldersgrense på 20 år. Vi ønsker at du skal føle deg trygg og ivaretatt og har derfor kun håndplukkede ansatte som sørger for at du får en så behagelig opplevelse som mulig.

Hudforandringer

Når sommeren er på hell og brunfargen gradvis blekner, kommer rynker og pigmentflekker tydeligere frem. 
– For deg som er opptatt av dette og som har lette aldersforandringer i huden, vil vi vanligvis anbefale oppstart med kremer som inneholder en form for A-vitaminsyre. Dette er reseptbelagte kremer med dokumentert effekt på rynker. I tillegg kan vi tilføre fuktighet med Skinbooster-behandling. Har du tydeligere forandringer i huden, bruker vi gjerne Dermapen og lettere kjemiske peelinger, sier kosmetisk sykepleier Nanna.

Lumenis Ultrapulse laser fjerner effektivt rynker og pigmentforandringer. Den regnes som en av markedets beste lasere og du trenger kun én behandling for et varig resultat. Til venstre er før behandling og til høyre er etter behandling. (Gjengitt med tillatelse)

Laser

– For deg som har fått markerte rynker og tydelige aldersforandringer, anbefaler vi oftest å gjøre en laserpeel av huden din. Vår CO2 Lumenis Ultrapulse laser fjerner effektivt rynker og pigmentforandringer. Den regnes som en av markedets beste lasere og du trenger kun én behandling for et varig resultat. For at du skal være smertefri, gir vi deg en lett narkose. En laserpeel gjør vi ofte i kombinasjon med andre ansiktsinngrep, som for eksempel ansiktsløft, panneløft og øyelokksoperasjoner, sier Hilde. 
Laser er også en meget elegant metode for å fjerne poser under øynene. Da lager kirurgen et snitt på innsiden av det nedre øyelokket for at du skal unngå arr.

Trygt og behagelig

– Å være pasient på Cosmo Clinic skal oppleves som trygt og behagelig. Det er avsatt godt med tid til hver enkelt. Du får den tiden du trenger til å slappe av etter operasjonen, og vi er selvfølgelig alltid tilgjengelig etter at du har vært operert hos oss. Er det noe du lurer på, er det bare å ta kontakt med kirurgen, sier Tomm.

FAKTA: Cosmo Clinic

• Adresse Nydalen: Sandakerveien 114 B
• Adresse St. Hanshaugen: Ullevålsveien 16B - Avdeling for hud- og skjønnhetspleie
• Telefon: 21 05 56 60
• E-post: post@cosmoclinic.no 
• Webside: www.cosmoclinic.no
• Facebook: www.facebook.com/cosmoclinicoslo
• Instagram: www.instagram.com/cosmoclinicoslo

Tekst: Trine Texnæs | Foto: Foto: Per-Erik Skramstad