Hjem » Helse & velvære »  Med fokus på hudens helse

Med fokus på hudens helse

Føler du at du ser mye eldre ut enn du er eller har du et hudproblem du ønsker hjelp for? Le Skin er en kosmetisk medisinsk klinikk på Slependen med et team som har lang erfaring fra bransjen. Her kan de skreddersy behandlingen etter den enkeltes behov og ønsker!

Le Skin holder til i moderne og innbydende lokaler i Slependenveien. Den røde mursteinsbygningen ligger litt tilbaketrukket og sørger for diskresjon. Her er det dessuten gratis parkering rett utenfor og togstasjonen ligger en kort spasertur unna. Klinikken har fokus på medisinsk behandling av problemhud og forebygging av aldring av huden. Blant deres spesialiteter er laserbehandlinger, kjemisk peeling, injeksjoner, permanent makeup og medisinsk hudpleie.
Klinikken åpnet dørene for ett år siden og drives av laser- og hudterapeut Siri Rød Holmboe. Hun er blant de i Norge med mest og lengst erfaring innen laserbehandlinger. Tidligere har hun blant annet jobbet hos Klinikk Bunæs og Volvat. I tillegg til å ta imot pasienter ved klinikken underviser hun også ved linjen for kosmetisk sykepleie ved Høyskolen i Buskerud, samt driver opplæring i bruk av lasere for importøren Skintech.

Permanent makeup og injeksjoner

Med seg på laget har hun Lene Bergedahl, Line Enge Elgmork og Stine Storaunet, alle spesialister innen sine respektive fagfelt. – Lene har 13 års erfaring med permanent makeup og er utrolig dyktig. I tillegg til kosmetisk permanent makeup som bryn, eyeliner og lipliner har hun også spesialisert seg på medisinske problemstillinger, sier Siri.
De siste månedene har teamet blitt utvidet med Stine og Line. Stine er injeksjonsspesialist og kosmetisk sykepleier. Noen av hennes spesialiteter er bygging av ansiktskonturer og sette injeksjoner under øynene for å motvirke mørke ringer eller slapp hud. Dette er noe man trenger spesialkompetanse for å utføre. Line har også lang erfaring med botox og fillere, i tillegg utfører både hun og Siri hårfjerning med laser. Klinikken har stor etterspørsel etter hårfjerning med laser fra både menn og kvinner, og nå har de altså fått økt kapasiteten.
Le Skin samarbeider dessuten med Dr. Robby Roarsen fra Bærum Plastikkirurgi. Han er en av Norges mest erfarne ansiktskirurger og gjør konsultasjoner for ansiktskirurgi ved klinikken. 
– Det at vi har så stort bredde i behandlingstilbudet gjør at vi kan tilpasse behandlingen til hver enkelt og ikke minst finne helhetlige løsninger. Mange føler kanskje at de ser eldre ut enn de ønsker og gjør en facelift, men glemmer rynkene på overleppen, pigmentflekkene eller at huden ikke ser frisk ut. Og da uteblir gjerne den ønskede «wow-effekten». Derfor er det viktig for oss at vi alltid ser på helheten.

Hudens helse

En frisk og naturlig hud har mye å si for selvfølelsen. Le Skin har også de anerkjente kremprogrammene fra ZO Skin Health og ZO Medical, og makeup fra Colorescience og Oxygenetix. Kremprogrammene blir tilpasset etter den enkeltes behov og kan vise til gode resultater på både akne, pigmentforstyrrelser og andre hudproblemer. For mange er dessuten kombinasjonen laserbehandling, injeksjoner og et kremprogram en god løsning. 
– Jeg har lang erfaring med å kombinere laser og ZO Medical og får ofte henvist pasienter fra andre klinikker. Vi har også mye fokus på hudens helse og det er viktig å forebygge aldring og skader på huden med et kremprogram. Huden er jo en levende organisme og som resten av kroppen trenger også den daglig trening. Og er man flink til å forebygge slipper man de tøffe behandlingene senere.
Nå kan dessuten Le Skin tilby en nyhet i Norge, nemlig One.Gen som er en DNA-test som analyserer hele 105 genetiske variasjoner for å finne ut hvordan dine gener påvirker huden. Selv om dette er en nyhet her til lands har det lenge vært populært i utlandet og metoden er blant annet FDA-godkjent. Etter at en spyttprøve blir sendt inn til et laboratorium får du vite hvorfor du har eventuelle hudproblemer samt hva huden din er predisponert for. Dermed blir det enda enklere å skreddersy riktig behandling til hver enkelt. Det er også en egen livsstils- og kostholdstest. 
– Mange har prøvd en rekke ulike dietter uten å gå ned i vekt, men her får man vite spesifikt hvilke matvarer man kan spise og hvilke man bør unngå.

Permanent hårfjerning

Siri har dessuten jobbet med Visia Hudanalyse siden 2003. Dette er et hjelpemiddel som dokumenterer hudens tilstand og gjør at man enklere kan se hvilken behandling som vil være den riktige. Men det er uten tvil laserbehandlinger som er Siris spesialitet. 
– Det er mange som kommer for å fjerne tatoveringer de angrer på. I tillegg er permanent hårfjerning populært. Mens man tidligere måtte ha lys hud og mørke hår for at laseren skulle være effektiv så kan vi nå utføre hårfjerning også på mørkere hudtoner. Det har vært en rivende utvikling på området siden jeg først begynte med hårfjerning med laser i 1999, sier hun med et smil.
For mange er sprukne blodkar i ansiktet eller på bena et stort problem. Behandlinger med IPL- og kar laser er svært effektiv for fjerning av blodkar og diffus rødhet. 
– Det er mange godt voksne både menn og kvinner som kommer inn for å fjerne blodkar. Mange plages av røde og blå kar på nese og kinn og ofte trenger man ikke mer enn to til tre behandlinger før man er kvitt det. Ikke er det så dyrt heller og vi ser hvor mye det betyr for den det gjelder. Jeg utfører også Mikroplasma behandling av arr, strekkmerker og rynker. Dette passer blant annet fint for øvre og nedre øyelokk som forbedring av rynker og oppstramming uten operasjon, avslutter Siri og ønsker alle velkommen til Le Skin på Slependen!

FAKTA: Le Skin

• Adresse : Slependveien 48
• Telefon: 941 33 553
• E-post: info@leskin.no
• Webside: www.leskin.no
• Åpningstider: man & ons: 09–16, tirs & tors: 09–19 og fre: 09–15. Kveld, helg eller andre tider etter avtale.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & LeSkin
 

Følg IN magasinet på Facebook