Hjem » Hjem & fritid »  Med bunnsolid kjempe i ryggen

Med bunnsolid kjempe i ryggen

Auto Elite på Billingstadsletta er en av distriktets eldste bilforretninger. Men færre kjenner til at de i sin tid dannet grunnlaget for det som er blitt Norges største frittstående bilkonsern.

Glade: De ansatte i Auto Elite vet at kundene velger kvalitet i alle ledd, og mye er sagt i så måte når man tar i betraktning at selskapet har vært på samme sted i 27 år. Nå står Citroen foran lansering av flere spennende modeller med miljøriktig profil, som vil vekke oppsikt.

Det er ikke mange andre bilforretninger som kan vise til å ha vært 27 år i samme lokaler. Auto Elite teller i dag 26 personer på Billingstad, mens hele Automobil-gruppen AS sysselsetter til sammen over 850 ansatte fordelt på 35 forhandlere av ulike merker. Dette er motoren i et konsern som samlet selger 14000 nye og brukte biler i året. Med ettermarkedet og andre investeringer omsetter de for 3 milliarder kroner i året.
Det som gjør Automobil-gruppen ekstra spennende er at det fortsatt er samme personen som grunnla Auto Elite i sin tid som driver det, og har bygget sten på sten, til det konsernet det er blitt i dag.

Det er modeller som nytenkende Cactus som er morsomme å vise frem.

I og med at konsernet består av en rekke frittstående forhandlere som er i Automobil-gruppen, er det også mange merker som forhandles. Auto Elite er forhandler for Citroen, DS og Honda, og automobil-gruppen er den største forhandleren av Citroen og Honda i Norge.
– Målet for inneværende år er å selge 350 nye biler inkludert nyttekjøretøyer, samt et tilsvarende antall brukte biler. Det er ikke til nekte for at det er moro med Citroen, merket har vært med i disse lokalene hele veien fra starten. Merket opplever en sterk retur med mange spennende og interessante modeller, hvor de drivstoffgjerrige motorene fra PSA-gruppen gjør en utmerket jobb, forteller Ketil Eliassen som er daglig leder hos Auto Elite på Billingstad.

For de med plassbehov er nye C4 Grand Picasso valget som gir komfort og god plass.

Han kan fortelle videre at nyttekjøretøyer utgjør en god andel av Citroen-salget, merket har modeller som blant annet Berlingo som tydeligvis treffer dette markedet godt.
– Men det er modeller som nytenkende Cactus som er morsomme å vise frem, vi merker at kundene er nysgjerrige på en bil som har støtdempende puter på dørsidene, kamuflert som dekor. Det er ingen garanti for at man slipper parkeringsbulker helt og holdent, men det hjelper, sier Eliassen.

For de med store plassbehov som krever en 7-seter er nye C4 Grand Picasso valget som gir komfort og god plass. Med Lounge-pakken får kunden massasjefunksjon i forsetene og ekstra gode seter med behagelige Relax-hodestøtter. Hvis det er behov for frakt av store gjenstander, kan andre og tredje seterad slås ned for et flatt gulv.

C-Zero er blitt populær blant de med et behov for en snerten elbil til effektive turer.

I disse hybrid- og elbiltider merker de ansatte hos AutoElite stigende etterspørsel etter slike modeller.
– C-Zero har hengt med en stund, og er blitt populær blant de med et behov for en snerten elbil til effektive turer. Men det er mer på gang hos Citroen, som har enorme forskningsressurser, og det peker i retning av miljøvennlige modeller i tiden fremover. Vi forventer å se produksjonsmodeller av de forbløffende konseptbilene som har vært presentert de siste årene, sier Eliassen.
Eliassen sikter da til modeller som blant annet den kompakte SUV-en Aircross med svært djerve former og proporsjoner. For de som liker store og romslige biler med vekt på komfort, er det lov å håpe på CXPERIENCE CONCEPT som ble vist i Paris nylig.

Fakta: Auto Elite Billingstad

Adresse: Stasjonsveien 40, 1396 Billingstad 
Tlf: 67 49 48 00 
Epost: info@autoelite.no
Web: www.autoelite-asker.no
Facebook: www.facebook.com/autoeliteas

Tekst: Ketil Blom | Foto: Ketil Blom og Citroen