Hjem » Trondheim »  Mange vil bo langs Lade Allé

Mange vil bo langs Lade Allé

Mellom Lade Allé og Lade Arena skal Selvaag Bolig bygge til sammen 220 leilig-heter. Det første bygget er utsolgt, og byggingen starter allerede 1. desember.

Prosjektet Lade Allé skal oppføres på tomta der Toyota Hell Bil tidligere holdt til. Leilighetene er fra 49 til 98 kvadratmeter store, og fordelt på syv bygg på fire eller fem etasjer. I juni ble 40 såkalte Start-boliger lagt ut for salg, og nå er nye 40 leiligheter lagt ut på markedet. Start-boligene er leiligheter som er spesifikt tiltenkt kjøpere som skal inn på boligmarkedet for første gang, og er 2- og 3-romsleiligheter på mellom 48 og 69 kvadratmeter. I tillegg er 42 leiligheter i Hjem-konseptet lagt ut for salg. Dette er større familieleiligheter.

Byggeboom

Prosjektsjef i Selvaag Bolig i Trondheim, Alv Erik Selvaag, forteller om en veldig stor interesse for prosjektet. 
– Lade er jo et veldig spennende område. Hele strekningen Lade-Ranheim har alltid vært veldig attraktiv, konstaterer han. Selvaag Bolig er en av flere aktører som bygger ut langs Lade Allé, og det eksisterer en felles områdeplan for hele området. Både Selvaag Bolig og Heimdal Bolig, som bygger prosjektet Ringve Park på tomta ved siden av, bygger såkalte nærmiljøanlegg bestående av ballbane og et større parkanlegg. – Nærmiljøanleggene vil ferdigstilles med en gang de første blokkene står ferdig, opplyser Selvaag. 
Han er forsiktig med å sette en dato for ferdigstillelse av Lade Allé, men tror mye vil ha skjedd i løpet av de neste fem årene. 
– Mye er markedsavhengig. Vi vil trekke oss sakte men sikkert ut av området, slik at de som flytter inn først ikke vil merke at det bygges på tomta, sier han.

Bilfritt område

Et godt bomiljø er viktig, så i tillegg til nærmiljøanlegget, som vil ligge sørvest på tomta, blir blokkene bygd rundt et tun bestående av mye grønt, lekeplasser og benker. Hele området vil være bilfritt med kun en adkomstvei og parkeringskjeller under bakken. 
– Dette blir en veldig miljøvennlig måte å bo på. Mange av de som kjøper Start-boliger trenger ikke parkeringsplass, og kollektivtilbudet i området vil bli godt, sier Selvaag. 
I reguleringsplanen inngår også en opprustning av gang- og sykkelveien langs Lade Allé. I tillegg vi det åpnes for gjennomgang der det i dag står gjerder langs alleen. – Man skal kunne gå rett gjennom når man for eksempel skal til Sirkus Shopping, sier Selvaag, og viser til at kjørende også slipper unna trafikken i Haakon VIIs gate takket være den nye broforbindelsen til Leangen.

Første Trondheimsprosjekt

Lade Allé er det første boligprosjektet til Selvaag Bolig ASA i Trondheim. På landsbasis er Selvaag sammen med OBOS størst på eiendomsutvikling på leiligheter, men selskapet har ikke hatt noen virksomhet i Trondheim før nå. Det var Olav Selvaag som grunnla firmaet i 1948. Selvaags teori var at det var mulig å benytte bedre, mer rasjonelle og rimelige byggemetoder, og han innførte seriebygging av standardiserte hustyper og leiligheter. Dette gjorde det mulig å bygge boliger raskere, noe som ble et viktig bidrag i arbeidet med å bøte på boligmangelen i Norge i etterkrigstiden.
I dag har Selvaag Bolig hovedsete i Oslo, med hovedfokus på Stor-Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim
Under mottoet «Bolig for folk flest», tilbyr boligutvikleren leiligheter i tre ulike konsepter: Start, Hjem og Pluss. Selvaag sier de har kommet for å bli i Trondheim. Neste prosjekt ut er utbyggingen av sagtomta på Heimdal. 

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Selvaag Bolig & Renate Brødreskift

Følg IN magasinet på Facebook