Hjem » Interiør & design »  Makeover for ærverdig glassmagasin

Makeover for ærverdig glassmagasin

Siden 1739 har Christiania Glasmagasin levert kvalitetsprodukter til norske hjem. Det skal de fortsette med, men i år starter et nytt kapittel i Christiania Glasmagasin sin ærverdige historie. Sandvika Storsenters kunder er de første som nyter godt av det.

– Den 18. Februar hadde vi en gjenåpning her på Sandvika Storsenter. Vi byttet ut alt fra tak til gulv, og fikk helt nytt interiør. Butikken fikk en «total makeover», sier butikksjef Brita Brynestad. 
– Butikken har blitt lysere, mer velfylt og fargerik. Man merker på kundene at de koser seg når de er inne hos oss. 
Butikken rommer nå et større utvalg, blant annet har spekteret av mat- og kjøkkenprodukter blitt vesentlig utvidet.
– Her får du alt til hverdag og fest, det er slagordet vårt. 
Butikkens makeover er i stor grad broren Atle Brynestads fortjeneste, forteller Brita. 
– Han er helt unik i slike prosesser, med sin fantastiske retail-erfaring og kunnskap, når det gjelder å se hvordan en butikk skal bygges opp for å fungere optimalt.

Kjente merkevarer og egne klassikere

Christiana Glasmagasin har et stort utvalg av velkjente merker, som Le Creuset, Kitchen Aid, Stelton, Georg Jensen og Fiskars. Men vel så viktige er deres egne unike produkter fra Hadeland Glassverk og Porsgrunds Porselænsfabrik. 
– Vi har et stort utvalg av egenprodusert glass og servise, bestikk og andre kjøkkenrelaterte ting, som du bare får hos oss. Dette er svært etterspurte produkter, som vi har hatt stor suksess med. Maud Gjeruldsen Bugge, som er sjefsdesigneren vår for Hadeland Glassverk, tegner så mye fint. Hun har et bra team under seg, som også designer for Porsgrund.
Fornyelsen av Christiania Glasmagasin tar butikkene i en moderne og tidsriktig retning, men flere av de populære produktene er klassikere som kommer i fornyede utgaver.
– Jeg må nevne Finn-serien fra Hadeland, som Maria Skappel er frontfigur for. Det har nå blitt designet helt nye glass i serien, som først ble lansert for 100 år siden. Vi ser at mange unge mennesker har begynt å spare på Finn-serien.

Tretten personer må til

Brynestad forteller at folk setter pris på solid håndverk og god kvalitet. 
– Finn glassene blåses på den tradisjonelle måten, og det tar faktisk hele tretten personer for å lage ett glass, forteller Brynestad. 
Brita Brynestad trekker også frem en ny serie vaser og krukker, som heter Vilje, og glass-serien Odyssè. 
Vilje er produsert i gjennomskinnelig glass i lyse fargetoner og med et flott kontrasterende porselenslokk.
– Odyssè er superpopulær, prisbelønt design og brukes blant annet inne på operaen. Glassene er det knusegaranti på, så kommer du hit med stetten så får du et nytt glass, sier butikksjefen. 
Inn i tiden er også det stråmønsterede serviset til Porsgrund, som ifølge Brynestad har et royalt og flott uttrykk.
Av mer moderne design trekker Brynestad frem Sense-serien, et hvitt servise fra Porsgrund.
– Dette serviset finnes i både runde og rektangulære former, som man blander om hverandre. Sense har blitt en veldig populær serie.

Bryllupsdrømmen

Fremover mot sommeren går det mye i bryllupsgaver og ønskelister hos Christiania Glasmagasin.
– Vi hjelper paret til å sette opp egen liste på nett. Her kan de drømme seg bort i vårt unike utvalg av servise, kjøkken- og interiørartikler. Med bryllupsliste slipper de å bytte gaver og de får det de ønsker seg, sier Brynestad
Christiania Glasmagasin har mange gode tilbud, og ifølge Brynestad et bedre utvalg enn de fleste lignende butikker. 
– I over 275 år har Christiania Glasmagasin vært kjent for sine kvalitetsprodukter og utmerkede design. Men like viktig er kundeservicen som de ansatte yter, sier Brynestad
– Vi gjør alt vi kan for å følge opp kunden. De vet at vi er gode på service og er det noe vi ikke har, så skaffer vi det som regel. Det er viktig for oss at vi bidrar til gjøre handelen til en hyggelig opplevelse, sier Brynestad og legger til:
– Totalopplevelsen du får hos oss er veldig bra. Det gjelder i alle våre butikker i hele landet, og selvfølgelig her i nærområdet, om det er i Asker, på Bekkestua, i Lille Grensen eller nettopp her på Sandvika Storsenter.

Tekst: Ketil Blom | Foto: Ketil Blom & Christiania Glasmagasin

Følg IN magasinet på Facebook