Hjem >  Lys, atmosfære & tradisjon

Lys, atmosfære & tradisjon

Danske &tradition ble etablert i 2010. Siden da har selskapet representert noe av det beste innen nordisk design. Lampekolleksjonen, for eksempel, stiller bokstavelig talt i en egen lysende klasse.

– &tradition er kanskje ungt i alder, men har likevel både kraft og bredde. Styrken ligger i selskapets evne til å kombinere tradisjon og innovasjon, forteller Petter Hervik Bull hos Brødrene Pedersen
Han anbefaler IN magasinets lesere å ta turen innom Brødrene Pedersen i Breigata, som har en stor utstilling av &traditions lamper.
En titt på kolleksjonen bekrefter raskt Hervik Bulls positive ord. Håndverk og kunst synes å smelte sammen, mens funksjon og form skaper den perfekte symbiose. &tradition har klart å kombinere nordisk arv og tradisjon med ny og aktuell design – design som er skapt for å vare. 
Selskapet har i tillegg vist en uredd tilnærming til etablerte regler – både når det gjelder design og produksjonsteknikker. Moderne industri møter tradisjonsrikt håndverk, og materialer man ellers ikke forbinder med lamper har skapt en helt ny og annerledes estetikk.

Morgendagens designikoner

&traditions rike utvalg omfatter både gamle og nye navn; fra 1930-tallets legender til dagens unge formgivere. For &tradition handler mye om å se slektskapet mellom de gamle mesterne og vår generasjons kunstnere. Det er de siste som skal skape morgendagens designikoner. 
Blant de mange lampene signert &tradition finnes det flere med potensial til å bli nettopp dette. Det finnes utallige modeller å velge mellom; pendler, bord- og stålamper. 
Merket representerer noen av de mest innovative og flotte lampene som finnes på markedet. Både når det gjelder funksjon og form. En lampe er ikke bare en lyskilde. Lyssetting er også design, filosofi og kunst.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: &tradition